[]

dejavu hakkında düşünceleriniz neler

sadece düşünce de değil. buna sebep olanın ne olduğu konusunda bilginiz var mı? özellikle de bilimsel açıdan.

bazen aşırı net dejavular yaşıyorum. hani dejavu başladıktan sonra anlık olarak kendime "bak şimdi de şu olacak." dediğim ve yarım saniye sonra o dediğimin olduğu oluyor. resmen yarım saniyelik de olsa geleceği görme gibi. belki de öyle değil ama bana öyle geliyor. size de böyle şeyler oluyor mu?

tüm bunlar beynimizin bize oyunu mu? yoksa hepimiz matrix'te mi yaşıyoruz? ):

hiçbir şeyi merak etmiyorum şunu merak ettiğim kadar.

şimdiden teşekkürler. (:

 
bana da çok oluyor yalnız benim çok içim sıkılıyor dejavu yaşadığım zaman. tüm keyfim kaçıyor. sonsuz bir loop içerisindeymişim gibi hissediyorum, bu anı daha önce yaşamıştım; daha sonra da yaşayacağım bir sürü an olacak filan diyip üzülüyorum. sanki orijinal olarak o anı benden başka biri yaşamış, ben onun aldığı hazzı alamayacağım gibi geliyor.

lanet olsun sana dejavu.
  • evde liyakat kalmamis  (31.08.16 10:09:09) 
Küçükken daha çok yaşardım son zamanlarda seyrekleşti ama hala çok etkiliyor beni, olay geçiyor ben düşünüp duruyorum nasıl oluyor bu diye.

Sürekli olabilecek şeyler olsa dersin ki olabileceğini tahmin ediyorsun ve oluyor ama hayır, çok net bir şekilde görme gibi demeyeyim de hissediyorum o anı daha önce aynı şekilde yaşadığımı ve yine aynı şeyin olacağını.

Değiştiremiyorsun da kötü olan o.
Atıyorum bir tepsiyi taşırken o an bir dejavu yaşıyorsun tepsiyi düşüreceğini de adın gibi biliyorsun ama ulan dur düşürmeyeyim de değişsin diyemiyorsun, düşüyor.
Net olarak hatırlamadığım için olan olayları böyle bir örnek verdim, her konuda bu oluyor ama.
  • mutekebbir  (31.08.16 10:14:34) 
''Dejavu, beyindeki hafıza sisteminin zamansal uyumu sonucu ortaya çıkar. Yaşadığımız anılar düzenli olarak kısa süreli bellekten uzun süreli belleğe aktarılır. Bu işlem yapılırken ortaya çıkan bir problemden dolayı dejavu yaşarız. Anılar kısa süreli bellekten uzun süreli belleğe geçerken yolda bir yanılma olur ve zihin bu bilgileri uzun süreli bellekten geliyormuş gibi algılar. Sonuçta bir anı ikinci defa yaşıyormuş gibi hissederiz.''

alıntıdır. bana göre en mantıklı sebebi bu.
  • elorelia  (31.08.16 10:20:05 ~ 10:25:01) 
Dejavu yaşanmasının sebebi beynin bir bölümünün diğer bölümüne oranla daha hızlı ya da daha yavaş işlem yapması sonucu zamansal farklılık olmasından kaynaklanır. Örneğin yolda bir kedi görürsün (meşhur örnek) ve bu kediyi beynin bir bölümü daha hızlı işler. Aradan zaman geçtikten sonra diğer bölüm işler. Sen ikinci kez işlenen bölümde daha önce bunu yaşadığını sanarsın. Öyle mistik, ezoterik bir durum yoktur. Tamamen beynin çalışmasının aksamasıyla ilgilidir.


  • elitist  (31.08.16 15:52:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.