[]

Gitar çalarak avrupayı gezmek ?

Selamlar,

Aklımın bir kenarında uzun süredir böyle bir olay var. Bir şekilde dünyayı gezen insanları imrenerek izliyorum, takip ediyorum.

Kısa bir süre sonra 29 yaşıma giricem. Okulum yok, ciddi bir işim yok, herhangi bir sorumluluğum yok. Kısaca şartlarım gayet uygun.

Hayatımdan çok da memnun olmadığım dönemlerdeyim sanırım. Ne yapacağımı çok net bilmiyorum, bilsem'de ne kadar başarılı olabilirim emin değilim.

2 hafta önce 10 günlük bir "Ukrayna - Lviv" maceram oldu. Sokakta çok fazla müzik yapan insan gördüm. Hatta ufak bir amfi ve gitar ile dünyayı gezmeye çalışan bir Japon'a bile denk geldim, Lviv e gelene kadar toplam 17 ülke gezmişti yanlış hatırlamıyorsam. O adamı görmek bu düşünceyi tekrar gün yüzüne çıkardı.

10 yıldır elektrikli gitar çalıyorum, altyapı üzerine saatlerce doğaçlama çalabilirim. İyi bir gitarist olmamama rağmen bunu yapan kişileri izlediğim zaman bir çoğundan iyi olduğumu düşündüm.

Daha önce 4 aylık bir Londra tecrübem oldu, az da olsa yurt dışı tecrübem var ama bu biraz farklı bir tecrübe bence, kestiremiyorum tam olarak.

Önümüzdeki yaz için bunu ciddi bir şekilde düşüneceğim, hatta buna yönelik çalışmalar yapacağım ama adım atma konusunda kararsızım.

Belki bunu 5 yıl sonra istemeyeceğim, ya da yapacak fırsatım, imkanım olmayacak, bilemiyorum.

Siz olsanız ne yaparsınız ? Cesaret eder misiniz ? Nelerden çekinirsiniz merak ediyorum.

Teşekkürler şimdiden.

 
Kesinlikle yapmalısın. Şu gitar denen zıkkımı öğrenmeyi bi becerebilirsem ben de tam olarak düşündüğün şeyi yaparak çıkmayı planlıyorum senin yaşlarda yollara.


  • materyalist imam  (31.08.16 21:11:26) 
Vize almak issizken zor olmaz mi? Vize isini halledersen yapmalisin tabi ki


  • kuehles blondes  (31.08.16 21:49:50) 
@kuehles blondes

vizenin problem olacağını sanmıyorum. olursa vize istemeyen yerlere gider, oralardan zorlarım herhalde. ayrıca yanımda bir miktar para olacak şekilde gitmeyi düşünüyorum zaten, o da olumlu bir etki olabilir belki. bir yerde çalışıyorum zaten şu an. sadece benim için kalıcı bir iş olmadığını düşündüğüm için ciddi bir işim yok dedim.
  • sabirstone  (31.08.16 22:07:44) 
valla dikkat et tutuklanabilirsin. benim evin kapısında bir türk tutuklandı bugün.

amerikalı adam çat diye hapisten çıkar, sen çıkamazsın, kaçak olarak para topluyor ve ek olarak vize türünden dolayı yalan beyan yapmış oluyorsun uyarayım.
  • kurnaz  (31.08.16 22:37:39 ~ 22:39:05) 
@kurnaz

öyle bir risk olduğunu bilmiyordum. aklımda olsun, teşekkürler.
  • sabirstone  (01.09.16 00:57:13) 
Güzel bir düşünce...acaba ne yaptın yolculuğa çıkabildin mi???


  • polatahmt  (10.03.19 18:41:49) 
Gezen bir sürü kişi var. gezerken hostellerde kalır gerekirse parkta filan yatarsın, zaten günlük yemek derdinden fazlası olmayacak onuda gitar ile kazanırsın ama tabi büyük cesaret yüzlerce kişi düşünür ama sadece bir kaçı buna cesaret eder. Bence çantanı hazırla ve yola çık mutlaka blog yaz veya video çek, sonradan içinde kalıp pişman olmaktansa 6 ay veya 1 yıl yola çık ,sonrasına bakarsın artık.(kendine rota oluşturmayı unutma bu arada) ama avrupa ülkereli vizeli vize al eğer vermezlerse balkanlara güney amerika ve asya ülkelerini düşün bence...


  • polatahmt  (10.03.19 18:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.