[]

biyomühendislik yüksek lisansından kariyer yolu çizme

arkadaşlar selam,

şimdi benim aklımda iki tane kariyer planı var. sizlerle de paylaşayım istedim kafam karışık.

boğaziçi fizik mezunuyum. 2 senedir bir hızlı tüketim malları+ilaç firmasının medikal tarafında çalışıyorum. önümüzdeki dönem yıldız teknik üniversitesinde tezli biyomühendislik yüksek lisans programına başlayacağım. benim aklımda tıbbı cihaz satışı yapan firmalar da var. şimdi ben bu yüksek lisanstan medikal cihaz firmalarına satış pazarlama için nasıl yönelebilirim? aslında sorum bu yüksek lisansın buna faydası olur mu? (bir iş görüşmesinde direktorun teki olmaz dedi.) burda bir sene bilimsel hazırlık okuyacam.

ikinci senaryo ise seneye MBA programına kaydolmak. yönetici pozisyonları için bu daha faydalı olacak şüphesiz. bu sene bilimsel hazırlıkta takılıp seneye bir mba kaydolma konusunda ne diyorsunuz? amacım birazda askerlik erteleme.

ekstra: akademik gitme gibi de bir fikrim var. yıldız biyomühendislik hem iş hayatı hem de entdüstrü ile iç içe olması açısından iyi midir? amacım akademik kariyer + firmalara danışmanlık vermek. yıldız biyomedikalin eğitimi nasıl bilmediğim için kafam biraz karışık.

bu sorularıma yardımcı olabilirseniz sevinirim.

kıps.

 
Yaptıklarınızla hedefleriniz çok uyumsuz. Boğaziçi fizik bitirmiş birinin biyomühendislik yüksek lisansı yaptıktan sonra Amerika'ya, Japonya'ya falan gitmesi lazım. Yani bilime bu kadar kafa patlatıp sonra ben yönetici olmak istiyorum demek kusura bakmayın ama pek akıllı insan işi değil. Bilim insanı olma yolunda ilerliyorsanız sonuna kadar gitmelisiniz. Hem yönetici olayım hem de bilimle uğraşayım olayı hiç gerçekçi değil. Bizim bölümdeki bazı hocalar bilimi daha çok sevdiklerinden bölüm başkanlıklarını bile kabul etmiyorlar. Eden de bir süre sonra istifa ediyor. Bu konuda tavrınız net olmalı. Yönetici olacağım diyorsanız MBA daha iyi bir fikir.


  • dissendium  (28.08.16 23:36:10 ~ 29.08.16 00:22:39) 
dissendium hakli. Siz saniyorum Biyomuhendislik adina aldanmissiniz ama ders iceriklerine bir bakin isterseniz.
www.bologna.yildiz.edu.tr

Yogun bir temel bilim egitimi var. Fizikci olarak elbette isin bilim yonunu gayet iyi yaparsiniz ama yoneticilik acisindan bir sey katmaz.

Ilac sirketlerinde satis danismanligi yapabilirsiniz, bunu bizim genetik mezunlari da yapiyor, bildigim kadariyla fizik mezunlari da. Yani yuksek lisansin bu anlamda getirisi olmaz.

Kafaniz karisik gorunuyor, netlestirmekte fayda var.
  • evrim halkasi  (29.08.16 00:16:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.