[]

yüksek lisans ders alma

merhaba, 45 kredilik sınırım var güz dönemi ders seçimi için. Bu 45 krediyi doldursam ne zararı olur bana? seçmeli dersleri alarak doldurursam ve bu seçmeli derslerden kalırsam başıma bi iş gelir mi? verebildiğim kadar ders vereyim mantıgıyla alabildiğim kadar ders almayı düşünüyorum da bu dönem, mantıksız mı sizce?




 
erken bitirmekten ziyade kalacagımdan korktugum için böyle bi şey düşündüm, malum yüksek lisanstan atılma da geldi. ben 4 ders alıp 2 sinden kalırsam patlarım bir sonraki dönem. o yüzden 8 ders alayım 4ünü veririm gözüyle baktım ama kaldıgım derslerin ne gibi can sıkacagını anlamıyorum, bir sonraki dönem onların yerine baska ders alıp o dönemin kredisine sayamaz mıyım


  • renkli hayalet  (01.09.16 17:48:58) 
Zorunlu dersleri zaten vermek durumundasin. Secmeli dersleri alip kalirsan bir sonraki donem o secmeli derslerin yerine yenisini alabiliyorsun. Yalniz bunu okulunla mutlaka konus. Istanbul Universitesi'nde boyle mesela, ama baska universitelerde farkli olabilir.


  • evrim halkasi  (01.09.16 19:19:07) 
ben de istanbul üniversitesine başladım @evrim halkası. o zaman fazladan almamın bir zararı yoktur değil mi?


  • renkli hayalet  (01.09.16 19:23:02) 
Hayir, Istanbul Universitesi'nde sorun olmuyor. Secmeli alip, kaldiklarin icin bir sonraki donem "su dersin yerine alacagim" demen gerekiyor. Yalniz son 1 yilda degisen bir seyler olabilir, sor mutlaka. Hangi enstitu?


  • evrim halkasi  (01.09.16 20:22:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.