[]

Gözüme bişeyler oluyor

Ara ara gözümde can sıkıcı bir durum oluyor. Sanki sarı ampullerden birine bakmışım da sonrasında oluşan o karaltıdan kalmış gibi bir gölge geliyor, baktığım yerin ortasını göremiyorum, yarım saat bir saat sonra gözümün kenarına doğru kayıyor bu sefer kenarda bir noktayı göremiyorum, çok rahatsız hissettiriyor. Kör gibi gözlerim kocaman açık gözlerim yaşarmış gibi geziyorum bu sırada. Bazen sonrasında ensemde şiddetli bir ağrı oluşuyor. Bugün yine oldu aile hekimine gittim, yapacak bişey yok şu an sabah erken gel kan tahlili yapalım bişeylere bakalım dedi. Başına gelen, nedir bilen, olduğu zaman çözümü için yapılabilecekler hakkında fikri olan var mı? Olmadık zamanlarda denk gelirse çok zorluyor, bir kere final sınavı sırasında oldu, kağıdı doğru düzgün göremediğim odaklanamadığım için yapamadım çoğunu mesela.




 
Auralı migren olabilir mi acaba?


  • aweamadeus  (29.08.16 16:56:01) 
yahu bu kadar ciddi birşey için doktora gitmeyip burada duyuru açmak nasıl birşeydir.

hiç mi canınızın kıymeti yok. ya ciddi bişeyse ve geç kalınma riski varsa. göz ya bu Allah korusun.

hemen hemen bir göz randevusu alın.
  • lapris  (29.08.16 16:58:49) 
Mobilde editleyemiyorum, bana da birkaç kez olmuştu bu. Önce küçük bi ışık gibi başlayıp gitgide büyüyüp tüm görüş alanımı kaplıyordu nerdeyse. Sonrasında baş ağrısı çekmiyodum ama öyle vakalar da varmış zaten. Bu çok şiddetli migren ağrıları çeken insanlar için önceden uyarı gibi bi şey zaten, öncesinden ağrı kesici alıp ışıksız/sessiz bir ortama falan çekiliyorlar. Ben dışardayken hazırlıksız yakalanıyordum ama hep. Doktora gittiğimde bunu demişti, ama ek bi şey yapmadı yani. Bikaç senedir de olmuyor zaten. Ama siz doktora gidin mutlaka, farklı bir şey de olabilir


  • aweamadeus  (29.08.16 16:59:38 ~ 17:00:51) 
Ilk defa duydum, uyuyor gibi söz edilen parlaklık dışında. Göz doktoruna mı gitmek lazım acaba böyle bir sıkıntının sebebini araştırmak için?


  • hala mi ceren yahu  (29.08.16 16:59:44) 
Göz doktoruna gidin, duruma göre belki nörolojiye yönlendirebilirler


  • aweamadeus  (29.08.16 17:02:03) 
göz doktoruna gitmen lazım. boşuna aile hekimine 2. kez gitme.


  • shotgunwoman  (29.08.16 17:06:27) 
@lapris, genellikle uygunsuz zamanlarda ve arada ortaya çıkıyor, o an doktora gitme fırsatım olmadı bugüne kadar sonrasında da unuttum, ama sıklığı artmaya başladı, ve önemsenmesi gereken bir şey olduğunu fark ettim.

Doktordan randevu da aldım ama malum devlet hastanesinden çok yakın tarihlere alınmıyor randevu.

Şu an sağ gözüm zor görüyor sol gözümde de bir ağrı var, bu saatte gidebileceğim doktora gittim zaten bir şey yapmadı, anlık çözüm için bir öneri çıkar belki diye sorayım dedim.
  • hala mi ceren yahu  (29.08.16 17:07:17) 
bana da olmuştu. acayip şekiller, daha çok şimşek gibi zigzaglı ışıklar görüyordum. bir süre sonra da göremiyordum, yani tamamen değil de sizin dediğiniz gibi bakarken bir saatin ortasını görememek gibi.

gözü çok yorunca olmuştu. iki kere oldu. yarım saat falan sürmüştü. yapılacak bir şey de yoktu araştırdığım kadarıyla, olabilen bir şey yani. gözü çok yormamak lazım.

edit: göz migreni demişlerdi.
  • iste o kavunici balik  (29.08.16 17:09:37 ~ 17:10:34) 
çok geçmiş olsun. böyle şeyleri ihmal etmeyin. gerekirse özele gidin. hatta o anda acile.
arkadaşımın başına hamileyken gelmişti. tansiyondan şüphelenmişti doktor.

  • lapris  (29.08.16 17:30:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.