[]

Kalbi duran insana ilk yardım

Kalbi duran insana ilk yardim yaparken ilk suni teneffus yapan bir arkadasim var. Bana kalsa dolasimi olmayan bir hastaya verilen nefesin bir anlami yok ama arkadas iste inandiramadim. Yetkili bir arkadas fikir beyan edebilir mi?

Saygılar sevgiler.


 
internette kolayca bulabileceğiniz bir şey. (bkz: cpr)
yapılması gereken erişkin bir hasta için dakikada 30 kalp masajı ardından 2 suni teneffüs ile solunum desteğidir. eksisozluk.com dolaşım önce gelir.
www.youtube.com
www.youtube.com
  • bass solo take one  (31.08.16 02:17:28 ~ 02:20:33) 
her seyden önce solunum yolu açık mı, buna bakıyoruz. belki arkadasınız buna bakmıstır.
solunum yolu açıksa 15/ 1 olacak sekilde ( 15 kalp masajı, 1 solunum) bu sekilde devam ediyoruz.

  • yuvarlanantencereninkapagi  (31.08.16 02:26:31 ~ 02:28:00) 
2010'a kadar arkadaşının yaptığı şekildeydi. o sene amerikan kalp cemiyeti sağlıklı bir insanın yaptığı solunumdaki oksijenin birkaç dakika da olsa yeterli olacağını, daha önemli olanın kan dolaşımını sürdürmek olduğunu ayrıca en başa yapılacak suni solunumun göğüs basıncını azaltarak dolaşımı kötü yönde etkileyeceği şeklinde görüş belirterek kılavuzu önce 30 kalp masajı, sonra hava yolu kontrolü, daha sonra da 2 suni solunum olarak değiştirdiler.

bir öneri de şu; ilk yardımda "önce kendi sağlığını koru ilkesi" vardır. amerikalılar ilk yardım konusunda yeterli deneyime sahip değilseniz diyor; biz ise karşıdaki kişinin ağız yoluyla bulaşıcı bir hastalığı olup olmadığına emin değilsen şeklinde belirtiyoruz; hiç suni solunuma girişmeden dakikada 100 bası olacak şekilde 2 dakika boyunca yapmak şeklinde de öneriliyor. 2 dakika masaj yapıp, sonra nabız kontrolu; nabız yoksa tekrar masaja devam şeklinde.
  • montauq  (31.08.16 12:20:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.