[]

Lensi gözüme takamıyorum

Doktor taktı gözüme, çıkarırken bir 10 dk uğraştım. Sonra solüsyonu döktüm kabına koydum. Ertesi gün lens kabından solüsyonuyla birlikte avcuma döktüm, parmağımın ucuna aldım ama gözüme takamadım bir türlü. Sonra solüsyonu yeniledim ve tekrar kabına koydum. Bugün çıkardım ama formunu kaybetmiş, büzüşmüş gibi geldi biraz. Bende beceremiyorum ama gözümün yarısına yapışıyor, yarısı sallanıyor mecburen çıkarıyorum. Videolarda lap diye oturuyor gözbebeğine. Lensi pert mi ettim nasıl anlarım?




 
sündürmediysen bişey olmaz. büzüşme yapmaz.
parmağının ucuna oturttuğunda düz duruyorsa, eğilip bükülmemişse (içinde sıvı kalmayacak, kalırsa ikiye katlanıyor kapiler etki ile) bu şekilde direkt gözüne yerleştir. olabildiğince ortalamaya çalış. kenarına koyup göz kapağını kapattığında oturmasını bekliyorsan o anda katlanıyor olabilir. veya kenarına koyduktan sonra göz kapağını kapatmadan gözünü oynatarak yerleşmesini bekle. sonra hafifçe gözünü kapat. tüm bunları da aynada lensi takip ederek dene.

  • sttc  (30.08.16 21:29:33) 
çok normal ben de yarım saatte takıyordum ilk başta. sonra lensi tabak gibi parmağımda duracak şekilde parmağıma aldım, başka bir yere bakarken gözümün beyaz kısmına lensi parmağımla koydum. göz kapaklarımla ite kaka göz bebeğime getirip gözümü açıp kapattım. bir süre böyle taktım sonra zaten daha hızlı yapmaya başlıyorsunuz. 8 senedir lens kullanıyorum hala direkt göz bebeğime koyamam lensi.


  • who cares wins  (30.08.16 22:17:38) 
bu arada lensi takarken gözünü kırpıstırmak istemiyorsan lensi işaret parmağına al, parmağının ucunda tabak gibi duracak lens. diğer parmaklarınla alt göz kapağını tut. boşta kalan elinle de üst göz kapağını tut. refleks dahi olsa kapatamazsın tuttuğun için.


  • who cares wins  (30.08.16 22:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.