[]

Çerkes düğünleri

Ya bu Çerkes düğünlerinde Adige Cegu diye bir olay var, böyle erkekler kadınlar sıralanıp daire şeklinde çift çift çıkıp dans ediyorlar. Ben de nasıl bir psikopatsam canım sıkıldığında youtube'dan saatlerce bunları izliyorum, acayip heyecanlanıyorum falan. Türkiye'deki düğünlerde de yapıldığını gördüm şimdi -tabii ki neden yapılmasın, rast gelmemişim daha önce. Ya soracağım şu ki ben kilitlenip kalıyorum bunları izlerken, daha çok erkekte bitiyor iş onlar marifetlerini gösteriyorlar da hepsi mi güzel oynar arkadaşım?! Bi de bi tek bana mı çok seksi geliyo? Acayip hayvansal içgüdülerle dans ediyorlarmış da böyle çiftleşmek için dişisine kur yaparken diğer erkeklerden koruyormuş, burası benim çöplüğüm bu da benim kadınım dermiş gibi dans etmiyorlar mı? Zaten anlamı mı o?

Neden bu konu üzerinde bu kadar düşündüm şimdi bilmiyorum da iyi gaza geldim sanırım yine. Şu olayı canlı görmezsem gözüm açık gideceğim.


edit:
mesela
www.youtube.com

bir de çeçen dansı diye şöyle bir şey var (danstan çok kızın popişi dikkat çekiyor olabilir) ;
www.youtube.com

 
tamam.
vidyo koy da ne dediğini anlayalım

  • cekilmis gayfe  (30.08.16 12:51:12) 
Çiftleşme içgüdüsünden ziyade kaçan kadın kovalayan erkek teması vardır kafkas danslarının genelinde. Ama evet, erkeğin göğüs dışarıda vücut dik, keskin hareketleri ortada bi avcı durumu oluşturuyor, bunu seksi bulan da olur tabii.

Hangi şehirdesin? Çerkeslerin bol olduğu yerlerin derneklerinin oyun ekipleri var. çeşitli zamanlarda dans gösterileri yapıyorlar, düğün bulup gitmekten daha mümkün.
  • baba jo  (30.08.16 12:52:04) 
kısa zamanda bi çerkez düğününe git...
istemediğin kadar görürsün.
belli bişiden sonra bayıyor.
oynamayı da bilmiyosan (benim gibi) el çırpmaktan avuçların patlıyor
hatta eli acıyanlar için tahta parçaları falan veriyolar tempo tutanlara...
  • rentts  (30.08.16 12:58:00) 
Eski sevgilim Çerkes ti saatlerce bana bunları izletirdi en sonunda bıktım artık Çerkes muhabbetinden normal insanlar gibi yaşıyamaz mısınız siz demiştim. Sonra daha dikkatli olmuştu bu konularda, bir Çerkes ile sevgili ol iki gün sonra bütün ırktan nefret edecek boyutta soğutur seni.


  • gozu acik sevisen yahudi  (30.08.16 13:01:41) 
@cekislmis gayfe ekledim link

@baba jo İstanbul, bir araştırayım ben. hevesimi alayım bari.

@rennts evde de aynı durumdayım valla

@gözü açık sevişen evet biraz o konuda şey olduklarını duymuştum, hatta geçenlerde yine bir duyuru vardı galiba Çerkeslerle alakalı
  • çakıstes  (30.08.16 13:08:09) 
Ya erkeklerin yurudugu kisim sanki horoz yuruyormus gibi geldi, bi gulme aldi sonra. Seksilik filan hak getire yani. Bencr tabi.

Ama genel olarak halk danslari ne guzel, ne yorem var ne koyum var. bazen isterdim yoresel kiyafetim/halk dansim olsun.
  • kuehles blondes  (30.08.16 13:16:34) 
adige ceug zaten çerkes düğünü anlamına gelen bir kalıp. çeçen aslında savaş dansı olarak anılır fakat bende de tam anlamıyla dediğiniz gibi kaçan kovalanır temasını uyandırıyor. kafe ise genelde kaşen ile oynanılan aşkın dansıdır. ben de köklerine aşırı bağlı bir çerkes olarak açar sık sık izlerim canım sıkıldıkça. eğer canlı görmek istiyorsanız herhangi bir kafkas kültür derneğinin toplantısına, haluj gecesine vb. gidebilirsiniz.


  • akan dame  (30.08.16 13:31:01) 
kuehles'e katılıyorum erkekler horoz gibi kubarırken kızlar keklik gibi kaçışıyor adfasdfsadf


  • cekilmis gayfe  (30.08.16 13:38:45) 
@kuehles @gayfe

ya ilkten bana da komik gelmişti ama durmadan izleye izleye böyle bağımlılık yaptı şimdi arada krizlerim tutuyo açıp izliyorum saatlerce. acayip heyecanlı ya. bak yarım saat izle sonra duramıcaksın jkhjhjhk şaka tabii benim şahsi zaafım
  • çakıstes  (30.08.16 13:43:34) 
@akan dame; ben de basladım arastırmalara, tesekkurler


  • çakıstes  (30.08.16 13:44:46) 
@çakıstes herkesin zevki farklı, bende de bunu izlemek bağımlılık yapıyor www.youtube.com


  • cekilmis gayfe  (30.08.16 13:46:28) 
@cekilmis gayfe bende bir roman bir de simdi bu cıktı :)) seninkini de begendim. genel olarak butun yerel danslara zaafım var sanırım. yeter ki hakkıyla oynayabilen olsun :)


  • çakıstes  (30.08.16 13:50:31) 
Bir erkeğe en az yakıştırdığım şey danstır benim. Dans eden bir erkeği çekici bulma gibi bir ihtimalim yok hatta çekici bulduğum bir adamı böyle figürlü migürlü dans ederken görsem direkt soğurum. Videodaki adam da bana çok komik ve çekicilikten uzak geldi dolayısıyla.

