[]

Kedilerinizi neyle besliyorsunuz?

Elimde 1 aylık bir yavru kedi var. Birkaç gündür benimle yaşıyor; sanırım sahipleneceğim. Bu süreçte yoğurt ve ezilmiş kuru mama ile besledim ama eğer ömürlük arkadaşım olacaksa onu en sağlıklı şekilde büyütmek isterim.

Bunun için ne yapmak lazım? Hazır mamalar da paketli bütün gıdalar gibi sağlıksızmış gibi geliyor bana. Nedir bu işin Aslı astarı? Market mamalarına güvenebilir miyim? Yoksa nereden ne almalıyım? Sadece bizim yediğimiz şeylerle de beslenebilir mi kedi? Et, tavuk, yumurta, sebze, çorba vs? Bunlara alıştırsam daha sağlıklı olur mu? Kesinlikle yemesi ve yememesi gereken şeyler nelerdir?

Ha bi de bonus soru, ilk aşısını neye karşı ne zaman yaptırmalıyım?

 
1 aylıksa mutlaka anne sütüne ihtiyacı vardır. annesi varsa ondan emmesini sağlayın yoksa hepsiburada'da anne sütü yerine geçen süt tozları var. onlardan alıp suyla karıştırıp verebilirsiniz. kesinlikle normal süt vermeyin, sindiremiyorlar.

1 aylık kedi kuru mama yiyemez. yavru kediler için püre halinde konserve mamalar var. onlardan verebilirsiniz. benim kedim konserveyi sevmişti, şu an 4 aylık olmasına rağmen ıslak/kuru karıştırıp veriyorum.

eğer durumunuz varsa ev yemekleri yerine kaliteli mama kullanmanız kedinizin sağlığı açısından çok daha doğru olacaktır.

edit: son soruyu atlamışım. bu dönemde en önemli tehlike iç parazittir. veterinize danışarak bilgi almanızı tavsiye ederim.
  • croneec  (28.08.16 23:27:22 ~ 29.08.16 00:12:39) 
Sadece bildiğim soruları cevaplayacağım,
1 aylık yavru kuru mama için küçük ama ezerek veya ıslatarak yiyebilir, şuan 2 aya yakın yavrularım var, dişleri çıkınca kendileri annelerinin mamasını yemeye başladılar (emzirdiği için ona da yavru kedi maması veriyorduk besleyici olması açısından). Ev yemekleri konusunda dikkat edin, ben evde yokken tavuklu biberli börek aşırmış anne kedi yavrular da yemişler ve hepsi 2 gün ishal olmuştu kanlı falan, 3. gün düzeldi. Herşeyi vermeyin, şuan bagışıklığı olmadığı için et ürünleri de vermeyin. Yoğurt ve haşlanmış yumurtayı severek yiyorlar ayrıca kitten milk dedikleri tozu sulandırıp verdiğimde kabı temizleyip bana veriyorlar :) Kedilerde şeker hastalığı vardır, şekerli şeyleri çok severler ama yememeleri lazım, yılda bir bi tatlı kaşığı dondurma falan yerse sorun olmaz ama fazlası konusunda dikkat etmelisiniz. Biraz büyüdükten sonra ev yemeklerine geçebilirsiniz et tavuk gibi özellikle ama sorun şu ki sürekli evde olup, yemeğini veremeyecekseniz kuru mama çok önemli. Çünkü koyduğunuz ev yemeği özellikle sıcak havalarda bi kaç saatten sonra bakteri yuvası olacak. Ve sağlığını tehlikeye atacaksınız. Ancak tek öğünlük porsiyonlar için yaş mama ya da ev yemeği gibi şeyler verebilirsiniz.

  • i am a legal alien  (29.08.16 01:05:48) 
Market mamaları güvenilir değil. O yüzden ucuzlar zaten. 3-4 marka öneriliyor genelde klasik olan.


  • Cursed Chico  (06.05.18 23:55:26) 
1 aylık yavru kedinin biraz büyümesi lazım kuru mamaya geçmesi için. daha sonrasında, yavru kediler için olan kuru mamalarla besleyebilirsiniz. konserve mamaları sık sık vermemek lazım, arada bir verilir o. ben kedime iki üç günde bir zeytinyağı ile karıştırılmış yoğurt veriyorum, bağırsağını düzenlesin diye. yine, ara ara yumurta ve yoğurtla beslenmesinde bir sakınca yok. diğer konularda bilgi sahibi değilim, yanlış yönlendirmek istemem. aşı için erken görünüyor gerçi.


  • nice tnetennba  (07.05.18 00:19:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.