[]

İmam Hatip çılgınlığını kimsenin iplememesi?

Bu kadar büyük bir garabet için kimseden çıt çıkmaması çok garip değil mi? Türkiye'nin geleceğine resmen ipotek konuluyor. Bir nesil heba ediliyor. İmam Hatip'lerin müfredatına bakan var mı hiç?

Bu okullara milyonlarca çocuk gidiyor. Hergün bir sürü okul imam hatipe çevriliyor.

Herkesin bu durumu izliyor olması akıl tutulmasından başka bir şey değil.

 
bir aralar düz lise çılgınlığı vardı herkes rahattı değil mi?..


  • 1adam  (31.08.16 14:10:46) 
garip garip olmasına ama her açıdan o kadar boka battık ki öncelikli sorunları sıralasak ilk 10'a girmeyebilir.


  • zgrydn  (31.08.16 14:11:08) 
giden/gönderen düşünsün. senin çözüm öenrin nedir peki; ne şekilde tepki gösterebiliriz? gösterdiğimiz tepki sonucunda demokrasi nöbetçileri tarafından kafamızın kesilmeyeceğini sen mi garanti edeceksin?

herkes hak ettiğini yaşıyor, insanların umudu kalmadı artık.
  • piremses  (31.08.16 14:16:08) 
ben terörden daha önemli bir mesele olarak görüyorum. terör bitirildiğinde bitecek bir şey, ama bu bir nesili yok etmek ile eş değer. hem de milyonlarca genci. aklı vicdanı hür nesil imam hatiplerde mi yetişecek? bilimsel düşünmeyi öğrenmesi gereken gençlik bunu imam hatip'de mi öğrenecek?


  • merak ediyorum  (31.08.16 14:16:52) 
toplumsal refleks senin subjektif kriterlerine göre şekillenmiyor. terör kısa vadede ağır hasar veren, insanları daha çok korkutan bir mevzu. insanlar can güvenliğinden emin değilken, ekonomik açıdan ayakta kalmaya çalışırken aklına bunlar gelmeyebilir. maslow amcanın ihtiyaçlar hiyerarşisi bununla ilgiliydi yanılmıyorsam. incele.


  • zgrydn  (31.08.16 14:22:07) 
Mahallemdeki okul için aylardır veliler toplanıp eylem yapıyorlar, kaç kez basın da geldi eylemlerine. Amma velakin, geri adım atılmadı ve imam hatip olarak devam edilecek o okulda...

Çok yazık...

Zaten sene başı değişen sınav sistemi, müfredat, okuma kitaplarının tırtlaşması, sınav sorularının çalınması, üniversitelere zorla atanan rektörler vs vs. derken boka batmıştık. Komple eğitimi bitirseler şu ülkeye daha az zararları dokunabilir. O noktaya geldi işler.
  • lcha  (31.08.16 14:23:29) 
Tehlikenin farkında olan insanların olması bir nebze de olsa rahatlatıcı. Umarım her şey olması gerektiği gibi olur Türkiye'de.


  • merak ediyorum  (31.08.16 14:25:21) 
Sıkıldıkça okulları imam hatiplere çeviriyorlar. Liseleri imam hatip olmasın diye kaç okul için imza toplandı, kaç okul yürüyüş yapıldı. Sonuç 0. Yani iplemeyen halk yok, kendi halkının kendisine oy vermeyen kısmının fikir ve itirafları olan konularda "isteseler de istemediler de" ile başlayan cümleler kuran bir cumhurbaşkanı olan ve yargıyı kendine bağlamış ve yasamanın, hukukun direkt o cumhurbaşkanına bağlanması için uğraşılan ülkede ne yapabilirsin ki başka?

