[]

kendimi ne yapayım ben ya?

inanılmaz gıcık biriyim. bazı tuhaf huylarım var.

bir aralar kıyafetlerine, saçına sakalına, cilt bakımına oldukça özen gösteren biriydim. o zaman nedense bana bir özgüven patlaması gelmişti.

sonra bir şeyler oldu, saç sakal birbirine karışmış, derbeder bir halde gezer oldum. bir süre sonra özgüvende birtakım sallantılar olduğunu fark ettim.

özgüven eksikliği değil de, fiziki görünüşüm iyi olduğunda kendimi çok daha iyi ve mutlu hissediyorum. çok daha rahat hareket edip, daha rahat davranıyorum.

kendi yaptığım hareketleri kendi içimde sürekli eleştiriyorum. içimde benimle sürekli konuşan ve beni eleştiren birkaç kişi var gibi ve onlara karşı amansız bir mücadele içindeyim adeta.

sabah ilk saatlerde oldukça mutluyken, akşam hiçbir şey olmamasına rağmen morali çökmüş, içine kapanmış olarak buluyorum kendimi.

ve bu kendimi beğenmeme, kendimle barışık olmama durumu çok canımı sıkıyor. bazen öyle oluyor ki insanları dahi fiziki özelliklerine göre gruplandırıyorum ki hiç sevmediğim, nefret ettiğim şeydir.

psikoloğa gitmezden evvel bir çare bulunur mu?

 
@üğpoıuy :))))

böyle bir manyak olarak insanları da uğraştırmak istemiyorum.
  • tosiba  (28.08.16 23:21:58 ~ 23:22:23) 
akşam saatlerine aktivite lazım.


  • gozu acik sevisen yahudi  (28.08.16 23:33:35) 
@yahudi

zaman dilimi değişiyor. bazen bu süreç bir ay da sürüyor. psikiyatrist bir yakınım bipolardan şüphelenmişti ama daha detaylı incelenmeli demişti. böyle git-geller yaşamı da olumsuz kılıyor.
  • tosiba  (28.08.16 23:40:22) 
bence modern insan kendini çok fazla dinliyor. en ufak mod kaymasında hemen yok depresyonda mıyım, acaba okb'li miyim, paranoyak mıyım, bipolar mıyım....... örnekler çoğaltılabilir. anlattığın şey bana çok ilginç, çok psikiyatriste görünmelik gelmedi. hiçbir şey yokken can sıkıntısı, içine kapanma çok normal bir şey. sürekli gülücükler saçan, insanlarla sosyalleşen, enerji dolu bireyler olmak zorunda değiliz. herkes günün bir saatinde biraz kendi kendine kalmak, köşesine çekilmek, hiç konuşmamak isteyebilir. herkes günün bir saatinde kötü hissedip nedenini bilemeyebilir. hangimiz sürekli neşeliyiz, hangimizin duygu durumu daima stabil? anlayamadığımız bir şeyler var, o da şu: mutsuz olmak da aslında mutlu olmak kadar doğal. ama nedense mutsuz olmaktan ölümüne korkuyoruz ve bize mutsuz olduğumuz dönemler bize anormalmişiz gibi geliyor. gündüz sebepsiz yere mutlu olduğunda bunu sorgulamıyorsun ama gece sebepsiz yere üzgün olduğunda hemen "acaba bipolar mıyım?!" evet mutlu olmak harika bir şey ama arada sırada mutsuz olmadan da mutluluğun kıymetini bilemezsin. hayat zıtlıkların uyumuyla bir bütün. bence sorunu bir psikiyatrik rahatsızlıkta aramaktan önce kendinle barışmayı dene. mutsuz olduğun anlarda buna kafayı takmak yerine kendini ne yaparken iyi hissediyorsan onu daha çok yap. kendine iyi baktığında, iyi göründüğünde çok mutlu olduğunu söylemişsin. yine yapmayı dene, bakalım yine mutlu olacak mısın?


  • littlejack  (29.08.16 00:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.