[]

bu duyuruda bana spor yaparak kilo aldiriyoruz

selam,

yillarini L beden gecirmis biri olarak kilo vermem sonucu M beden oldum. son 2 yildir da boyleyim. yag oranim %15, kitle endeksim 23.2.

biraz kas yapmam gerekiyor hacimsel artis icin, beslenme duzenim yeterli mi merak ediyorum.

sabah: bir kase yulaf ezmesi+kuru meyve+sut.

oglen: etli sebze yemegi + pilav/makarna + meyve

aksam: 1-2 tabak yemek (evde ne piserse, bildigimiz ev yemegi)

isten eve gelince aksam yemegi yiyorum, aksam yemeginden sonra spora gidiyorum. saat 8.30-9 gibi. sonrasinda hicbir sey yemeden yatip uyuyorum. en fazla meyve yiyorum yine.

nasil duzenlemem lazim bu duzeni? ne yemem / ne yememem lazim?

tikler sabaha.

 
bence önce spor yap sonra yemek ye akşam. spordan sonra iştah inanılmaz açılıyor. daha çok yersin.


  • shotgunwoman  (30.08.16 01:27:52) 
gece 10.30 gibi yemek yemem gerekir o zaman, o zararli degil mi ki? dumduz kilo almak istemiyorum, kas olarak almak istiyorum genel olarak :(


  • fakyoras  (30.08.16 02:26:29 ~ 02:26:49) 
spor öncesi karbonhidratlı şeyler (akşam yemeği yiyorsun iyidir), spor sonrası da proteinli bişeyler yesen iyi olur.

Spor sonrası yani yatmadan süt içebilirsin(keyword: casein - uzun sürede sindirilen protein). Öğlen-akşam arası işteykenb kuruyemiş (mümkünse çiğ) yiyebilirsin.

kilo almak diyince başka bişey sanıp geldim, L diyorsun M diyorsun :D pek kiloya ihtiyacın yok bence.

Bence şu programda eksik olan spor sonrası protein (çoğu kişi whey protein tozu kullanır onun için işte)
  • rodriguez2  (30.08.16 02:33:16 ~ 02:34:06) 
Kalori sayacaksın babuş. Kalorini de temiz kaloriden alacaksın yani gidip whopper falan patlatmayacaksın. Günlük alman gerekenden 1000 kalori fazla al bide sporla desteklersen zamanla faydasını görürsün. Ben de senin gibiyim 1 aydır iyi yiyorum deadliftler yaramaya başladı :P


  • dannyb  (30.08.16 04:43:27) 
Pilav makarna bildiğimiz beyaz ürünlerse çöp, tüketme. Meyve yararlı bir şey değil her gün yenecek bir şey hiç değil içindeki fruktoz ve kan şekeri dengenin etkileşimi sonucunda acıkma hissiyatın geri gelir ve seni mutlaka gece yemeklerine itecektir.

Bu programın ile değil ama daha az karbonhidrat daha bol proteinli ve sıkı antremanlı bir program ile yılda 4-5 kilo kas kazanabilirsin. Bu biraz sağlıklı yaşam programı gibi olmuş işte ekmek yok abur cubur yok böyle devam edeyim hayatıma programı. Bir hedefe yönelik programlar biraz daha komplike olmalı ve net olmalı ne çıkarsa muhabbeti biraz disiplinden uzak emen yaaa tavrına çekiyor adamı.
  • gozu acik sevisen yahudi  (30.08.16 10:10:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.