[]

Hani plajlar halkındı?

Abiler bunun ile ilgili kurallar çok açık. Kanun koyucular zamanında demişler ki kıyılar ve plajlardan herkes yararlanabilir, buraların kullanımı öncelikle kamu yararınadır. Haber sitelerinde okuyoruz plajlara para vermeyin falan diye. Yahu adamlar tüm plajı çevirmiş istinat duvarı gibi bir de kale girişi gibi kapılar var bariyerler, gişe falan...

Plajlara girişi kimse engelleyemez.
Plajlara girişte kimse ücret talep edemez.

Bununla ilgili artık ben bir adım atmak istiyorum. Biri bana yol gösterebilir mi? BIMER ve TURSAB'a yazmak dışında neler yapabiliriz? Çünkü Ölüdeniz'e, Patara'ya, Olimpos'a, ve gitmediğim ama ilerde gidecek olduğum tüm plajlara; etrafı kirletmeden, çöpümü sağa sola atmadan, kimseyi rahatsız etmeden, salt yüzmek, balık tutmak, yürüyüş yapmak, fotoğraf çekmek gibi aktiviteler için kullanmak istiyorum ve tekrar ediyorum hakkım olan şekliyle yani ücretsiz olarak kullanmak istiyorum. Bunun için ücret ödememek istiyorum. Hukuk bilenler yazsın abi. Bu konuya bir katkı sunun.

Konu ile ilgili yasal bilgiler (benim bilgim dahilinde olanlar)

1- Kıyı Kanunu
2- Plajların Kullanımı ve Denetimi Yasası (şunu nette aratınca yasanın olduğu pdf'i ya da linki bulamıyorum, bunu bile yazsanız katkınız olmuş olur)


***
Arkadaşlar konu biraz yan konulara sapıyor gibi. Şezlong ücretleri değil de giriş ücretleri/gişe mantığı üzerinden yorum yaparsanız sevinirim. Bir de konunun asıl içeriği hakkımı nasıl arayacağım ile ilgili.
***

 
Devlet işletmesini birilerine devrediyor sürekli. Geçenlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesine plaj kiralamıştı, sen düşün artık olayın boyutunu. Turizme boşuna bacasız sanayi demiyorlar. Yurt dışından gelen insanlardan çok biz kendi kendimize katkı yapıyoruz. Kocaeli'de halk plajları ücretsiz örneğin ama belediye şezlong, şemsiye kiralayarak yine bir şekilde para alıyor. Otel yapımı engellemek için eylem yapılabilir.


  • dissendium  (28.08.16 16:50:10 ~ 16:50:45) 
Şemsiye şezlong ücreti hadi neyse, ya da otopark. Ortada bir hizmet var ve karşılığını isteyebilir belediyeler. Halkçı davransa amenna tabi. Ne güzel olur. Ama sen insanlara havlu atacak yer bırakmazsan olmaz. Örneğin Ölüdeniz. Ben şemsiye ve şezlong kiralamak istemiyorum desen, sonuç şu olur: ayakta güneşlenirsin! O kadar dip dibe ki şezlong ve şemsiyeler. Bunu yavaş yavaş Kaputaş plajında da yapmaya başladılar. Her sene şezlong biraz daha artıyor. Şimdilik havlu serecek yer olsa da ilerde o da mümkün olmayabilir.

Benim derdim şemsiye ücretleri falan da değil zaten. İstinat duvarı, tel örgü vs yapıp kapıya gişe koyma mantığını eleştiriyorum ben. Hala araştırma aşamasındayım ve yol gösterecek birini arıyorum.
  • jamiro  (28.08.16 16:56:08) 
Bu, "ücretsiz olursa içine s.çarlar" mantığına dayanıyor. Ücretli olunca biraz sınırlama getirebiliyorsun. İnsanlar kendini daha güvende hissediyor. Bu kötü bir şey ama engellenebileceğini sanmıyorum. Pratikte onlar haklı çıkacaktır.


  • dissendium  (28.08.16 17:00:17) 
Öludenizde denizin ortasina kadar sezlong atacaklar nerdeyse. Kontrole gelen mufettisleri kizarken falan duymustum. Kontrol varsa bile uyan yok.


  • wishmaythşngs  (28.08.16 17:04:01) 
***
Arkadaşlar konu biraz yan konulara sapıyor gibi. Şezlong ücretleri değil de giriş ücretleri/gişe mantığı üzerinden yorum yaparsanız sevinirim. Bir de konunun asıl içeriği hakkımı nasıl arayacağım ile ilgili.
***
  • jamiro  (28.08.16 17:21:07 ~ 17:21:41) 
Ortamda para vermekten mutlu olan ve ne kadar para harcasa o kadar "tatil" yaptığını zanneden insanlar olduğu sürece işin zor.

İşletmecilerden önce bu insanlar çıkar karşına emin ol.

Önemli olan senin gibi düşünen insanların sayısını arttırmakta. Yoksa tek başına işletmeyle anca kavga edersin.

Haksızsınız demiyorum, destekliyorum. Ama stratejik olarak önce kalabalıklaşmak daha doğru diyorum.
  • burfak  (29.08.16 10:07:07) 
Hukuki çözümlerin pek karşılığı yok çünkü o işlere hep mafyatik tipler baktığından, gayri hukuki bir düzeni bile uygulatamıyor belediyeler.


  • arnold schwarzeneger  (29.08.16 11:07:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.