[]

ekşi'de neden bir çok insan lafı götünden anlıyor?

mesala bu başlık.
eksisozluk.com
evet durum kedi ile ortaya çıkmış. anlatınca öyle çok da büyütülecek bir durum değil gibi. ama durum aslında cok ciddi. yasayla sabit. doktor bulundurması gerek. ama millet bildiğin taşak geçmiş.

geçen de biri migros ile alakalı başlık açmıştı. rafta 5 tl kasada 7 tl olan bir ürün. evet fark ufak umrunda olmaz bir çok insanın ama aylık bir alışverişte böyle fazla tutarlar çok büyük farklara neden oluyor. bunu yazmış. yine herkes götünden anlamış. vay efendim 2 liranın hesabını mı yapıyorsun. hayır adam bunun yanlış olduğunu yazıyor.

bu insanlar bir sekilde haksızlığı, hukuksuzluğu dile getiriyor. ama biz işin geyiğindeyiz. neden böyle pislik olduk biz?

 
3 yıldızlı otelde gebersek sorun yok yani? bence öyle bir yasa yok. birisi de yazmış bunu.
etikette 5 kasada 7 olayı, gözden kaçmış falan olabilir. öyle bir şeyi fark edersen iade edersin. adam geri almam demiyor sattığını. ama bunu sürekli yapıyorlarsa o zaman sorun.

  • cekilmis gayfe  (28.08.16 23:00:38) 
Bahsettigin baslik ozelinde ben de insanlarin yazilari okumadan surekli yanlis yorum yapmasina hastayim. Okursan eger otelde 7/24 doktor bulundurma zorunlulugu yok kac kisi ayrintili yazmis hala insanlar doktor olmasi zorunlu diyor. Neyse ne, gecmis olsun. Simdi otel sahibi marka itibarini zedelemekten dava acsa yeri bence.


  • kassiopeia  (28.08.16 23:02:56 ~ 23:03:55) 
3-5 yıldız muhabbeti olmamlıydı bu.

5 yıldızlı otele hayvan gibi para bayıldık ama bir tane doktoru yok demiş. otelin kalitesine vurgu yapmış. bence eleştirecek bir şey yok. kişisel bir eleştiri yapmış sadece.

insanlara gelince; saçmalıyorlar.

rezalet başlıkları ayağa düştüğünden beri ellerinden geldiğince dalgaya vuruyorlar. ve benim gözlemim, bir başlıktaki genel tutum o başlığın 2-3-4. entry'lerine göre şekilleniyor. bu üçü örneğin aynı şeyden bahsediyorsa gerisi de öyle geliyor. arada bir aykırı ses çıkarsa, ondan sonra da tek-tük cesaret bulup aykırı ses çıkaranlar oluyor.

sözlük her zaman türkiye'nin bir yansıması gibi. üzülmemek elde değil. seviyesini kaybedeli çok oldu.

ki adamın da eleştirdiği, leş gibi hijyensiz bir bagaj odasında kızının yaralarına pansuman yapılması. dalga geçiyorlar, bir şey diyemiyorum.
  • tosiba  (28.08.16 23:05:12) 
5 lira etiketli ürün kasada 7 lira çıkıyosa ve bunu söyleyince durumu çözmüyolarsa sıkıntı var. farkettikten sonra migrosta bişey yapmayıp sonra ekşide ağlamanın bi anlamı yok zira. napalım migrosu mu taşlayalım.


