[]

burj khalifa'dan dünyanın yuvarlaklığının fark edilebileceği doğru mu?

burj khalifa'dan dünyanın yuvarlaklığının fark edilebileceği doğru mu?

uludagsozluk.com sitesinde burj khalifa konusuna son maddeye appan cuppan nickli arkadaş bunları yazmış

www.uludagsozluk.com

dubai'deki burj khalifa gökdeleni o kadar yüksektir ki, güneş'in doğuş ve batışını 2'şer kez izleyebilirsiniz. burj khalifa'nın tepesindeyken o kadar yüksektesinizdir ki, dünya'nın yuvarlaklığını bile farkedebilirsiniz.
... :) :( appan cuppan 909.28
16.02.2016 17:05

bu yazılanlar doğru mudur gerçekten o gökdelenden güneş'in doğuş ve batışı 2'şer kez izlenebilir mi ve gerçekten o gökdelenden dünya'nın yuvarlaklığı farkedilebilir mi?

bu listeye göre dünyanın en uzun yapısı

galeri.uludagsozluk.com

bu da genel bilgiler

tr.wikipedia.org

bu kişi asansörle çıkmış videoya almış ama videoda dünyanın yuvarlaklığı belli olmuyor

Burç Halife / Burj Khalifa'nın 124. katına çıkıyorum. (Dubai - 13.09.2011)
www.youtube.com

zaten bana bu tanım saçma geldi yani dünya çok büyük dünyanın yuvarlaklığını kadraja alacak kadar geniş bir video ya da fotoğraf kamerası olamaz dünyanın yuvarlaklığı ancak uydudan ya da çok yüksekten uçan uçakların çektiği fotoğraflardan belli olur diye düşünüyorum

bu 2 linkte gökdelenin bulutları geçmiş fotoğrafları var

www.google.com.tr

www.google.com.tr

acaba fotoğraf mı yoksa resim mi karar veremedim sizlerce resim mi fotoğraf mı fotoğraflarsa herhalde uydudan ya da uçaktan çekildiler.

 
  • icim urperiyor  (30.08.16 22:01:01) 
You cannot see the earth curvature from a typical plane which flies twelve times higher then roof of Burj Khalifa.

60,000 ft is the usual magic number when you start to see the a clear curve.



diyor ki yirmi kat yukarıdan uçan uçaktan bile göremiyorsun oradna nasıl görecen
  • bohr atom modeli  (30.08.16 22:03:29) 
Ufuk çizgisini görebildiğiniz herhangi bir yerde de (özellikle fotolarda) çizginin en sol ve en sağ noktalarının 180 derece düz bitmediğini görebilirsiniz.

Aşağı doğru hafif bir kıvrım vardır ve bu da bence büyük şeklin kanıtıdır.
  • jesterdvine  (30.08.16 22:36:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.