[]

odeme yapmayan sirket hk.

merhaba,

freelance olarak altyazi cevirisi yaptigim ingiltere merkezli sirket odeme yapmiyor. kontratta 45 gunden gec odeme yapilmayacagina dair bir madde var. 45 gunu gecti ve halen ortada bir sey yok. finans departmanlarina mail atiyorum, cevap yok. proje yoneticileri ise her soruya aninda cevap veren insanlar. onlara sordugumda da "ustlerime bildirdim, cok kisa zamanda ilgilenecekler" diyorlar ancak hicbir geri donus olmuyor.

ise baslamadan once arastirip odeme yapilmayan cevirmenlere rastlamistim. bu konudaki endiselerimi de sirkete bildirdim. bu sorunlarin cok geride kaldigini ve artik her seyin olmasi gerektigi gibi isledigini soylediler. oyle ufak bir sirket falan da degiller. netflix ve nbc'ye is yapiyoruz mesela su an. neden boyle oluyor anlamadim. aklima burasi geldi. ne yapmaliyim?

 
meblag 5 bin pound ve ustu ise ingiltere'den avukat arkadasla iletisim kurdurayim, komisyon karsiligi alsin borcunu.


  • brawler  (31.08.16 22:16:36) 
Linkedinde ifsa grubuna yaz.


  • geçerkenugradım  (31.08.16 22:20:33) 
@acemi sirketin turkiye'de ofisi yok.

@brawler meblag simdilik 500$. is basina fatura kesiyorlar. haftaya 1000$ gibi bir borclari olacak bana yani. evet dolar uzerinden odeme yapiyorlar cunku sanirim sebebi w-8ben sozlesmesi de imzalamis olmam ve ise alan ofis kaliforniya'daydi.

@gecerkenugradim sanirim olay uzar da nefret noktasina gelirse tum networking ve cevirmen topluluklarinda yerden yere vuracagim.
  • hopeless  (31.08.16 22:22:49 ~ 22:24:31) 
@kurnaz kontratli freelance cevirmenim. sirket degilim.


  • hopeless  (31.08.16 22:48:40) 
aynı işi yapan biri olarak yazayım.

45 günün nasıl olduğuna dikkat etmen gerek.
çeviriyi verdiğin tarih değil, genelde onun yapıldığı ayın tarihidir.

yani temmuzda yaptığın işin parasını eylülün 15-30u arası alırsın.
sektör standardı bu, boşuna panikliyor olma ihtimalin var.


bu arada şirketin adını yazarsan daha iyi bilgi verebilirim, iş yapmış olma ihtimalim var.
  • blatta hiberna  (31.08.16 23:52:05 ~ 23:57:31) 
@blatta hiberna verdigim tarih degildir de nedir? tam anlayamadim dedigini. genelde sistem soyle, is geliyor > is akisinin izlendigi sistemde de faturasi beliriyor > is bitiyor ve teslim ediyorum > faturayi numaralandirip karsi tarafa gonderiyorum > faturayi onayliyorlar. faturanin onaylandigi ani takip eden 45 gunluk dilimde odeme yapiliyor. benim anladigim bu. sirketin ismini ozelden yaziyorum.


  • hopeless  (01.09.16 00:16:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.