[]

Anaokullarinda dil öğretmenligi zor mudur?

Erkek arkadaşımın ablası bir kolejin anaokulunda müdür. 3-4-5 yaş grubu için haftada 7 saat ingilizce ve fransızca için öğretmen ariyorlarmis. Bana 'gel seni alayım, cok zorlanacagin bir is değil' dedi. Benim de bu sene 1 günum boş olacak. Dil konusunda sıkıntım yok ama öğrencilerle iletişim kısmı beni zorlar mı? Öğretmen olmayan birinin yapabileceği bir iş mi? İngilizce için yabancı bir öğretmenleri daha varmış zaten, ben de ek olarak gideceğim.

Haftada 7 saat için de aylık 1500 lira veririm dedi. Yarın okula gidip bakacagim. Bir yandan diyorum taş atıp kolum yorulmuyor, giderim. Bir yandan da calismaya ihtiyacım yokken gidip agrisiz başımı agritirim diye korkuyorum.

Buralarda daha önce böyle bir iş yapan varsa detaylari öğrenmek istedim. Teşekkür ederim şimdiden herkese

 
dil zorunluluğu yok fraise. kolej olduğu içindir o. ama zorlanacağını ben de sanmıyorum. renkler, sayılar, ufak basit günlük yaşamda kullanabilecekleri şeyleri öğreteceğini düşün. çocuklarla aran iyiyse her türlü yaparsın. belki diğer hocanın bi dersine girip nası işliyor dersi diye bakıp bi fikir edinebilirsin eğer istersen.


  • dedim ben sana  (31.08.16 17:56:08) 
Çocukları ve öğretmenliği seviyorsanız neden olmasın? Ana okulu öğretmenliği diğerlerine oranla biraz daha zor olsa gerek ama başa çıkabilirseniz hayatınıza renk gelir.


  • fragile lady  (31.08.16 17:56:20) 
Telaffuzlari filan yanlis ogretmeyin, duzeltmesi cidden zor oluyor.

Onun disinda herhalde cocuk seven biri asiri zor olmaz. Oyun filan oynarsiniz bol bol.
  • kuehles blondes  (31.08.16 18:09:53) 
Kuehles, fransizcamin turkcemden farkı yok zaten. İngilizcede de aksanım kötü değil. Acun aksaniyla konuşmuyorum en azından.

Tolkien hayranı, boş günüm derken cumartesi pazar haricinde hafta ici boş günüm. Bir günüm daha vardı ama onu kurslarla doldurdum.
  • fraise  (31.08.16 18:14:11 ~ 18:15:33) 
Öğretmenlik zor. Pedagojik formasyon aldınız mı?


  • Lim5  (31.08.16 18:17:26) 
Zorlanmazsin bence, ücreti de iyi sayılır. Ortaokul falan olsa zor olur derdim de yukaridakiler de demis; anaokulunda ogretecegin en fazla renk olur, sayı olur, adlarını falan söyletirsin.

Ama gene de yöntem için diğer öğretmenin birkaç dersine girmende fayda var, daha önce hiç böyle bir deneyiminin olmadığını varsayarak söylüyorum.
  • piremses  (31.08.16 19:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.