[]

samsung galaxy note 4 mi, note 5 mi?

başka alternatif düşünmüyorum, bu ikisinden biri.

telefonu aldı mı 3-4 yıl kullanan bir kişiyim. hemen hemen her özelliğini de kullanırım. root falan yapmam, orijinal romuyla orijinal haliyle kullanırım. samsung galaxy s3'üm iyice şiştiği için değiştireceğim.

note 4: 1850 lira.
note 5: 2400 lira, yanında vr gözlük hediye.

vr gözlük alırsam ilk heves biraz kurcalarım, çocuğu eğlendiririm, koyarım bir kenara kesin. açmadan satarsam 200 falan ediyormuş.

sizce ne alayım? diğer özelliklerine falan bakınca note 5 mi alayım, aradaki farka değmez mi?

note 7 3600 lira, aşırı pahalı onu en baştan eledik. onu alacağıma iki tane note 4 alırım.

 
note serisinin tüm telefonlarını kullandım, hatta şu an note 7 kullanıyorum. bu ikisi arasında tercih yapacaksan note 5 al ama ikinci ellere bak istersen belki temiz bulursun. ben daha 3 gün önce gıcır gıcır note 5'i 1600 tl ye sattım. sıfırdan hiçbir farkı yoktu. hele ki uzun süre kullanacaksan note 4 1-2 yıl sonra güncellemelerde falan geri kalabilir. o yüzden özetle note 5 diyorum.


  • animalman  (31.08.16 16:40:17) 
hocam note 5 de iyi de.
note 4 de cıkabilen batarya ve sd kart destegi var. muazzam bi ozellik bu.
note 5 de vr gozluk var o da efsane bi ozellik.
ama batarya ve ssd takılamıyor.
  • kingcyrax  (31.08.16 17:34:13) 
note 4 ya da note 7 almalısın.

note 5'de samsung eski alışkanlıklarını terketti (değiştirilebilir batarya ve sd kart), bataryayı falan küçülttü. sevmiyorum ben şahsen kendisini. üvey evlattır. kanma vr'ye.
  • aşksız prens  (31.08.16 17:35:40) 
açıkçası çıkarılabilen batarya ve sd card da çok umurumda değil. şu anda kullandığım s3'ün bataryası ölmeye başladı, çabuk bitiyordu, %30 iken küt diye bitiyordu, şarja takınca yine %30'dan başlıyordu falan. gittim servisinden orijinal batarya aldım taktım, bu %^0'ken bitme durumları düzeldi ama hala çabuk bitiyor. yani zaten bataryayı değiştirme zamanı gelene kadar şişiyor o telefon, değiştir beni diyor. 16 gb sd cark ile de 1080p videolar çektiğim halde hiç üzülmedim. ama note 4 3250 iken note 5 pilinin 3000mah olması düşündürüyor mesela. bir de kalemi ters takınca bozuluyor falan demişler onu anlamadım. nasıl ters yani?

bir de aslında daha çok diğer artı özellikleri var mı note 5'in onu merak ediyorum. değer mi fiyat farkına, değmez mi diye.
  • kibritsuyu  (31.08.16 18:26:35) 
Hocam değiştirilebilen batarya su demek
Aparat var batarya boyutunda
Icinde de yedek batarya var
Sarjin bittigi yerde değiştiriyorum 100 sarj ile devam ediyorum
Aparati sarja takıyorum 1 2 saate doiuyor
Telefonu şarja takmıyorum bayadır
  • kingcyrax  (01.09.16 07:32:15) 
işte ben cep telefonu kullanmaya başladığım 18 yıldan beri ayrı bir bataryayı, ayrı bir harici şarj aparatıyla şarj edip yanımda yedek taşımayı hiç yapmadım. hatta o kadar ki bozulduğunu sandığım bataryayı şarjı dolu şekilde çantama attım acil durumda lazım olur idare ederim diye, o bile hala aynen duruyor, hiç değiştirmeyi düşünmedim. çıkarılabilir batarya veya sd kart desteği benim için önemli bir özellik değil. dahili hafızayı da zaten düzenli yedeklediğim için yetiyor.


  • kibritsuyu  (01.09.16 09:47:51) 
bende yaklaşık 5 gündür bu ikilemdeyim fakat note 5in note 4e göre tasarımı daha güzel. fiyat farkı eder mi diye düşünüp duruyorum ama note 5 alacağım sanırım.


  • jonestown  (01.09.16 09:55:24) 
sd kart konusunda haklısınız hocam.

ama ayrı bataryanın rahatlıgını bir yasasanız anlarsınız.
o aparat da kucuk bir şey zaten batarya kadar
direk normal şarj aletine takılıyor. ve şarjım %2 evden nasıl cıkacagim korkusunu bitiriyor. cep telefonu şarj yuvası yalama olmuyor. elinizde powerbankle gezmiyorsunuz.

ama tabi vr olayı da guzel
ben de almayı dusunurdum isin acikcasi
ama ucuk bir fark yok bence note 4 alın tum işlerinizi halledersiniz.
androidde guncellemede geri kalması cok kotu degil neredeyse tum aplikasyonlar calisiyor.
  • kingcyrax  (01.09.16 10:57:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.