[]

Tatil yapmak

Ne kadar masraflı bir iş ya! Şöyle 1 hafta bi tatile gideyim diyorum yol parasıdır, kalacak yeridir vs en aşağı 1500 lirayı falan gözden çıkarmak gerekiyor. O parayı veremem, ellerim titrer yahu.
Tatil dediğin gezelim, stres atalım durumu değil mi ya insan bu kadar masraflı bi şeyle nasıl rahatlayabilir ki? Napalım yani illa genç gibi çadırda mı kalalım?

Ben gibi yakınmak isteyen bu soru altında yakınsın. Bir de mümkünse bana nispeten daha ufak bir bütçeyle nerelerde tatil yapabileceğimi söylesin. Küçük ve çok sakin bir yer olsun istiyorum. Hatta o kadar sakin olsun ki üzgün gibi olsun. Doğası da güzel olsun. Kriterlerim bu kadar.

 
Yok ya İstanbul'a yakın bi yere gitmem. Millet doluşur şimdi bayram falan diye oraya.


  • buff  (28.08.16 22:57:14) 
çalışan bir kişi yılda 2 bin lira tatil parası biriktirebilir bence. 1500 tl çok değil yani. ucuz olsun diyorsan pansiyonda kalırsın 50 lira desen günde haftada 350 yemek de günde 30 desen yol cart curt min 800 tl 1 hafta tatil.


  • kelepir  (28.08.16 22:59:00) 
Canim benim 1500 cok degil, biz fakiriz.


  • balpolen  (28.08.16 23:00:33) 
çınarcık bok gibi. denizi pis ve deniz anası dolu.
ben sana taşucu-silifke civarını öneririm. ucuz ve nispeten sakin.

  • cekilmis gayfe  (28.08.16 23:01:42) 
@kelepir ya biriktirir de manasız değil mi o kadar para yatırmak 1 haftalık tatile? Bu geyiği yapmak istemiyorum ama durduramıyorum kendimi; o paraya 1 ay geçinen aile var.


  • buff  (28.08.16 23:02:28) 
marnarada karadenizde denize girilir mi ya :) git egeye akdenize.


  • kelepir  (28.08.16 23:03:59) 
o paraya bir öğün beach de yemek yiyen de var :) parayı çöpe atmıyorsun ki kendin harcıyorsun sonuna kadar.


  • kelepir  (28.08.16 23:07:37) 
Ben önceki tatilimi arkadaşlarla enezde kamp olarak yaptım. 4 günü günlük 100 bile tutmamıştır. Ekimde bisiklet turu şeklinde planladığım sıradakinde ise 2 hafta, kıyı şeridi, bol aksiyon, bafa gölü, közlenmiş patates gibi bir konseptte planlıyorum.
O da yeni bisiklet alıp çıksam yola dahi 1000 tl tutmaz, hem iki hafta it gibi şahane özgürlük.
Bakış açısı bu tabii ama duyurudan birini bile kafaladım.
  • kargn  (28.08.16 23:08:51) 
1500 amele yerlerde tatil yapacağına tura katılsana. yunan adaları turları var 500 eur. mis gibi de tatil yaparsın.


  • cekilmis gayfe  (28.08.16 23:09:01) 
Saroz öçk, sarozda denize girilir, vatoza dikkat ama..


  • kargn  (28.08.16 23:09:40) 
çalıştığım yerin erdek'te kampı var. günlük 50 lira 3 öğün yemek ve yatacak yer. denizi yosunlu falan ama ben pek şaapmadım.


  • cekilmis gayfe  (28.08.16 23:12:22) 
@kargn kamp işi pek güzel de ben çadırda kalamam. Birincisi korkarım, ikincisi çadırdan hoşlanmıyorum. Deprem zamanında kalmıştık izmit'te, ondan beri hiç kalmadım.

@gayfe tura katılmam, yabaniyim ben.
  • buff  (28.08.16 23:17:04) 
Maddi durumunun kotu olmadigini varsayarak soyluyorum, hem de calismanin ve yasamin senin icin anlami ile alakali hem de onceliklerinle. Calismak icin yasiyorsan evet 1500 tl batabilir ama yasamak icin calisiyorsan feda olsun zaten bunun icin calisiyorum demek lazim. Yoksa butun omrunu fatura odemek icin calismaya adarsin. Ayrica kimine 1500 tatil icin cok paradir ama ayni parayi hic dusunmeden bilgisayar almak icin verir, kimi tam tersi.


