[]

Yurtdışına yerleşme -Kariyer

Finlandiyada üniversiteler ücretsiz.Bugun bir üniversiteye öylesine evrak verdim.Başvuru sayıları azmış onun için kabul etme ihtimalları olduğunu söyledi .Türkiyede hukuk bitirdim .Burada it alanında eğitim alıp iş bulmam çok kolay .Burada tanıdığım kişide bu konuda çok yardımcı oldu.Hukuk kısmını hiç kullanmamak ve onca okuduktan sonra içimi cızettirecek gibi ? Siz yerimde olsaydanız napardınız ? Ya da bir yanda da it law üzerine master yapıp onu da burada kullanabilir miyim ?

2 -Türkiyede ortalama bir üniversite mezunuysanız aslında avrupada bir çok kolay kabul eden okul var.Ücretleri de çok yüksek değil 2000 3000 eurolar falan Bunlar genelde baltık ülkeleri isveç ,finlandiya ,estonya gibi ülkeler

3-Sizce tr de istanbulda 15 20 bin tl maaş mı ? Avrupa da 3000 euro mu ?

 
Sorunu okumadım ama İstanbul'da 15-20 bin maaşla krallar gibi yaşarsın.


  • dissendium  (31.08.16 17:22:45) 
Türkiyede 15-20 bin lira maaş alacağının garantisi var mı? Ben de hukuk fakültesinden mezunum ki en iyilerinden birinden. Şüpheli gözle bakıyorum açıkcasi o maaşa.

Cevap olarak da şunu söyleyeyim bu sene yüksek lisansimı yaparken başka bir bölümde lisans okuma ve hukukla ilgili hiçbir şey yapmama ihtimalim var. Sebebi de yurtdışındaki yaşantıma devam edebilmek.
  • fraise  (31.08.16 17:25:51 ~ 17:29:28) 
istanbul'da 15-20 bin tl maasi tam olarak kac sene sonra kazanabilecegini dusunuyorsun?


  • kassiopeia  (31.08.16 17:26:09 ~ 17:26:38) 
yurtdışında yerleşmeyi planladığınız ülkede imkanınız olursa önce biraz gidip yaşayın derim. Finlandiya gibi ülkeler bu konuda gerçekten çok zor. arkadaşlık ilişkileri, iklimi vs. bambaşka. bu bazı insanlara çok uygun olsa da bazılarını gerçekten zorluyor (zorlananlardan biriyim) onun dışında iş bulma kısmını da öyle bir yazmışsınız ki sanki iş hazır gibi ama burda yaşarken durum hiç de öyle değil. artık iş bulmak çok daha zor, kendi vatandaşları bile işsiz finlandiya'nın, çoğu işyeri toplu halde eleman çıkarıyor, işsiz kalan ve ülkesie dönen çok sayıda arkadaşım var. bu konuda yine IT sektöründen biri duyuru açmıştı birkaç ay önce, iş bulmuştu ama iş bulma sürecinin gerçekten çok zorlu olduğuna dair o da aynı fikirdeydi. Bunu şu sebeple söylüyorum; hani bazı sektörlerde kolay iş bulunuyor IT onlardan biri olarak bahsedilmesine rağmen aslında davulun sesi uzaktan hoş geliyor :) kolay değil iş bulmak


  • avonkatalogu  (31.08.16 18:31:36) 
Arkadaşlar işlerim hazir .Yani iş sıkıntım yok.Ama kararsız kaldım.


  • sorunvar  (31.08.16 18:38:17) 
dunyanin en bunaltici ulkelerinde ayda 5000 euro kazansan ne olur kazanmasan ne olur. istanbulda kal bence. ama git oku ne bilim bir kac sene takil yeni hayatlar ogren sonra geri donersin zaten istersen. evet ikinci cumlem daha mantikli geldi bana. boyleyim ben hep once aklima geleni yazarim sonra dusunerek yazarim.


  • ivettivett  (31.08.16 18:45:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.