[]

moderasyonun neden iyice saçmalaması?

aşağıdaki cevap soruya cevap değilmiş hanımlar beyler buna inanabiliyor musunuz? moderasyon daha kötü nasıl olabilir diyorum, sağolsunlar her geçen gün daha da kötüleşiyorlar.
not: silen kişi adını yazsın da böyle duyuru açıp kanamak zorunda kalmayalım ;)

"el konulan mallar nerede satılıyor?" başlıklı soruya yazdığınız cevap, moderasyon tarafından aşağıda belirtilen gerekçe ile silinmiş. Lütfen www.eksiduyuru.com adresinde yer alan Ekşi Duyuru kurallarını gözden geçirin.

Gerekçe: Soruya cevap değil. ("Teşekkür ederim", iki kişi arası diyalog, vs.)
Moderatör Notu: [yok]

Detay:
Silinen Cevap: sana bana yedirmezler onları boşuna kovalama derim. sağlam tanıdığın varsa başka tabi

Başlık: el konulan mallar nerede satılıyor? (git: 1116490)
Soru: selam,

cemaatçilerin deli gibi arabalarına/evlerine el koyuluyor. bunlar nerede ihaleye girecek? ilanlarını nereden takip etmek gerekir? tmsf'ye baktım satış ilanı diye bir sayfa var sadece, orada da süreci anlatmış.

teşekkürler.

 
E ama soruya cevap değil ki bu gerçekten. Adam, 'nerede satılıyor?' diye sormuş; siz 'sana yedirmezler' demissiniz. 'Bana yedirirler mi?' diye sorsaydi yazdığınız bir cevaptı, evet. Böyle cevapları görünce hiç hoşlanmıyorum ben de.


  • fraise  (31.08.16 13:25:20) 
işte gitmesin diyorum daha nasıl cevap vereyim.


  • cekilmis gayfe  (31.08.16 13:27:24) 
inanabiliyorum. hatta bunun soruya nasıl cevap olabileceğini düşündün, ona inanamıyorum.

"nerede" sorusuna bir cevap mı yani bu? adam yer sormuş, tavsiye istememiş ki.
gerçekten çok enteresan.
  • naberabi  (31.08.16 13:27:45 ~ 13:28:20) 
Tartışmalı bir durum. Direkt olarak cevap yok mesela o açıdan bakarsak ''Soruya cevap değil'' olarak değerlendirilebilir. Adam nerede diye sormuş, X'de, Y'de gibi bir cevap arıyor. Siz ise boşver yav sana bana yar etmezler onları demişsiniz. Öte yandan bu da bir fikirdir, böyle değerlendirilince de cevap sayılabilir. Ama düz mantık yapacaksak evet cevap değil.

edit: yazana kadar bi kaç cevap gelmiş bile:)
  • jamiro  (31.08.16 13:28:10 ~ 13:42:27) 
@naberabi senden mod olur yazdır listeye kendini
@jamiro bi sen anlamışın olayı tebriks

  • cekilmis gayfe  (31.08.16 13:30:40) 
benim inanamadığım senin hala nasıl atılmadığın. bir tane duyuruda sorulan şeye cevap verdiğini görmedim daha.


  • der meister  (31.08.16 13:32:22) 
bence işe yaramayan cevap. yani tiklenmez. silinmesi ise sözlüğün ilk zamanlarındaki format fetişizminin duyurudaki versiyonuyla ilgili. bence gereksiz.

edit: mesela @der meister'ın son cevabı da @cekilmis gayfe'ninkine denk. silinecek mi bakalım.
  • zgrydn  (31.08.16 13:32:47 ~ 13:35:29) 
@der meister benim duyurulara cevap yazma aslanım hadi git ötede oyna


  • cekilmis gayfe  (31.08.16 13:34:34) 
E boyle cevap veriyorsan silinince de aglamayacaksin.


  • mirandaiam  (31.08.16 13:37:50) 
Bu cevap olur ama tik almaz. Hakem yanlış görmüş maç içinde olur böyle şeyler.


  • gozu acik sevisen yahudi  (31.08.16 13:37:56) 
Tabii ki cevap yahu. Net bir şekilde "dayın yoksa alamazsın, çabalama" demiş. Eğer soran kişi cevabı 'işe yaramaz' olarak görüyorsa zaten işaretlemez. Farklı bir tarzda yazmış ama oldukça cevap. Haksızlık yapılmış.

Duyuru'da o kadar gerzekçe hareket eden insan varken moderatörlerin nem kapacak yer araması ilginç olmuş. Radar cezası dışında ceza kesmeyen (kırmızı ışık, şerit ihlali, alkol, vb.) trafik polisi gibi olmaya çalışıyor olabilirler. Benim halen umudum var. Boşluklarına gelmiştir, umarım.
  • quanche  (31.08.16 13:40:32) 
Gecen bi soruya verdigim dogru cevabi sildiler. Yanlis ve irkci bir cevaba ellemediler.

Eksisozluk buyuk ve guclu bir internet sitesi. Pek cok gazeteden daha fazla okunuyor ve bir editoryasi var. Eksiden cok daha kucuk haber sitelerinin bile arkasinda sendikalar var. Oyle gencler takilsin yazsin diye acilmis siteler degil bunlar.
  • Batuhanolabilir  (31.08.16 14:39:19 ~ 14:41:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.