  • kassiopeia  (28.08.16 23:28:53) 
Oyle dogasi guzel,uzgun,natural bi yer kalmadi.koylu teyzeler bahcede yatmaya 100 kaat istiyorlar.simdi onumuz bayram tatil yerleri bu sene gumledi final ne koparirsak havasinda.karadeniz tarafina bartina,zonguldak sinop a git desek oralarda et ,et et diye dolanan kurbancilarla dolacak ,olmaz yani.her yer doblo.

Sen bayramdan sonra alanyada 3 yilidz oteller var.bana mesajlari gelip duruyor 5 gece 300 falan diye onlardan birine atacan kapagi,cevrede dere,tepe,tarihi eser yardiracan iste,huzur buldugun yerde dur,arabada varsa harika,
  • duptıs  (29.08.16 00:49:32) 
ben de bu yaz izin yapamadım, bir tek bu bayramda tatil yapabileceğim. bir baktım çok önceden bile biletler, oteller vs çok pahalı. hiç tatil yapmayayım demiştim ki bir arkadaşımın dahiyane fikriyle Bozcaada'ya kampinge gitme kararı aldık. gecelik kampingin kendi çadırlarında 35 tl mi ne, kafa dinleme ve huzur tatili arıyorsan mis gibi alır şarabını nirvanaya ulaşırsın bence. bana çok mantıklı geldi.


  • çakıstes  (29.08.16 10:08:49) 
seni çok iyi anlıyorum. ben de yıllardır skyscanner, booking falan canım sıkıldıkça site dolaşıp plan yapıyor ve "hehehe para yok ki" deyip kapatıyorum. insan bir senede 1500 lira biriktirebilir de, bir sene çalışıp bir hafta tatil yapmak ve bu birikimi sadece tatil için kullanmak ne kadar rahatlatıcı ki? sene boyu 1500 lira para biriktirebilecek olsam ve bunun anca bir haftalık tatile yettiğini görsem ben yaşama sevincimi kaybedip "neden çalışıyorum?" diye sorardım açıkçası.

bence donanımhaber ölücüsü gibi masrafları olabildiğince kısmaya, imkânın varsa önceden ayarlayarak fiyatı düşürmeye çalış. yoksa tatil işi cidden yaş.

bi de şöyle bi sosyal tespit patlatayım: bence türkiye'de bu işin pahalı olmasının sebebi lüks sayılması. yurtdışı tatilleri zaten para birimi ve yerine göre vize dolayısıyla otomatik olarak çok pahalıya patlıyor. ben mesela 22 yaşındayım ama "tatile çıkmak" konseptini yeni yeni kavramaya başlıyorum çünkü ailemde böyle bir şey görmedim, kaldı ki maddi durumumuz da iyiydi, çocukluğumda aylık gelirimiz bugünün parasıyla 3-4 bin civarındaydı. yurtdışını falan geçtim bir kere antalyadır, datçadır, çanakkaledir hiçbir yere gitmedik. adresimiz hep "memleket"ti. hala çoğu türk ailesi için böyle bu, özellikle muhafazakar kesimde. "ay şekerim bi tatili hak ettim yhaa :))" tribi o yüzden bana çok garip geliyor hala, "tatil hak etmek ne yav, tatil ne demek ki?" diye düşünüyorum. evet ülke olarak turizm sektörü önemli gelir kaynaklarımızdan, o konuda gelişmişiz falan ama bunlar da büyük ölçüde yabancı turiste hizmet ediyor. türk insanında tatil kültürü & bilinci o kadar gelişmiş değil. belki seninki de bundan kaynaklıdır biraz.
  • der meister  (29.08.16 10:23:01) 
kamp demeye geldim.

onceki kotu deneyimleri unut. onlar gecmis. hem kamping diye birsey var, baska cadirlar da olacak etrafta. korkacak bir sey yok. konfor dersen bir sey diyemem. ama sisme mat ile gayet rahat edebilirsin. bir de birlikten kuvvet dogar. yani 4 kisi olsan bir arac kiralar ortak odersin. onu da istemiyom diyorsan otobusle ayvalika veya focaya fln gidip pansiyon kiralican.
  • jimicik  (29.08.16 10:24:38) 
kamp işi rezillik. hiç bulaşma. git paşalar gibi hotele tatilini yap.


  • kelepir  (29.08.16 13:31:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.