@piremses katılmıyorum. Çevresindeki okullar imam hatip oldu birçok kişinin. Şimdi onlar ya o okula ya da şehrin diğer ucundaki okullara gitmek zorunda bırakılıyorlar. Yani zorla gönderiliyor insanlar. Fatih Altaylı nın çocuğuna olduğu gibi olan, fizana gönderilmeye çalışılan birkaç tane aile tanıyorum. Onlar F.A. kadar nüfuzlu değiller. Yapabilecekleri pek bir şey yok.
  • nawar  (31.08.16 14:29:04) 
Aklın ve vicdanın hür olduğu toplumlarda anne baba çocuğunu isterse dini eğitim kurumlarına gönderir. İmam hatip okulları ile din ve vicdan hürriyeti arasında bağ göremiyorum. Dünyanın her yerinde katoliğinden Budist'ine din okulları vardır ve isteyen buralardan eğitim alır. Bence Tr de talep zaten az ama çok da olsa negatif bir durum değil. Oradaki çocukların hafta 5-10 saat din bilgisi eğitimi almalarının bir sakıncasını göremiyorum. Dayım bu okullardan mezun oldu şimdi komünist mesela.


  • aklimdakisorular  (31.08.16 14:30:06) 
Toplumun tercihi bu. Yapacak bir sey yok.


  • Batuhanolabilir  (31.08.16 14:31:10) 
çocuğunu düzgün eğitim almasını isteyen anne-baba zaten şartları zorluyor
taa ilkokuldan başlıyor - çocuklar okullara ikametine göre atandığı için. Aileler ev değiştiriyor ikamet taşıyor.
Ortaokulda ders aldırıp, sınavlara iyi hazırlayıp düzgün anadolu lislerine gönderiyor çocuklarını -ki bizim zamanımızda da böyleydi, anadolu lisesi, fen lisesi okudum. bizim zamanımızdaki okullar kalmadı da neyse işte, ne kadar kaldıysa.

Bir de mahalle okullarında, çocuğu kaça gidiyor, okulda ne yapıyor, okuldan sonra ne yapıyor bilmeyen anne-baba vardı.
Hala varlar, onların çocukları da imam hatiplerde veya saçma sapan okullarda. Ki imam-hatip memleketin büyük kısmı için hiç sorun değil sünni-muhafazakar kitlelere göre imam-hatip olsun zaten, ne olacak ki?
Şu memlekette çocuk yetiştirip, zorluk yaşamadan, mücadele etmeden, okul araştırıp sınav zorlamadan, koşuşturmadan büyütebilmek diye bir şey var mı? Yok tabi ki.Bunu gözü yemeyen çocuk yapmasın.

Herkesin bu durumu izliyor olması diye bir şey de yok duyarlı olan yapabileceğini yapıyor, başka neye kitlesel tepki göstermişiz de bu eksik kalmış? bizde herkes gemisini kurtaran kaptan.İmam hatip protesto edip dinsiz kafir diye taşlanmayacağıma garantim mi var?

umrunda olmayan veya devlet politikasını benimseyenler de devlet ne okul açarsa ona yolluyor. Devlet de istediği şekil öğrenciler yetiştiriyor işte düşünmeyen, araştırmayan, itaat eden, bomboş sürüler geliyor.
  • niye ama  (31.08.16 14:38:00) 
@aklımdakisorular

Bu kadar gerilim yaşamamızın sebebi o okullarda düşünmenin öğretilmesi değil, öğretilmemesi değil, düşünme yetisinin yok edilmesi. Mesele budur. Senin dayın şans eseri zihnini onları elinden kurtarmış, şanslıymış. Ama memleketteki her çocuğun/gencin bu kadar şanslı olduğunu düşünmüyorum, zira evveliyatın meyveleri ortada. Bugün ülkece geldiğimiz nokta bu.

Halk kendince tepki gösteriyor ama maalesef çeşit çeşit şahsi memfaatler karşılığında satın alınmışların yüzünden maalesef ülkede demokrasi falan yok, yani isteyen istediği eğitimi alamıyor.
  • yaren  (31.08.16 14:39:22) 
Ek: çocuğuna evinde eğitim aldırmak bile yasak yani. O derece.


