[]

neden bazı insanlar daha saygıdeğer ?

Evet , toplumdaki bu saygı , saygıdeğer ,saygın olayını anlayamıyorum. bazı insanlar mesela neden parası olduğu için ya da pilot vs olduğu için daha saygıdeğer ? insana saygı insan olduğu için gösterilmesi gereken bir şey değil mi?
niye bizde insanlara parasına göre saygı duyuluyor ?

tüm dünyada bu böyle mi acaba ?

 
herkes yapiyor ve tum dunyada oyle. paraya yada guce saygidan oluyor. biri ferrari ile yol soranca herkes yol tarif etmeye calisir; ama kulustur bir araba olunca normal davranirsin. bide bazi asalaklarin yarattigi default algilar var. orn; isiklarda cam silen tacizciler yada adim basi dilenen asalaklar vs..dogal olarak kotu bi algi ve onyargi olusuyor.


  • mayeskuel  (29.08.16 09:20:17 ~ 09:20:42) 
ye kürküm ye anlatmadılar mı küçükken ?


  • kimlanbu  (29.08.16 09:52:50) 
tek nedeni para dolaylı olarak güç. ne kadar güçlüysen o kadar saygı duyuyorlar. yoksa ne kadar düzgün biri olduğunun önemi yok. ahmet uluçay'ın bir sözü var. tam olarak bu durum için söylememiş ama. "insanlar ahlaksızlığı bağışlayabiliyor ama acizliği asla."

66.media.tumblr.com
  • tute  (29.08.16 09:54:00) 
Ferrari ile adres soran "pardon Xe nasıl gidebilirim?" diyor, külüstür araba ile gelen "selamın aleyküm birader/kardeş, X nerde biliyon mu?" diyor.

Ülkede şu an zengin kesim, genelde eğitimli kesim değil. Fakat Türkiye'nin doğal bitki örtüsünün inşaat olmadığı yıllarda para genelde eğitimli kişilerdeydi (sadece demedim, genelde dedim. dikkat) haliyle gerek karşıdakinin tarzından gerek mı, mesafeli konuşma şeklinden dolayı bir mesafe oluyor. Kalifiye olmasından, eğitimden, herkesin yapmadığı/yapamadığını yapmasından dolayı bir saygı konusu da var.

Tabii dalkavukları ve "ye kürküm ye" mantığını unutmamak lazım. İnsanlar güce tapar.

"In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power..."
  • nawar  (29.08.16 11:10:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.