[]

Didim'den ev mi ? Faiz mi ?

Merhaba, bankada 300 Bin TL duruyor. Bir tanıdık vasıtası ile Didim Altınkum avcılar çukuru bölgesinde yeni inşa edilecek apartmanda tanesi 150 bin TL den 2+1 2 adet daire alabiliyorum (topraktan girdiğim için). Şu anda o bölgede yeni 2+1 daireler 170 Bin TL den başlıyor. İnşaat 6-8 ay içinde bitecek. Bittiğinde tanesini 175 Bin TL den satmanın çok kolay olacağını söylüyor müteahhit. Sonuçta maksimum 1 yıl içerisinde 300 Bin TL için yaklaşık 50 Bin TL gelir elde etmiş olacağım. Bankada ise bir yılda yaklaşık 25 Bin TL kazandırıyor. Siz olsanız ne yapardınız ? Teşekkürler.




 
Muteahhite guvenip riske girmezdim. Yilda 25.000 tl kazandiriyormus iste. Ayda 2.000 tl guzel para.


  • kareem said  (29.08.16 03:02:24) 
Didim'e gecen yil gitmistim. Her 10 evden 5'i satilikti. Oradan ev alinmaz. Kimse durmak istemiyor kimse yasamak istemiyor. Didim artik guneydogu ilcesi gibi.
Yine siz bilirsiniz ama didim'de kulube bile satin almazdim.

  • isott  (29.08.16 03:14:28) 
Ev faiz getirisinden daha çok getirir diyen var. Aman Allah'ım şaka gibi.

Teknik olarak önceden haberini aldığınız bir rant yoksa(ankara çukurambar mesela) asla ev, faizden daha fazla getirmez. Ali Şen'in bu konuda tonla demeci, açıklaması var.

adama güveniyorsanız alım-satım için ev mantıklı ama ben riske atmaz ve döviz üzerinde tutardım. Küçük bi' hikaye ile bitireyim vaazı;

Çukurambarda sanırım 4-5 sene önce(daha da eski olabilir, o yapılar kaç yaşındaysa artık) şu 40 katlı yapıların terası için görüşmeye gittiğimizde satış bedeli için 1 milyon dolar istemişlerdi ancak dolar fiyatları 2 ye yaşlaştığı için bir süreliğine dolar kurunu 1.5'den sabitlemişlerdi. yani ev için 1 milyon dolar ya da 1.5 milyon tl istiyorlardı. Aradan bu kadar zaman geçti ve o bölge rant bölgesi olduğu halde 1 milyon dolar 3 milyon tl ediyor ama o ev asla 2milyonun üzerinde etmez(şimdi bakmaya üşendim) o 1.5 milyonu %11 den faize koysan sanırım 2.5 milyona yakın bir mebla elde edersin ki bu bahsini ettiğimiz yer, rantın kralının döndüğü yer.

Aynı sohbeti Ankara için yaşamkent örnekleriyle de kıyasaya eğlenceli hale getirebilirsiniz. dilediğiniz kadar önceki yaşamkent ev fiyatlarına bakın aynı parayı faize atın ve güncel ev fiyatıyla elde ettiğiniz parayı karşılaştırın.

Ev almak paranızın kinetiğini öldürecek birşey, topcular ya da popcular yatırım için elindeki parayla gidip ev alırlar.

edit: aklıma geldi, ankara turkuaz'da 2006 da 1 dairenin fiyatı 116bin+ tapu+vergilerdi. aynı ev 2014'de 124bine çok zor satıldı. Ve tonla boş evin aidat ve p ölçer ücretleri ödendiği halde.
dikmen de 2008 yılında giriş katda bir daire için 220 bin istiyorlardı. üzerinden 8 sene geçti ve o giriş katta ki daire fiyatı için tadilatlarla yapılarak 270 liraya satılığa çıkarıldı. -ki daha alan yok.

Ankara yapracık'ta ödemesi bitmiş ve içine 30bin lira masraf edilmiş ev satışa çııyor ve bütün ödenen mebladan 30 bin altı isteniyor lanet olsun diye ama hala alan yok.

Ev bark almak eğer oturmayacaksanız günümüzde yatırım değeri çok fazla olmayan şeyler haline geldi. Eğer rantın kokusunu almadıysanız.
  • mete kudur  (29.08.16 03:42:19 ~ 03:54:12) 
Yahu diyelim ki getirdi. Getirse getirse ne kadar getirecek 10bin getirdi diyelim. E o evlerin bir suru kagit isleriyle ugrascaksin once tapu vs. sonra da tekrar satmasi veya kiralamasi vs. Deger mi diye sor bence. Ha bu arada hic belli olmaz o isler. Evin bitecegi sure uzar paran gomulu kalir oyle bos bos, almanyadan oglun gelir acil dugun lazim kizi hamile biraktim der, savas bile cikabilir. Bosver ev isini.


  • floydian  (29.08.16 04:17:30) 
hocam şahsi fikirlerimi söyleyeceğim, herhangi bir ekonomik bilgim yok.

