[]

Beşik, Bebek Arabası, Ana Kucağı vs.

Kısmet olursa 3 ay sonra çocuğum doğacak.

Bütçe kısıtlı. Nasıl bir beşik almalıyız?

Bebek arabası ne zaman alınmalı? İçinden hem oto koltuğu, hem ana kucaüı, hem bebek arabası çıkan travel sistemler mi, yoksa bunlarun her birininn uygun fiyatlısını zamanla almak mı?

Zor işlermiş vesselam :)

 
1 yaşında kızım var, bütün tecrübemi aktarayım.

1. beşik almayın. park yatak alın. muazzam rahat edersiniz, gittiğiniz yere de götürürsünüz.
2. bebek arabası hemen alın. ben şundan aldım çok da rahat kullanıyoruz.www.hepsiburada.com
  • teritori  (31.08.16 10:08:43) 
2 çocuk büyüttük, ben de tecrüelerimi yazayım

1. beşik almayın +1, hele ki mobilya beşik sakın almayın. çok kullanışsız. park yatak çok pratik
2. bebek arabasının katlanabilir ve kolay taşınabilir olmasına dikkat edin. bir de ilk 6-7 ay çocuk oturur pozisyonda duramayacağı için ya iyice geriye doğru yatanlardan alın ya da içinde puseti olandan alın. baston tipi modeller taşıma açısından çok rahat.
  • animalman  (31.08.16 10:16:42) 
Tam da bebek arabası tavsiyesi için duyuru açacakken böyle bir duyuruya denk gelmem güzel oldu.

Bir arkadaşa hediye olarak alacağım.

@teritori, araba çok güzel de daha uygun fiyatlı olsaydı keşke :)
  • astronom olmak isteyen makina muhendisi  (31.08.16 10:30:07) 
İkinci bebeğini bekleyen bir anne olarak tecrübelerimi aktarayım:

İlk 6/7 ay için sallanabilir bir sepet beşik alacağım. Sallanması çok önemli. 200 tl max vereceğim. Sonra ikinci el olarak satarım. Sonrası için kızımdan kalan park yatak var onu kullanır.

Puset olarak kesinlikle fazla para vermeyin bir yaşından sonra en hafif bastona geçiliyor. Geçen sefer bir sürü para vermiştim, sonra 1 taşında onu satıp .Maclaren volo almıştım, 3.5 kg luk çok hafif bir puset. Yatmıyor ams bizim kız zaten asla pusette uyumaz, Etrafı izlerdi. Şimdi n11 de gördüm brion mira travel sistem gördüm onu almaya karar verdim. Hafif, kullanışlı, ilk 8-9 ay gayet işimizi görür. Sonra onu da elden çıkarır, emektar maclaren imize döneriz. Size tavsiyem ilk 1 yıl kullanılacak şeylere çok para vermeyin, mümkünse 2. El bakın. Kolay gelsin..
  • aptallarin pin kodu  (31.08.16 10:39:39) 
daha dun doguracak arkadasimla gorustum, dedi ki; (bayagi da arastirdi bu isleri)

*ilk dogunca bi araba aliniyor, sonra cocuk sigmiyo ona, bi tane daha aliniyor dedi. ilk alinan araba essek kadar oluyor genelde ama hicbir yere sigmiyor, tasinmiyor, katlanmiyor vs. bunlar da pahali segmentten araba koltuklu hem ilk dogdugunda hem daha sonra kullanabilecegi bisey almislar. hasim iscan gecidinden almislar 2.5tl fln. avm'lerde cok daha pahaliymis aynisi. istersen sorayim bir daha markayi.

*bebek hastaneden cikarken pusetle tasinmak zorunluymus. bunu da ilk defa duydum.
  • jimicik  (31.08.16 10:44:22) 
selamlar. kızım 20 aylık.

bebeğin sürekli yatması için ikea'nın bebek yataklarından en ucuzunu (adını hatırlamıyorum) alırsanız çocuğunuz bunu 2 sene kullanır. en ucuzunu önermemin sebebi sadece ucuz olması değil, aynı zamanda boyasız masif malzeme olması. yarın bebek bunu dişlediğinde sıkıntı olmasın.

