[]

Köprü yapmak gurur duyulacak bir şey mi?

Cidden kafam basmadığından soruyorum.
Çözemedim neden köprü yapmakla övünmemiz gerektiğini.
Sene 2016 ve başka gezegenlere insan gönderebilecek teknolojiye sahipken beton ve demirden köprü yapmanın nesi harika?

Not: Köprüye karşı falan değilim sadece neden gurur duymamız gerektiğini anlamadım.

 
Duyuruya uygun cevap olamayacak belki ama kopruleri de korelilere filan yaptirmiyor muyuz, bastan sona biz yapmis olsak belki gurur duymak komiklikten biraz olsun kurtulabilirdi.


  • a perfect lie  (28.08.16 21:55:45) 
Gurur duyacak başka ne var ki?
Bilim, teknoloji, spor, uluslararası siyaset, sanat alanlarında esamesi okunmuyor. Bu milletin gazı nasıl alınacak?

Ya bir başka ülkenin köyüne Amerikan yapımı tanklarını sokmakla gururlanacaksın ya da Japona, Koreliye, İspanyola yaptırdığın yapıları "yerli" diye maskeleyip onlarla.
  • Thunder God  (28.08.16 22:03:56) 
evet,bizim gibi 8.dünya ülkelerinde evet.


  • gadlemler  (28.08.16 22:03:58) 
Koprunun gurur duyulacak bir tarafi yok. Dunya'da tek falan olsa tamam da kopru yani.
Kopru yapilmasi gerekiyorsa yapilir, e nesiyle gurur duyalim?

  • stavro  (28.08.16 22:09:13) 
bu köprü değil ama bence gurur duyulacak köprüler yok değil. tasarım olarak özgün/bize ait, mühendislik olarak son teknolojiyi, yöntemleri kullanarak üretilmiş ve büyük sorunları çözmüş bi köprüyü bizim mühendislerimiz yapmış olsa ben gurur duyardım.


  • ghilleinthemist  (28.08.16 22:19:32) 
bence yapmak" fiilinde bitiyor her şey. yapmak, vermek, insanlarımızın lügatlarında olumlu kelimeler. kömür verecek, toki'den ev yapacak, para verecek, aş verecek, iş verecek. picasso gibi resim yapmayı öğretecek desen ne yaparlar ki? ama picasso gibi resim yapmayı öğrendikten sonra iyi para kazanacaksın deseler o zaman da olur bak. ne yapsınlar ömür kısa. en faydalı gördükleri şey şimdilik bunlar. bilimsel bir buluşun temellerini atacaksın ilerde insanlığa çok yararın dokunacak, namın yürüyecek deseler, tüküreyim namına der miyim bilmiyorum. kafam karşık.


  • for day to break  (28.08.16 22:27:48) 
mesele köprü yapmak değil, bu organizasyonu başarabiliyorum demektir. önceki hükümetler de para ve sermaye girişi yoktu. düzgün iç kontrolü ve denetimden yoksundular bolu dağı tüneli yeterli denetim ve ödeme olmadığından seneler boyu sürdü durdu. aynı şekil
MHp'li Eski Ulaştırma Bakanı Oktay Vural "Bırakın Türkiye’yi Avrupanın bütçesini getirseniz Antalya-Mersin yolunu yapamayız" diyeli 15 yıl oldu bu ülkede. Kısaca adamlar övünmekle haklı

  • Fritz-X  (28.08.16 22:30:11) 
değil.
üstelik kendimiz de yapmıyoruz zaten.

  • blatta hiberna  (28.08.16 22:32:36) 
aslında değil. ama yaptığın başka bişey olmayınca elde ne varsa onunla gurur duymalısın.

bundan 500 sene önce köprü yapmak gurur duyulacak birşeydi, mesela mimar sinan'ın yağtığı köprülerle hepimiz gurur duyarız. ama üzerinden 500 sene geçince artık uzaya insan göndermekle, yeni nesil elektrikli arabalar yapabilmekle, bir yazılım devi olmakla falan gurur duymamız lazım.

kuantum yöntemleri ile haberleşme sağlayacak uydunun uzaya gönderildiği ay beton asma köprü ile gurur duymak bildiğin vizyonsuzluk, aptallık ve geri kalmışlık.
  • babilbaligi  (29.08.16 14:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.