[]

Kulak temizleme

Bundan 1 sene öncesine kadar hiç sıkıntı yaşamazken son 1 senedir kulaklarım kirden tıkanıyor.

Bu kulağın içeride ürettiği şeyden dolayı tıkanıyor. Kendi imkanlarımca temiz tutmaya çalışıyorum ama çok içeride olduğu için tamamen temizlemek mümkün olmuyor gene kirlenip tıkanıyor.

Kulak pamuğu zararlı diye kullanmıyorum, ama evde kendi imkanlarımızca nasıl kulağımızı temizleriz acaba?

3-6 ayda bir doktorda temizletmek çözüm müdür?

Son 1 sene ye kadar birşey yokken neden birden bire bu tip bir şeyle karşılatım acaba sebebi ne olabilir?

Teşekkürler.

 
kulak zarınızda delik yoksa gliserin ve oksijenli su yardımıyla temizlik yapabilirsiniz. 1 ölçek oksijenli su ve 1 ölçek suyu karıştırıp iğne kısmı olmayan şırıngayla kulağınızın içine biraz damlatın. bu karışım köpürerek mekanik temizliğe yardımcı oluyor. gliserin ise kiri yumuşatıyor, temizlenmesine yardımcı oluyor.

fakat bu işlemleri uygulamadan önce kulak zarında delik olup olmadığından emin olmak gerekiyor. yoksa iç kulak iltihabı olma riski var. bu yüzden bir doktora danışmadan bu işlemleri yapmamak gerekiyor. hatta kirden dolayı doktor kulak zarının hepsini göremeyebilir. delik varsa da gözden kaçabilir. o yüzden önce bir doktora gidin sonrasında ise doktor aksini söylemezse oksijenli su ve gliserin yöntemiyle temizlik yapılabilir.
  • bellbane  (29.08.16 13:10:50) 
Bir doktora gidebilirsiniz. Düşüncenizin aksine pislik çıkaran kulak sağlıklı bir kulaktır. Normalinden çok fazlaysa bir doktora gösterin ama çok endişelenmeyin.

Yıkatma çözüm olmuyor + yıkattıktan sonra bu işlemi her sene yaptırmanız gerekiyor. Ciddi bir sıkıntı yoksa, doktor tavsiye etmezse yaptırmayın.


.
  • kartallar yuksek ucar  (29.08.16 13:48:01) 
kulağınızı sıvı yöntemlerle temizlemek kulak kanalında normalde sadece dışarı yatarak çalışan tüylerin içeri de yatmasına sebep olur. bu da kulağınızın dışarıdan gelecek tehlikelere daha açık olmasına sebep olur. o nedenle bilip bilmeden kendi kendinize bir şeyler damlatmayın kulağınıza. gidin bir kbb uzmanına. gerek duyarsa oradaki vakum aletiyle kulağınızdaki kiri temizler zaten.


  • kedili madam  (29.08.16 13:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.