Bebek arabasında kraft'ın travel system olarak sattığı arabaların herhangi birini alırsanız işinizi rahat rahat görür. biz bebek yürümeye başladıktan sonra bebek arabasını çok nadir kullanıyoruz, bu yüzden değiştirmeye falan ihtiyaç duymadık.

bebek arabası ve ana kucağını takım halinde alırsanız birbirine kolay kilitleneceği için daha güvenli olur.

ev tipi ana kucağı, sallanan şeylere falan girmenize gerek yok.

bir de bebek arabası alırken arabanızın bagajına sığdığından emin olun.

zaten bir bebek arabası birden fazla bebeği rahatlıkla büyütüyor, hangisini aldığınızın çok da bir önemi yok.

p.s. sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim, kolay gelsin.
  • babilbaligi  (31.08.16 10:52:49) 
14 aylik oglan sahibiyim

Besik yok. Direkt ikea'dan bebek karyolasi aldik. Ozellikle sallama karsitiyim. Ilk gunden itibaren karyolasinda yatiyor. Birkac ay icerisinde yataga geciricez

2 bebek arabamiz var. biri jane rider biri maclaren globetrotter. Jane'yi ilk 6 ay yogun kullandik. Cok memnundum. Sonra agir diye maclaren'a gectik. Jane inanilmaz konforlu ama. Butceyi zorlayabilir yalniz. Yaninda matrix oto koltugu da vardi. Oglan matrix'e sigmamaya basladiginda recaro young sport aldik. Hayatimda oglan icin harcadigim en iyi para olabilir

Chicco'nun fln hem daha hafif hem daha butcesel modelleri var. bebek magazalarinin indirimlerini takip edin. Mesela subatta inanilmaz indirimler oluyor. Ya da 500 lira harca 250lira hediye ceki falan oluyor. Donanimhaber'de alakali basliklar var, takip edin
  • la noix  (31.08.16 11:32:32) 
5 aylik oldu oğlum.

Ben de besige gerek yok diyorum. Ayrıca sallamaya da karşıyım. Sallamadim, emzik de vermedim.

Ikeadan şunu

m.ikea.com.tr

Içine de şunu

www.evidea.com

Aldım. Çok memnunum. Park yatak da var, hediye geldi.salonda duruyor. Sürekli seyahat etmiyorsaniz veya başka birinin evinde kalmiyorsaniz şart değil. Ben 1 ay ailemin yanına gittiğimde götürüp gittim, iyi oldu. dediğim gibi ama hem bana hediye gelmişti hem de çok portatif bir hayatınız yoksa şart değil. Ikinci el bakabilrsiniz.

bebek arabası olarak bunu aldım. Ana kucağını dışa dönük olarak da yerlestirebiliyorsunuz. Ayrıca araba halinde de ister tam ister eğimli bir kaç kademede yatirabiliyorsunuz .

Arabada önemli olan hafif olması ve kolay kapanması. Bu iki hamlede kapanıyor -ki otobüse binerken kapalı araba zorunluluğu olan bir yerde yaşadığım için hayat kurtarıyor.- Tek başıma otobüse binebiliyorum.
Bir de baston olması sebebiyle aradaki boşluktan bebegime rahatça erisebiliyorum. Diğer arabalardan tutma barı engel oluyor bana.160 boyumla rahat uzanamiyorum bebeğe.

Üstelik çok ağır olmaması iyi bir avantaj. Tek basima hem bebeği a nakucaginda (sol el) ve arabanın gövdesini (sag elimde) sezeryanli halimle 1 kat indirip cikarabildim.

Ana kucağını arabada iyi koltuğu yerine kullanıyorsunuz. Bebek oturup da oto koltuğu alana kadar bunda getirip getireceksiniz zaten.

Arabaya ana kucağını koyarken fotodaki gibi araba kismini sokmenize gerek yok. Böylece istediğiniz şekilde kullanabiliyor olmanız da bir artısı.

Bir de ergonomik kanguru E dinmenizi tavsiye ederim. Yenidogan aparati olsun. Çok seveceksiniz. Ben yaz memelektinde yaşamama rağmen sürekli bebeği içine koyup çıkıyorum. Çünkü arabayla da kanguruyla da terliyor. Farketmiyor. Yanimda yedek body oluyor. Çıkarınca üstünü değiştiriyorum.

Ikinci el boba 4g aldım. 250 liraya. Tertemiz geldi.

Facebookta babywearing grubunu takip edin. Hem konuya hakim olup ihtiyacınızı belirler, hem de çok temiz ikinci el ergonomik kangurular (ya da slingler) bulabilirsiniz.



www.hepsiburada.com
  • balik kraker  (31.08.16 11:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.