Kafkas göçmenlerini çok severim ben. Arkadaşlarımın büyük çoğunluğu kafkas göçmenidir hatta. Kültürlerine çok bağlı çok ayrı kafada insanlar ve bu huylarını çok seviyorum. Fakat erkeklerin şu dansa olan bağlılığı ve kendilerinden geçercesine dans etmeleri... Nope.
  • köstebek kurabiye  (30.08.16 13:58:11) 
5-6 sene boyunca grup dersleri alarak yurt dışı dans kongrelerini takip ederek salsa öğrenmeye,dansımı geliştirmeye çalışmıştım. Şu hayatta sanırım çok kafa yormama rağmen anlamayacağım şeylerden biri bunun gibi maskülen dansları yapan erkeklerin nasıl çekicilikten uzak geldiğidir.Bazı kızlar halen dans deyince salon dansı yapan feminen tipleri gözlerinde canlandırıyor.

Grup halinde yapılan,belli bir sabit kareografisi olan yada eşli yapılsa bile sabit bir adımlama düzeni olan danslar kolaydır.Esas zor olan bunun gibi müzikle eş/grup olmadan yapılan solo danslardır.İzledim videoyu.Özellikle erkeklere çok yakışıyor.Maskülen vurgular var. Yapılan hareketlerin hemen hepsi keskin ve net şekilde gösterilmiş.Adımlar net basıyor ve de en önemlisi yüzlerinden zevk alarak yaptıkları belli. Müziği duyarak dansediyor hepsi.Ben çok beğendim ilk videodaki dansları
  • turkuaz  (30.08.16 14:29:48) 
@köstebek kurabiye; ben de ritm duygusu olmayan, dans etmeyi beceremeyen erkeklerden direkt soğuyorum. hatta normalde ilgilenmeyeceğim birini çok iyi dans ederken görürsem birden böyle üç beş level atlıyor gözümde.

@turkuaz kesinlikle çok maskülen bence de.
  • çakıstes  (30.08.16 14:38:33) 
@çakıstes şunları da beğenecen mi o zaman bakalım
1- www.youtube.com
2- www.youtube.com
3- www.youtube.com
4- www.youtube.com
  • cekilmis gayfe  (30.08.16 14:40:14 ~ 14:59:17) 
@cekilmis gayfe 2>3*>4

1'de çok sekmişler bence onu sevmedim :) 3'te de 1:10'ddan itibaren en içteki halay başı kıza tapmış olabilirim :)
  • çakıstes  (30.08.16 15:03:13) 
@cekilmis gayfe ikinci videodakilerin arasına katılmak istedim şu an. ne güzel eğleniyorlar yav


  • eksi sozlugun tatli insani  (30.08.16 15:12:10) 
3 olacaktı :)


  • eksi sozlugun tatli insani  (30.08.16 15:13:30) 
@tatlı insan, seneye gidecem ikaria adasındaki o festivale :)


  • cekilmis gayfe  (30.08.16 15:45:21) 
bizim de feracemiz var

www.youtube.com
  • icim urperiyor  (30.08.16 16:52:16) 
Ben seni bir Çerkes düğününe götüreyim :)


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (30.08.16 21:58:10) 
doğru :) bu dansta erkeği kartala, kadını sülüne benzetirler. kartal gibi asil, cesur, güçlü erkek ile sülün gibi zarif, güzel, asil kadının dansı.

not: yarı-çerkesim, oradan biliyorum.
  • girdaptaki  (30.08.16 22:20:25) 
Yengelerimden biri Çerkes. Çocuklara küçükken öğretiyorlar böyle şeyleri. Hatta yine uzaktan bir tanıdığım akordiyon çalmayı anneannesinden öğrendi. Çerkes kızları güzel olur genelde, kendilerini gösteriyorlar işte.


  • dissendium  (30.08.16 22:26:20) 
bizim sülale çerkes. çocukluğumdan beri böyle düğünler gördüm. dedem şu an elden ayaktan kesildi ama zamanında müthiş dans ediyormuş. hatta ayak figürleri yaparken silahla ayaklarının olduğu tarafa kurşun sıkıyorlarmış, şaşırsın diye, yine de şaşırmıyormuş. ne biçim adetse, ben de bilmiyorum. ölen, yaralanan oluyormuş :(


  • dedimmidemedimmi  (31.08.16 09:30:39) 
bunun bir benzerini bizim düğünlerde de yapıyorlar, tokatlıyım. bildiğim bir çerkezlik falan yok. halay tadında oluyor biraz.

halayda sağa sağa kayarken birden duruluyor ve artık isteğe göre 2 kadın, 1 kadın 1 erkek ortaya çıkıyor ve arizona kertenkelesinin çeşitli akrobatik figürlerini sergiliyorlar. aşlfklsf
şaka şaka, onlar da heyecanlı oluyor ama bunun kadar estetik değil.
  • piremses  (31.08.16 09:39:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.