[]

Evde kalan kopek

Merhaba Kattegatlilar,

bir barinaktan kopek evlat edinmek istiyorum ancak calisan biri oldugum icin benim gibi kisilerin kopeklerini evde birakmalarinin dogru olup olmadigina karar veremedim. Bir yandan nispeten adha iyi sartlarda bir canin yasamasini saglayabilirim dusuncesi fakat diger yandan butun gun eve hapsetme sucluluk duygusu..

Sizler ne yapiyorsunuz? Kopeginizi evde mi birakiyorsunuz?

 
ben de aynı bu sebepten sahiplenmiyorum. haksızlık olur diye düşünüyorum.


  • interview with the vampire  (31.08.16 11:20:52) 
bütün gün eve hapsetme biraz göreceli bir kavram, bir canın sorumluluğunu alıyorsunuz her şeyden evvel. çok da güzel bir şey yapmaya çalışıyorsunuz, barınaktan bir çocuk kurtaracaksınız. buraya kadar tamam.

ben zannetmiyorum ki tüm evcil hayvan sahipleri ekstrem bir ilgi gösteriyor olsun çocuklarına, herkesin maalesef birtakım zorunlulukları var. bu açıdan düşününce, maksimum ilgi alaka gösterebilecekseniz, günde en az üç saat dolaşabilecekseniz çocukla neden olmasın ki? evde yalnız kalıyorsanız tabi ki ilk başlarda çok zorlayıcı olur, ama sorumluluğu paylaşabileceğiniz biri varsa da şahane olur.
  • evde liyakat kalmamis  (31.08.16 11:27:23) 
Bence Kopege iyi egitim verilirse ve isten sonra/haftasonlari/tatillerde disari cikarilirsa, ilgilenilirse evde kalmasi sorun olmaz bence.

Benim arkadaslarim oyle yapiyorlar. Ama tum kopekler kopek okulu mezunu tabi, aksam gelince kotu surprizler olmuyor.
Ise gitmeden disari cikariyorlar, aksam gelince cikiyorlar.

Onun disinda da iste haftasonlari onlar neredeyse kopek orada. Ilgileniyorlar yani. Telafi ediliyor.
  • kuehles blondes  (31.08.16 11:27:46) 
tatile gidince veya arkadaşında falan kalınca ne yapacan? köpek beslemek ayak bağı oluyor. barınakta beslemek veya oraya yardım yapmak daha makul.


  • cekilmis gayfe  (31.08.16 11:29:54) 
köpek yarı çocuk gibi bir şey. çok ağır sorumluluk, hele hele yalnız yaşayan ve çalışan insanlar için. istisnasız her gün bir sabah bir akşam dışarı çıkarıp yarım saat gezdirebilecek misin mesela? her gün evine aynı saatlerde gelip gidebilecek misin? sırf bu bile günlük yaşamını bodoslama değiştiren bir şey. o yüzden ben de girmiyorum köpek olayına.


  • sir gawain  (31.08.16 11:52:25 ~ 11:53:02) 
Verdiginiz cevaplar ve yorumlar icin tesekkur ederim.

Konu hakkinda verdigim karari yazayim ki hem zahmet edip yorum yazanlar hem de okuyanlar da kendi kararini versin.

Yalniz yasayan biri olarak ne surekli ayni saatte gelecegim belli, ne de ne zaman tatile gidecegim. O yuzden bir can sorumluluguna girmek hic dogru bir karar olmaz kendi adima. Acikcasi her sabah ve aksam gezdirmek koymaz cunku sus esyasi olarak istemiyorum yanimda.
  • Nocturne  (31.08.16 12:03:03) 
Almalisin bence. Hem omurluk yoldas, hem arkadas olacak. Hem de bi can kurtarmis olacaksin. Cok guzel bir sey bu. Buyuk sevap ayni zamanda.

Bekler tabi ki seni. Sen gelince de atlar boynuna. Nasil ozler seni. Sabah aksam cikarirsin, tatiline de senle gekir niye gelmesin.

Kopek ayak bagi degil, canindna bi parca olur.

Ne guzel olur sahiplenirsen.
  • brad pitt  (31.08.16 12:26:45) 
Köpek yavru veya genç olmamalı. En az 4-5 yaşındaki köpeğin enerji seviyesi düşük olacaktır.

Enerji seviyesi düşük köpeklere bakın, kısırlaştırılmış olması daha sakin olmasını sağlar. Sabah 10 dakika tuvalet için, akşam eve gelince yarım saat halat çekme, top kovalama vs. oynatıp yarım saat de gezdirirseniz enerjisini atması için yeterli olur. Başlarda evin kurallarını bilmediğinden etrafa zarar verebilir, zamanla düzelir.

Yavruluktan beri alışmış köpek de yalnız kalabilir, benim enerji seviyesi yüksek köpeğim 14 aylık (ırkı geç olgunlaşıyor 24 aya kadar yavru sayılıyorlar) 12 saate kadar yalnız kalabiliyor. Tabi bunun için ilk 2-3 ay hep başında olmalısınız, o size uygun değil.

Evden çıkarken ve girerken ilk 15 dakika hayvanla muhatap olmazsanız ayrılık anksiyetesi geliştirmesinin de önüne geçersiniz böylelikle daha rahat yalnız kalır.
  • once  (31.08.16 13:53:23 ~ 13:58:50) 
evde kanarya var hayvan hafta sonu olduğunda resmen çıldırıyor beni görünce akşam geliyorum uyanıyor bana sesleniyor, daha öncesinde evde hep birileri olurdu son 7 aydır yalnız kalıyor ve ben resmen hayvanın sıkıldığını anlıyorum bu birde kuş yani, köpeği hiç düşünemiyorum bile:(


  • eja  (31.08.16 13:53:56) 
Barınaktan 3-4 yaşlarında bir köpek almıştık ve 2. günde tasmasız dolaştırıyordum. Her sözü dinliyordu ve insan gibi görüyorduk onu. Benim büyüttüğüm ayrı bir köpek var, asla yalnız kalamaz, kafasına göre takılır falan filan.
Barınaktaki hayvanlar doğal olarak kötü bir psikolojide oluyor. Ama evde uzun süre yalnız kalmak bence onları sıkmaz. Sahiplenildikten sonra tekrar barınağa götürmek ise tam bir yıkım olur.

  • nocturness  (31.08.16 19:44:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.