  • ghilleinthemist  (28.08.16 23:05:16) 
@cekilmis gayfe
@kassiopeia
biraz yanlış anlıyorsunuz sorumu. burdaki sorunun amacı bu durum sizce doğru mu değil. cevap veren insanların tutumundan bahsediyorum. yazınlara bakın. aşağılamak için demediklerini bırakmamışlar. bunu demeye çalışıyorum.
  • hononu  (28.08.16 23:08:49 ~ 23:09:28) 
@tosiba

bence cok güzel bir tespit bu. gercekten böyle. ilk entrilere göre insanların tutumları şekilleniyor.
  • hononu  (28.08.16 23:13:09) 
Otel başlığını açan kişinin üslubu irite edici ve komik. Politik doğruculuğu bir kenara bırakınca bu daha net görülebiliyor. Ayrıca yanlış bilgi vermiş. Migros başlığını görmedim ama migros bu gibi durumlarda para iadesi gerçekleştirir. O etiketleri takan insan, yüzlerce kalem ürünün içinde bazıları atlanabiliyor.
Rezalet başlığında gerçek bir mağduriyet göremeyince insanlar dalga geçiyor. Ayrıca insanlar istediğini söyler yani.

  • petekpare  (28.08.16 23:14:44 ~ 23:15:28) 
Insanlarin (bazilarinin) tutumu cok sacma ve asil olayi anlamiyorlar katiliyorum -mesela belki migros-, ayrica tosiba ya da katiliyorum. Ama bazi seyler de o kadar sacma sapan yaziliyor ki, yani daha olayin sahibi olayi anlamiyor/yanlis anliyor/yanlis bilgi veriyor insanlar artik tepkilerini (dogru demiyorum) boyle ifade ediyor sanirim.


  • kassiopeia  (28.08.16 23:32:33) 
@tosiba +1

bu insanlar hayatlarında hiç adam yerine koyulmamış insanlar. başka türlü böyle olayları normalleştirmeleri mantıklı gelmiyor. geçen aylarda adamın tek sokağında bulunan burger king'ten sipariş vermiş eve. ama sipariş yanlış gelmiş. daha sonra yanlışlık olduğu bildirilince müşteriyi siparişi düzelteceğiz diye oyalayıp, kepenkleri indirip, dükkanı kapatıp gitmişler. altına da "e madem sokağında inip yeseydin aq" falan yazmış zeki yazarlarımız. çünkü verilen bir hizmet garantisi varken onun yerine getirilmemesi sorun değil. adam neden inip yemedi bu sorun. daha da komiği "tost yapsaydın ya" diyen tipler. o yüzden bu başlığı da sinirlenerek okudum. gelip espri yaptıklarını, aşağıladıklarını falan zannetmişler. aslında bu insanlara hiç insan muamelesi yapmayacaksın. alışmışlar hayvan gibi yaşamaya.
  • ruhen hastayim ben  (28.08.16 23:42:26 ~ 23:43:23) 
Milletin rahatsız olduğu otelin yapabileceği her şeyi yapmasına rağmen garip tavırlara bürünen ebeveynler. Tamam çocuk pençelenmiş, otelde müdahale mi yapılmamış? Yetkililer mi ilgilenmemiş nedir yani? Doktor bulundurmak da zorunlu değil. Böyle ufak yaralanmaya yapılabilecek her şey yapılmış işte, daha ne rezaleti?


  • once  (29.08.16 00:06:43) 
www.ankaradanismanlik.com

şurada 4 yıldızlı otellerde olması gereken özelliklerde bile doktor bulunması yazıyor.

doktor bulunmak zorunda istersem ben parmağımı keseyim. beni ilgilendirmez.

ayrıca çocuğunuzun yere düşmesi bile içinizi acıtırken kuduz mu tetanos mu ne olacağı belli olmayan hayvanın pençesiyle yaralanması ciddi bir olaydır. bu tür şeyleri ciddiye almayıp başı ağrıyan çok insan olmuştur. siz mal gibi bi şey olmaz derseniz bir gün doktor her şey için çok geç der ve yapacak bir şeyiniz kalmaz.

neden götünden anlıyor biliyor musun? mal çünkü hepsi. ilgi çekmek için popülist yanıtlar verip fav alıyorlar. tam bir sıradanlık örneği hepsi. sıradan ülkenin sıradan insanları. ne eksik ne fazla.
  • bohr atom modeli  (29.08.16 00:22:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.