[]

uzun zamandır geçmeyen spor sonrası kas ağrıları

2 aydır haftada 3 gün düzenli spor yapıyorum, programın çoğunu ağırlık oluşturuyor. ilk başlarda normal geliyordu ama 2 aydan sonra bile ağrıların 2 gün devam etmesi kafamı kurcaladı. mesela pazartesi göğüs çalıştım, kollarımla kendime sarılma hareketi yapınca ağrıyor. aynı şekilde triceps de çalıştım, kollarımı öne doğru gerince ağrıyor. normal mi bu süreye rağmen ağrıması, mesela 1-2 senedir düzenli spor yapanların da ağrıyor mu bu kadar?

öyle ölümcül de zorlamıyorum kendimi, 12x4 şeklindeki hareketin son 2 setinde baya zorlanıyorum, son seti tamamlayamadığım oluyor bazen. spor sonrası soğuk duş da alıyorum halbuki, niye böyle oluyor; geçmiycek mi hiç?


 
Ağırlık veya tekrar artıyorsa normal.


  • arnold schwarzeneger  (31.08.16 10:38:26) 
Bu tür ağrılar çeken insanlar genelde işin çalışma kolunda sıkıntı yaşamayıp beslenme dinlenme gibi bölümlerde nispeden daha az dikkatli oluyorlar, o nedenle de bu tür şikayetleri olabiliyor. Yani yeteri kadar uyuyor musun mesela, az uyuyorsa bu ağrırıların hiç geçmeyebilir ya da beslenmen nasıl, çalıştığın kadar yemek yemen de lazım ki kasların bağışıklık sistemin daha güçlensin ne bileyim dayanıklılığın artsın bu tür ağrılar çekme. Sinir sistemi terazi gibidir: Çalıştığın kadar dinlenirsen bu ağrıların geçer.


  • angelus  (31.08.16 10:40:44) 
bana da sıkıntı gibi gözüktü. işin erbabı bir adama sorsana orada hocaya falan.
kas ağrısı olacak ama çok sürmemesi lazım.

  • lonelyman  (31.08.16 10:55:31) 
Hareketleri yanlis yapiyorsundur


  • la noix  (31.08.16 11:27:31) 
çok yüksek ağırlıklıklarla çalışmıyorum ama beslenmemi aksattığım anda, uykuyu önemsemediğimde elimde kolumda güç kalmıyor, salondan çalışmayı bitiremeden çıktığım olmuştur.

Programında bence tekrar sayısını düşürüp ağırlığı arttırma zamanın gelmiş, ısınma dönemini atlatmışsın.
  • kimlanbu  (31.08.16 15:15:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.