[]

Yeşil pasaport sorusu

Geçerli yeşil pasaportu olan bir kişi sigortalı olarak çalışmaya başladıktan sonra yeşil pasaport hakkını kaybediyor sanırım.

Yani çalışmaya başladıktan sonra elinde yeşil pasaport varken yurtdışına çıkamaz mı, ordaki sınır polisi sistemden falan görebilir mi bu tarz bir durumu?


 
evet gorebilir, ozellikle ohal halinde buna kalkismak cok mantiksiz. ayrica kimin uzerinden aldiysaniz ona da dava acilir.

eskiden pek sallamiyordu, arada ordan buradan duyuyorduk haberleri olmus diye - arkadasimin da basina gelmisti-, polis arayip gelin teslim edin pasaportu diyordu ya da sinirda cikarken yakalaniyordun. ama artik dedigim gibi muhtemelen kus ucurtmazlar.
  • kassiopeia  (31.08.16 16:00:58) 
oradaki sınır polisi şöyle görüyor.

sigortalı işe girildiği anda iade edilmesi zorunlu. sgk kaydı ile bu sizin sisteminize işlenir ve buradan polis sizin yeşil pasaport hakkınızı iptal eder. bu sırada iptalde gümrük çıkışında iptal edilmiş pasaportla çıkış yapmak isteyen biri olursun.

bu olay oluyor, son zamanlarda denetimler ve sistem güncellenmesi ohal nedeniyle günlük. yani sigortalı başlar başlamaz 1-2 gün taş çatlasın 1 haftada sistemin güncellenir.

kısaca çok riskli ve ailen ve senin hakkında dava açılır eğer iade etmezsen.
  • kurnaz  (31.08.16 16:04:59) 
akıl kârı değil. uçak biletini ve rezervasyonunu yakmanın yanında uzun sorgulara maruz kalıp günlerini nezarette geçirebilirsin. bir insan geçersiz pasaportla niye yurtdışına çıkmaya çalışsın, di mi?


  • zgrydn  (31.08.16 16:12:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.