[]

Şu İki Monitör Arasında Fark Açıklar mısınız?

Merhabalar,

Birinci Monitör;

www.vatanbilgisayar.com

İkinci Monitor;

www.vatanbilgisayar.com


ilk monitör ile ikinci arasında ki 100 TL ve 3 inchlik fark varken sırf monitör de Freesync özelliği var diye neden tercih edilsin biri açıklayabilir mi lütfen?

Farkedemediğim başka fark var mı?

 
"bir monitör e daha iyi görüntü sunuyor diye niye fazla para vereyim " demişsin sanki.

not: FreeSync neymiş diye az önce baktım , pek anlamam
  • bnmzz  (01.09.16 10:50:58) 
@3D Waffle FreeSync AMD için mi uyum sağlıyor. Ben NVİDİA kullanıyorum G-Sync mi almak zorundayım?


  • bir peynir kutusu kibrit  (01.09.16 11:14:20) 
Freesync yakın tarihte piyasaya çıkan, mühim bir özellik. oyun oynayan insanlar için tabii.
biraz açıklamaya çalışayım.

şimdi monitörlerin belli refresh rateleri olur. 60 hz 144 hz gibi. bir de biliyosunuz vsync diye bir şey var. Vsynci açıp açmamak bize kalmış oyunda.
Vsync kapalı iken, ekran kartı görüntüyü çözümleyip direkt monitöre yolluyor. Monitör refreshini bitirdi mi, bitirmedi mi taklmıyor ona hiç. Bu da görüntüde sıkıntıya, çatlamasına sebep oluyor bazen. tearing deniyor bu olaya

vsync açıkken de ekran kartı, monitör refreshini bitirene kadar bekleyip sonra bir sonraki görüntüyü yolluyor. bu olay yukarıda bahsettiğim tearing meselesini önlüyor ama bu sefer de frame rate düşüyor ve ister istemez görüntüde bir lag, gecikme oluyor.

freesync de bu iki yönlü sıkıntıya çözüm olan bir teknoloji. o yüzden de güzel bir şey işte.
  • naberabi  (01.09.16 11:21:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.