[]

Kedi aşıları

Açıkçası pekçok yorum okudum ama Bi de sizden duyayım. Mesela benim kedim ilk karma aşısı oldu. Şimdi ise lösemi aşısı olması gerek Dedi veteriner. Bazıları diyor ki gerek yok o aşıya. Sizin düşünceniz nedir? Tüm aşıları vurdurmalı mı?




 
benim kedim risk grubunda oldugu icin karma asisini oldu sadece, diger asilari veteriner hekimimiz onermemisti. ben de cesitli makaleler okuduktan sonra gerek olmadigina ikna olmustum, mobildeyim, daha sonra bilgilendirici birkac yazi atabilirim.


  • evde liyakat kalmamis  (31.08.16 19:48:37) 
Çok iyi olur..


  • hede hodo  (31.08.16 19:59:07) 
Bizde ilk aşılardan karma, lösemi, kuduz aşılarını yaptırmıştık 2 kedimize. Mantar aşısı ve aids aşısı diye de aşılar uydurmuşlar ama hikaye olduğunu okumuştum. Mantar sorunu yoksa kedide ona da gerek yok diye kanı olmuştu ve bunları yaptırmamıştık.

Daha sonra yılda 1 aşıların tekrar edilmesi gerektiği söyleniyor ama yabancı sitelerden araştırırsanız özellikle Amerika'da da yıllık aşıların gereksiz olduğu aksine yıllık aşıların hayvanlara daha zararlı etkiye sahip olduğu belirtiliyor. Bu nedenle biz artık yıllık aşı tekrarlarını yaptırmıyoruz.

Parazitleri de öyle ayda bir yaptırın diyen varsa dinlemeyin derim, en az 3 ay iyidir.
  • FAtE  (01.09.16 15:21:38) 
merhabalar, bu aralar instagramda pek meşhur bir kız var, fib aşısı yapılmadığı için kedide beyin iltihabı oluşmuş.
ben kendi kedime tüm aşılarını yaptırdım, kuduz ve parazit hem kendiniz hem kedinizi korumak için. diğerleri ise kedinizi korumak için. sadece kedim evden dışarı çıkmadığı için parazitleri yeniletmiyorum. imkanınız varsa ilk yıl aşılarını yaptırın

  • lushdiamond  (02.09.16 12:13:42) 
fip aşısı diye bir şey yok, etkinliği tartışmalı ve birçok hekim işe yaramadığı konusunda hemfikir. bununla birlikte corona aşısı var. fip corona virüsün mutasyona uğramış hali, ve oluşması için birtakım koşullar gerekli, bilimadamları altını çiziyorum hala tam olarak neden oluştuğunu bilmiyorlar, birtakım parametrelerden bahsedebiliyorlar sadece. siz aşı yaptırsanız da yaptırmasanız da çevresel etkenler, genetik yatkınlık ve bağışıklık sistemi belirleyici etkenler bu konuda. o kısmı düzeltmek istedim sevgili lushdiamond.


  • evde liyakat kalmamis  (02.09.16 12:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.