[]

google bizi takip mi ediyor?

merhaba. bir şey fark ettik, eşimin telefonundan mapse bakarken. konum bilgileri açık olmamasına, check in yapmamış olmamıza rağmen sürekli gittiğimiz bir lokanta, yakınlarda gittiğimiz birkaç mekanın adı etraflarındaki diğer mekanların adının görünmemesine rağmen görünüyordu. google rızamız olmadan bizi mi takip etmiş oluyor?




 
ya geçen de bana youtube şu an öğrendiğim bi yabancı dil var o dilde reklam çıkardı ama hiçbir hesabımın ayarıyla falan oynamış da değildim. ediyodur o kesin.


  • snape i başından beri tanırım  (31.08.16 23:11:39) 
evet hatta gittiğim yerleri gösteren bi harita çıkarmıştı önüme. bunu kapatmak mümkün lakin istediği takdirde seni adım adım izleyebildiği gerçeğini değiştirmiyor. kesin çözüm google ürünü cihaz taşımamak olabilir.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (31.08.16 23:14:21) 
evet, şurada kabaca anlatılıyor:

donttrack.us
  • ron dennis  (31.08.16 23:14:30) 
aynen dibine kadar, yoksa neden bedava olsun.


  • gezegen olan pluton  (31.08.16 23:16:43) 
Takip etmeleri sorun değil, elindeki bu kadar veriyi(isim, numara, e-posta vs.vs.) ne yaptıkları/yapacakları daha önemli.


  • bir3iki7  (31.08.16 23:19:56) 
Evet telefonundan nereye gittiğini takip ediyor, hatta google location history'ye girip bakabilirsin ne zaman nereye gitmişsin. Şahsen daha benim nerelere takıldığımı neler yaptığımı öğrenmiş durumda. Tabi benim için hoş, 2 sene önce bugun nerelere gitmişim görebilmem güzel oluyor ama istersen kapatabilirsin. How to turn off location history diye aratırsan yardımcı olacak şeyler çıkar.


  • Haldamir  (31.08.16 23:30:25) 
Ayrıca google'ın elindeki tonlarca veriyle ne yaptığı zaten bilinen bir şey. Google bir reklam firması, ana geliri reklamlar. Senin hiç bir bilgini satmaz sadece sana özel oluşturduğu senin profilini kullanarak sana reklam gösterir.


  • Haldamir  (31.08.16 23:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.