  • yaren  (31.08.16 14:40:17) 
Ülke o kadar dibe batık ki, ne kadar önemli olursa olsun kimse dönüp buna bakmıyor emin ol.

Belirtilmiş zaten, insanların can güvenliği yok. 25-35 yaş grubuna ait hemen hemen herkes bu ülkeden gitmek istiyor, her ne kesimden olursa olsun. Gitmek için az biraz imkanımız ya da cesaretimiz olsa belkide kimse kalmayacak bu ülkede ? Bu daha vahim bir durum değil mi ?

Umutlu olan birileri var mı çok merak ediyorum.

eksisozluk.com
  • sabirstone  (31.08.16 14:42:22) 
@yaren
Bence söylediklerini gözden geçir. Sen diğer okul ve liselerde düşünmenin öğretildiğini falan mı sanıyorsun? Yahu okulların tamamı saçmalık bana göre. İmkanım olsa çocuğumu hiçbirine göndermem.

  • aklimdakisorular  (31.08.16 14:45:57) 
@ sabirstone
valla Konyalıyım sülalem AKP seçmeni
gel sana umut göstereyim. Memleket çok iyi. Ekonomi süper. Devlet her türlü imkanı tanıyor. Şartlar harika. Okumak filan çok kolay. Herkes işinde gücünde, daha da iyi olcak her şey.
Konya umut dolu, Konyalı adeta bir umut pıtırcığı.
  • niye ama  (31.08.16 14:48:51) 
ülkenin üzerinde "game over" yazısı çıktı hoca, ne imam hatip'i, ne ses çıkarması? kaçan kaçsın amk ülkesinden. maks 10 sene sonra suriye 101 burası.


  • sir gawain  (31.08.16 14:55:51 ~ 14:57:14) 
@aklimdakisorular

Tamam işte, imam hatiplerin en büyük eksisi düşünmeyi diğerleri gibi öldürürken bunu din adına yapmaları. Yani "imam hatip" ifadesi zaten bunu ortaya koyuyor, tamamen bu anlama geliyor şu anda, nadiren belki iyi eğitim veren birkaç hocası varsa da şu anda ciddiye alınacak çoğunlukta değiller, umut vermiyorlar, bu iki kelime zaten baştan aşağı ortada olan kelime, halbuki sen dayının imam hatipten sonra ateist olduğunu söyleyerek insanların hür iradesini işaret etmişsin ama şimdiki nesil dayının zamanını yaşamıyor, dediğim gibi, okula gitmeden veya devlete bağlı olmadan eğitim almaları bile yasak şu anda bu çocukların. Göndermeyiz de nasıl diploma aldırıcaz nasıl iş sahibi edicez meselesi.
  • yaren  (31.08.16 15:37:21) 
battı balık yan gidiyor maalesef


  • limoncello  (31.08.16 15:52:34) 
çocuğunun dinine karar veren ailelerden bahsediyoruz. o aileler işte o çocukları da din bazlı eğitim veren okullara yolluyorlar. bunun bir üstündeki kümede de zaten "önüne gelenin çocuk yapabilme" özgürlüğü var. esasında çocuk yapabilme ehliyeti diye bir şey olması gerek. ki hangi yetkililerde bunu gerçekleştirebilecek kapasite var ki. işte böyle yetkililer olmaya devam edecek olan çocuklar büyütülmekte. ne de olsa "ağaç yaşken eğilir."


  • matrix  (31.08.16 16:07:34) 
toplum gayet memnun imam hatiplerden. ileride fakirlikten geberince görecekler. bu saatten sonra bizim derdimiz onlarla birlikte bunu yaşamamak, mümkün olduğunca kendini kurtarmak olmalı.


  • zawisza  (31.08.16 17:19:08) 
çok büyük meydan okuyorlar.

cmhurbaşkanlığı külliyesinde devlet eliyle zikir çekilmesi türkiye cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktasıdır.

kemalist darbe geliyor, buraya yazıyorum.
  • tchuck  (31.08.16 17:23:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.