[]

Güvenlik kamerası

Balkonuma güvenlik kamerası takmak istiyorum. istediğim zaman mobilden görebildiğim. Pronet falan aracı şirket istemiyorum. Sadece tek bir balkon kablolama işide nasıl olur bilmiyorum yok mu bunun kablosuzu şarjlısı veya elektrikçi çağırıp balkon lamasından güç beslemesimi yapıyım. Hiç bilmediğim şeyler bunlar.




 
bir cok yolu var.bilgisayarin sürekli açik olmak kaydiyla bir usb baglatili webcam, uygun bir kayit yazilimı, bir de yeterli hdd alani varsa yapabilirsin. bazi yazilimlar hareket aninda kayit işlemi yapabiliyor, fotograf çekebiliyor.


  • 1adam  (28.08.16 22:14:13) 
bilgisayar çok uzak birde sürekli açık kalsın istemem. Böyle kendi hafızası olsa sadece hareket anında kayıt yapsa gelince onları aktarsam 24 saatlik kayıt tutsa bile yeter.


  • myopati multi minicore  (28.08.16 22:46:10) 
ucuz yollu birşey olsun istersen aşağıdaki linkte ki cihaza bir bak derim,geçen ay bir arkadaşım aldı bebek kamerası olarak kullanıyor.

*ip kamera kablosuz üzerinden haberleşebiliyor ancak burada kablosuz ağın çekim alanı önemli stabil bir bağlantı için sinyal kalitesinin yüksek olması gerekli veya modem üzerinden cat5-6 kablo ile haberleşme sağlayabilirsin,
*haricen enerji vermen lazım,en yakın priz veya buattan alabilirsin .
*sd kart takıp üzerine kayıt yaptırıabilirsin ,
*pan tilt yapabilirsin,üzerinde 12 adet ır led var 5-8 mt bir alan da ışıksız ortam da iş görür ,görüntü kalitesi idare eder v.s ancak dış ortama uygun bir cihaz değil hava şartlarından etkilenebilir,

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

alternatif şu cihaz olabilir,dış ortam için pan-tilt yok,kağıt üzerinde özellikleri iyi ancak malzeme kalitesi hakkında bir fikrim yok.
www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com
  • sealth  (29.08.16 09:52:11 ~ 09:52:55) 
çok saolun @sealth en azından başlayacağım yeri göstertiniz. Giriş katta oturuyorum. Gece 2 tane hırsız balkondan geldi çok şükür bizimkiler uyanınca kaçtılar. Balkonun içine kamerayı kuracağım. bu ip kameralar için pc nin sürekli açık olması gerekiyor mu? sonra statik ip lazım mı? modemim güçlü cat 6 kablomda var. Balkonun lambasına giden buattan bu kamerayı kurarım. gerçi şöyle lambanın içine kurulan olsa harika olurdu.


  • myopati multi minicore  (29.08.16 10:21:43) 
ip kameralar tek başına çalışabilir,herhangi bir bilgisayar veya kayıt cihazına ihtiyaçı yok(nvr veya bilgiayar üzerine de kayıt yapabilir ayrıca),çalışma senaryosu şöyle olur,direkt bir enerji verirsin ,kablosuz veya kablo ile internet bağlantısını sağlarsın uzaktan izleme ve yerelden izlemek için,kayıt istersen ip kameraya sd kart takıp üzerine kayıt yaptırabilirsin veya bilgisayar üzerine kayıt yaptırabilirsin.

statik ip modele göre gerekli veya gerekli değil,ip kameralar da p2p sistemler bayağı yaygınlaştı şu şekilde çalışıyor cihazı ip kameranın desteklediği bir siteye bağlıyorsun ,kullanıcı adı/şifre/cihaz seri numarası ile bir hesap oluşturuyorsun,bu bilgileri kamera arayüzüne ve telefondan izleme yaptığın programa giriyorsun(kare kod ile direkt telefon ile çalışan modellerde var) cihaz internete bağlandığı zaman tanımlamış olduğun siteye bağlanıp ip ve video görüntülerini bu hesap üzerinden aktarıyor ip değişse dahi ip kamera güncel ip bilgisini site üzerinden aktardığı için bundan etkilenmiyorsun.

güvenlik için istiyorsan balkon veya binanın çevresine sahte alarm sirenlerinden de takabilirsin böyle ışıklı olanlardan, daha caydırıcı olur.

www.youtube.com
  • sealth  (29.08.16 10:48:34 ~ 10:49:57) 
balkon lambasını ayarlanabilir bir sensör taksam adını çıkartamadım şimdi içinede bu ip kamerayı yerleştiririm birde kurulu öten bir cihaz olsa daha gerek olmaz . o sahte kamerayı düşünüyodum .ama gerçeğinide alıcam.


  • myopati multi minicore  (29.08.16 11:07:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.