[]

kredi çekmek?

selam dostlar.

bir miktar birikmiş paranın üzerine kredi çekip araç alma düşüncemiz var fakat hangi bankadan hangi tür kredi almamız daha yararımıza olur bilemedik.

sizce ne yapmalıyız?

birde taşıt kredisi ve tüketici kredisi arasında bir kural kaide farklığı mı var?

 
Taşıt kredisinde araca ipotek konuluyor ve 48 aya kadar çıkıyor. Tüketici kredisi maksimum 36 ay ipotek yok. Faiz oranları hakkında bir bilgim yok ama. Bence enpara dan çekin çok yüksek bir meblağ değil ise.


  • gozu acik sevisen yahudi  (31.08.16 14:01:14) 
ben araba alırken hem araç kredilerini, hem de tüketici kredisi için teklif aldım. tüketici kredisi daha az masraflıydı, hem de ipotek falan yoktu. onu kullandım. tüm bankalara her iki alternatif için de bakın bence. eğer maaş müşterisi olduğunuz bir banka varsa, muhtemelen en iyi teklifi onlardan olacaktır. ayrıca enpara falan da denenmeli. lütfen araştırın, büyük banka küçük banka demeyin :)


  • tavukbanalop  (31.08.16 14:18:43) 
tüketici kredisini yüklü çekmek için gelir durumu da yüklü olmalı. bu nedenle araç kredisi çekmek çoğu insan için daha kolay; ayrıca faizleri de bir miktar daha düşük.


  • 507  (31.08.16 14:19:55) 
Bir kaç ay önce aynı durumdaydım.

Bankacıyla konuşunca dedi "ikinci el araç kredisi almak için araç üzerine ipotek koydurma gibi işlemler var, o işlemler de para, senin için tüketici kredisi daha uygun olur".
İşte miktara göre filan da değişiyor. Sanırım tutar arttıkça ikinci el kredisi daha avantajlı oluyor.
  • burfak  (31.08.16 16:18:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.