[]

kizlar yuzunuze neler uyguluyorsunuz?

Asiri hassas bi cildim var. 10 dk tempolu yurusem suratim kipkirmizi oluyor. Nemlendirici kullansam asiri terletiyor silmek durumunda kaliyorum boylece kreme verdigim para cop oluyor.

Diyelim ki haftasonu disari cikmayacaksiniz yine de temizleme jeliyle yuzunuzu yikiyor musunuz? Tonik, peeling vs.

Gunluk rutininiz var mi yuzunuzle ilgili? Sabah ogle aksam?

Surekli sivilcelenen ve bu yuzden lekelenen bi yuzum oldu ne yapayim da bunun onune geceyim?

Bakiyorum herkesin yuzu bebek gibi çilsiz ,lekesiz, sivilcesiz nasi basarabiliyorlar bunu? benimki neden bu kadar problemli :/

 
yüzüme asla kimyasal sürmüyorum. ne temizleme jeli ne peeling ne sabun ne de herhangi bir makyaj. sadece su.
günde 4-5 lt su içiyorum yetiyor bana. leke sivilce fln hiçbişi yok.

  • sta  (31.08.16 12:41:22) 
o pürüzsüz yüzler genetik bence. arkadaşım hayatında bir kere bile tonik almamıştır bebek poposu gibi cildi. ne benim gibi güneş kremleri alır ne de başka bir şey. beslenmesi de çöp gibi. ama eltim mesela dünyanın parasını verir o bakımlara her ay. aşırı sivilce ve akne problemi var ne yapsa kurtulamadı.

bence yaptığımız ekstradan bakımların en prosu max. yüzde 30 işe yarıyor. yüzde 70 genetik.
  • yue  (31.08.16 12:47:26) 
Acilin! Ben kimyasal kullaniyorum. Allahim ne buyuk seymis kimyasal kullanmamak.

Neyse. Benim zaten asiri sivilceli bir cildim yok ama tek tuk, regl zamanlarinda falan cikiyordu. Onun disinda ergenlikten kalma lekeler vardi. Ama yine de bebek poposu degil. Renk esitsizlikleri falan var, kizariklik vs. Ben la roche posay'in effaclar duo serisinden peeling ve krem kullaniyorum. Cok etkisi oldu gercekten. Bundan once de eczanelerde satilan acnecinamide markasinin peeling ve kremini kullanmistim. Ondan da cok memnundum. Acnecinamide markasi bir tik daha ucuz. Ikisi de sivilcelerimi de lekelerimi de cok azaltti. Iki gunde bir yapiyorum ben.

Bunun disinda da cildimin yaglandigini hissettigim zaman sabunluyorum (Genelde bu sabah uyandigimda oluyor). Bol su icmek cildi guzellestirir diyor herkes. Onu da yapabilirsin.
  • yuzır  (31.08.16 13:01:18 ~ 13:02:12) 
Cilt bakimindan once beslenme ve uyku duzenin onemli. Genetik faktorler de var tabi ama asitli ve sekerli gidalardan uzak durup bol su icmek onemli. Ayni sekilde uyku saatlerin, stres vb seyler de etkiler.

Cilt bakimi icin sabah aksam eczaneden aldigim yuz yikama jeli, tonik ve nemlendirici kullaniyorum. Tavsiyem dermatolog tavsiyesiyle cildine uygun dermokozmetik urunler kullanman.
  • turuncu sufle  (31.08.16 13:09:46) 
yüzüme sürmediğim bir eşek .ku kaldı ama yine de aklına estiği gibi takılır. bir bakarsın bebek poposu gibi olur, birde bakmışsın harita gibi.

egzersiz, erken uyumak, abur cubursuz beslenmek, ibadet çok iyi gelir. geç saatlere kadar oturmak, kızartma yemek, sinir stres mahveder.

yine de imrendiğim doğal bir şey olursa onu alır denerim. kayısı çekirdeği yağını mimik kırışıklıklarıma kullanıyorum iyi geliyor gibi. doğal iyi bir temizleyici almak da bu aralar aklımda.
  • for day to break  (31.08.16 13:10:45) 
Disaridan etki bir yere kadar. Problemli bir cildim varken bir suru sey kullandim hicbiri kalici olmadi. Sonra tedavi oldum bebek poposu dedigimiz cilde ulasinca biraktim her seyi. Tam 3 yildir yuzume nemlendirici bile surmuyorum. Yuz yikama jelleriyle yikiyorum o kadar. Bir sure gunes kremi kullandim her gun. Onu da biraktim. Ten makyaji kesinlikle yapmiyorum. Hicbir problem yok yuzumde. Yani ya genetik olacak, ya da ilacla cildini tedavi edeceksin. Disardan ne kullanirsan kullan istedigin sonucu alamiyorsun.


  • aquarium  (31.08.16 13:14:07) 
Ben bayağı uğraşıyormuşum. Ayda bir cilt bakımı yaptırıyordum. Düzenli yaptırmadan sonra artık iki ayda bire yakın ihtiyaç duymaya başladım. Her gün güneş kremi sürerim. Her gece yatmadan önce yıka - tonik - serum - nemlendirici - göz kremi - boyun kremi yapıyorum; unutmazsam günde iki kere, sabah-akşam. Toniği bazen atlayabiliyorum, kurutabiliyor. Haftada iki kere Beta Enzym denen bir nane ile yıkarım (peeling'den biraz farklı) iki-iki buçuk haftada bir peeling+maske yaparım. Ürünlerimi iki cilt doktoruna sorarak alıyorum.

Cildim aşırı sorunlu değildi ama siyah noktam vardı burnumda; cildim sertti ve pürüzsüz değildi. Hala müsmükemmel değil ama dokunduğumda bebek gibi yumuşacık, eskisine göre temiz ve ışıl ışıl. Bazen kendi yanağımı sıkıyorum, o yumuşaklık çok hoşuma gidiyor. Düzenli bir şekilde uğraşıyorum ama çok da zaman almıyor, günlük 10 dakika. Bir yıl öncesine göre bile çok fark etti. Önce-sonra fotoğrafları arasında fark var. Bir günde değişmediği için anında fark edilmiyor ama genelde "Sen bu ara iyi uyuyorsun herhalde, yüzün kendine gelmiş" diyorlar. Bu arada uykusuzluk aşırı fark ediyor. İyi uyuyabildiğim gün parlıyor cilt, uyuyamıyorsam ışıldamıyor. O hep öyleydi bende. Tabii beslenmeyi de sağlıklaştırdım son iki üç yıldır ve spor yaptım. Onun da katkısını yadsıyamam. Eskiden fondöten sürme ihtiyacı hissederdim, artık canım isterse sürüyorum.
  • aychovsky  (31.08.16 13:14:14 ~ 13:23:59) 
10 dk. tempolu yürüsem suratım kıpkırmızı oluyor demişsiniz. Aynı problem annemde de vardı. Cilt doktoruna gitti ve acne rosa denilen bir cilt problemi olduğunu öğrendik. Doktorun verdiği bazı kremlerle şu an geçti. Belki bir cilt uzmanına görünseniz iyi olur.

Benim cildimde bir problem yok. Günlük kullandığım ürünler: vichy'nin temizleme jeli ve nemlendiricisi. Dışarı çıkmadan önce de vichy'nin güneş kremini sürüyorum.
  • amanda hugnkiss  (31.08.16 13:27:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.