[]

Uçak kazasıyla yada bindiğiniz geminin batmasıyla ölmeyi seçer miydiniz?

sıradan bir ölüm yerine (araba kazası, kalp krizi falan filan) bu ikisinden birini seçer miydiniz? hangisini ve sebebini de açıklarsanız mutlu olurum.

ölümün hızla yaklaşması ve kaçınılmaz olması fikri biraz korkutucu olsa da elimde olsa ikisinden birini seçerdim. sebebi o an birazdan öleceğimi kesin olarak biliyor olmak ve bu psikolojide birkaç dakika zaman geçirmek istiyor oluşum.

duruma göre yanındaki insanlarla da duygusal veya o an nasıl gelişiyorsa konuşmalara girmek isterdim -yavaşça batan bir gemide bu daha mümkün görünüyor tabi-

 
İkisinden birini seçmem gerekiyorsa uçak kazasını seçerim. Bilinç süresi daha kısa olur, ayrıca boğulmaktan daha iyi yere çarparak ölmek.


  • buff  (30.08.16 22:01:32) 
denizaltinda olmek isterdim (bkz: dumlupinar denizaltisi)


  • seljax  (30.08.16 22:02:51) 
uçak kazası iyi gibi de uçak düşmeye başladıktan sonra düşene kadar hissiyat bi değişik olur sanırım. gerçi yine boğulmaktan iyidir galiba.


  • cekilmis gayfe  (30.08.16 22:06:59) 
Seçmezdim. Belki gerçek ölümüm yanmak ya da boğulmak kadar kötü olmaz.


  • dissendium  (30.08.16 22:07:57) 
kesinlikle uçak kazası.

çünkü gemiler batınca belgesel yapılmıyor :) uçak kazalarında 2-3 gün gündemde kalıyor, ölenlerin hayat öyküleri anlatılıyor. yani adınız dünyada kalıyor. aileye ödenen tazminatlarda fena değil.
  • ada meltemi  (30.08.16 22:09:44) 
uçak ama denize düşmicek


  • basond  (30.08.16 22:26:51) 
Sıradan ölüm istiyorum, yaşlılıkta hastalıktan sürünecek şekilde. Adrenalinli şeyler olmasın, ne olacağını düşündüğüm ve korktuğum bir an olmasın. Kabulleneceğim kadar zaman olsun. Mümkünse aniden. Bir havaalanında bir uçak teknisyeni çalışırken pilot uçak motorunı çalıştırmıştı, adam daha "Ne oluyor" diyemedi bile. Bir saniye içinde adam çorbaya dönmüştü zaten. "Ne oluyor" diyebilmeyi geçtim, adam onu bile fark edemeden parça pinçik oldu. Kaza olacaksa öyle olsun. Ne olduğunu fark edeceğim ve ağlayacağım bir kaza olacaksa sürünmeye alışa alışa öleyim.


  • aychovsky  (30.08.16 22:35:30 ~ 31.08.16 02:27:15) 
ahah herkesin bogularak olmekten korkmasi cok acayip, benim de en korktugum olum cesidi, basond'a katiliyorum, ucak kazasi ama denize dusmeyecek, o olursa felaket bir kombo olur


  • bollocks44  (30.08.16 22:41:28) 
Dünyada çeşit çeşit uçak kazaları var.

Mesela 2005'de bir uçak kazasında uçağın klimalarını otomatiğe almayı unutmuşlar ve pilotlar dahil herkes farkında olmadan donarak ölmüş. Uçak da düşmüş tabi... Böyle olacaksa seve seve uçak kazasını seçerdim.

Bir de uçağın bagaj kapağının uçağın zeminiyle birlikte kopması ve en arkada oturan 2 sıra insanın koltuklarıyla binlerce fitten yere düşmesi, araştırmalar sonucunda o insanların yere çakılıp parçalanana kadar canlı olduklarının öğrenildiği kaza var. Bunun yerine boğulmayı tercih ederim.
  • ceann deas  (30.08.16 22:51:01) 
aychovsky+1


  • Polaroid  (30.08.16 23:18:00) 
IStemezdim. Ani olum istemiyorum. Hazirliksiz yakalanmaktan korkarim.


  • stavro  (30.08.16 23:57:22) 
uçak kazası olsun. tercihen yabancı bir havayolu ile. en azından aileme güzel bir sigorta parası kalır.


  • orpheus  (31.08.16 02:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.