şimdi ev alırken öncelikle satarken değil alırken kazanırsın emlakta birinci kural bu
ikinci ve en önemlisi, eğer kendin oturacaksan ev alacaksın
üçüncüsü kendine güzel bir yazlık almanı anlayabilirim fakat 2 tane almak bilmiyorum, kardeşin falan için almıyorsan, kira içinse yanlış vereceğin sezonda 4 bilemedin 5 ay, ikincisi kiracı yatırım için çok riskli, al bizim ev, avukat kiracımız, 5 seneden beri otururuyor, emsailne göre yüzde 40 daha az ödüyor, çünkü zamanında zam yapmadık, bu kira gelirine ihtiyacımız da vardı, 5 ay kira ödeyemedi, 5 ay çok sıkıntı çektik(hastamız vardı masraflarımız tavan) şimdi satmak istiyoruz, kiracı avukat olmasından da sanıyorum, ben evimi gezdirmem, ben evimin fotosunu çektirmem ben yasal haklarımı kullanırım diyor, satacağımız evide layıkına satamıyoruz bu yüzden

oysa 5 6 ay kira ödemedi, biz kendimiz gittik baroya ya arkadaşlar durum böyle böyle, bakın bizde zordayız kendiside zorda bi yardım edin deyip kendisine yardımcı olunmasını sağlamış ve hiç bir yasal işlem yapmamıştık.

ev yatırımının da şu detayı çok önemli, abi aldın evi 10 sene sonra ev alacak bir insan önce yenilere bakıcak, bu yüzden yerinin güzel olması, kupon niteliğinde olması şart, emlak balonu henüz patlamadı, bizde ev almak istiyoruz 1+1 lere 400 bin istiyolar istanbulda yerininde süper olmamasına rağmen.

yani sen ancak kupon niteliğinde bir yer almalısın ki 10 sene 15 sene sonra rahatlıkla çok iyi fiyatlara satabilesin


diğer türlü kiracı eğer işini sağlama almazsan çok riskli, en iyisi bile olsa evin eskiyecek, adam parasını veriyor oturuyor, ne kadar temizde kullansa yıpranıyor, ikincisi boş kaldımı aidat, ev alırken en önemli şey aidat, bu tuzağa düşenler var, adam bakmıyor alıyor sonra bi farkediyor 600 700 aidat yaz kış, böyle oldu mu da her kiracı gelmek istemiyor, niye gelsin adam kira üstüne bide kiranın yarı parasını ödeyecek olsa gider kendine ev alır zaten.

sonra çatı tamiri, asansör bakımı, dış cephe boyası, yok hidrofor bakımı, çevre düzenlemesi bunlarda malesef hiç bitmiyor, birisi bitse diğer başlıyor ki bunlarda ev sahibini ilgilendiren durumlar oluyor maalesef.



ayrıca yazlık, abi bi sene gidersin hoşuna gider, ikinci sene gidersin hoşuna gider, üçüncü sene bu ne lan amk her sene her sene aynı der şikayette edebilirsin, yazlık çok çok dikkat edilmesi gereken bir konu, site içinde alırsın şu si2msonik villa tipli duvarları birleşik olan, oradada rahat edemezsin sıkılırsın.

alcan abi villa olcak 1
ufakta olsa bahçesi olcak 2
denize ve alışveriş yerlerine yakın olcak 3
kimse seni rahatsız etmiycek gürültü mangal dumanı vs vs, ve sende etmeyeceksin buda 4
manzarası da olmalı buda 5

ve en önemlisi sen şimdi istanbulda ikamet ediyorsan kalkıpta didimden almıycan abi, bunun haftasonları olcak, bayram seyran tatilleri kısa kaçamakları olcak. yakın olması iyidir.
  • killerbee  (29.08.16 05:29:08 ~ 05:46:03) 
tanıdıkla iş olmaz güvenmem, alıcak olsam internetten araştırır, basar gider yerinde görür inceler, ona göre alırım

1 sene sonra deprem yada başka bişey olmayacağını, piyasanın ne durumda olacağınıda bilemeyiz. riske gerek yok, para tutmakta sıkıntı yaşamıyosan nakit her zaman iyidir, dolar olur euro olur o olur bu olur.
  • killerbee  (29.08.16 05:50:27) 
didimli biri olarak diyebilrim ki alma kardeşim herkes ev satıyo zaten


  • damla cikolata  (29.08.16 13:47:19) 
Herkes ev alma fikrini gömmüş ama burada yazanların İstanbuldaki evlerin artış oranlarından haberi yok galiba. İstanbul'da 10 seneden fazla süredir emlak faizden çok kazandırmakta.İsteyen incelesin.Alırken kazıklanmadığın sürece istanbulda evden zarar etmen imkansız.Her şekil faizden çok kazanırsın


  • turkuaz  (29.08.16 20:48:04) 
@mete'nin ankara'da örnek gösterdiği yerlerin kiraları en az bin tl. onu da hesaba katmak lazım.

ev alacak olsam didim'den almazdım. little doğu oldu orası. yükselen yerlere bak. altınoluk, akçay gibi yerler oradan daha avantajlı.
  • kupigometa  (29.08.16 20:56:06) 
Sarımsaklı tavsiye ederim


  • turkuaz  (29.08.16 21:04:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.