[]

eskişehirden istanbula yerleşmek ??

merhaba arkadaşlar

eskişehirde çalışıyorum, şirketimin istanbuldaki ofisine geçmek gibi bir durum sözkonusu. İstanbul Ofisi pendikte, tersaneler bölgesi civarında. Siz olsanız istanbula geçmek ister misiniz ? Maaşımda pek değişiklik olacağını sanmıyorum, Eskişehir için oldukça dolgun bir maaş ama İstanbul için idare eder konumuna düşecek.

bu arada Eskişehirliyim, 8-9 aydır burada çalışıyorum ve ailemin yanında kalıyorum. Ailenin yanında ayrıl artık diye düşünenler için, izmirde okudum ve çalıştım, son 8-9 yıldır oradaydım.

Gittiğim takdirde nerede ev tutmamı tavsiye edersiniz ? Hem işe yakın, hem modern, temiz ve güzel semtler nereler acaba ?

 
bence eskişehir bırakılıp da istanbul'a yerleşilmemeli, evet.
çok daha yorgun ve yalnız olacaksınız.
çünkü sürekli bir yerlere ya da bir şeylere yetişmeye çalışmaktan kendinize ve başkalarına ayıracak vaktiniz azalacak, koşuşturmaktan da yorgun düşeceksiniz.
eskişehir candır hem.
  • damlanin  (04.12.09 19:31:18) 
geçen gün 45 dakikalık yolu 4,5 saatte katettim bayram dönüşü trafiğinde.
4,5 saat az zaman mı? neler yapılır... hiç yoksa uzanır evimde iki film izlerdim...

şu anda dışarıda nefes alınamayacak kadar hava kirliliği var. soğuk ta olsa penceremi açıp odamı havalandırmak isterdim.

daha neler söylenebilir neler...

gelmeyin
  • inspectorjavert  (04.12.09 19:36:49) 
aynı sorunun tersini sormuş biri olarak cevap vermeyi borç bildim. ben eskişehir e taşınmayı düşünürken babam dedi ki, eğer biraz farklı bir yer görmek tek başına hayatını idame ettirmek istiyorsan git. ama eğer kariyer yapmak istiyorsan yine git ancak 2-3 sene sonra istanbul'a dön çünkü kariyer burda yapılır.
biraz iddialı belki ama bir baba fikri ne de olsa. ben olsam ne yapardım diye düşünüyorum... belki merak duygusundan gelmeyi isterdim. ama burdaki hayat pahalılığı, karmaşıklık, zamanın hiçbirşeye yetmemsi beni hayalkırıklığına uğratırdı sanırım. evet istanbul'da bir sürü yer var ama bunların tadını çıkarmaya vaktin, paran, enerjin, fırsatın olacak mı? yoksa hayat gailesi içerisinde güme gidecekse ne anladım ki ben gelmiş olmaktan...

  • lucita  (04.12.09 20:29:37) 
eski şehirde ayrı daireye taşın ama istanbula gelme.
hele oradaki maaşın dolgun sayılıyor ise.

  • kisa  (05.12.09 07:23:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.