[]

spor için beslenme programı (plaza çalışanı içerir)

Merhaba,

2 aydır düzenli olarak iş çıkışı spora gidiyorum. İlk gün ölçümüme göre; 2 kilo vermişim fakat %3 yağlanma ve 3kg kas kaybetmişim. Vucut güzel bir şekle girmeye başlamıştı ama sağlıksız bir beslenme programım var sanırım. O kadar emeğim boşa gitti.

rutinim şu şekilde;
sabah türk kahvaltısı,
öğlen salata + bir dilim tahıllı ekmek + konserve veya bir porsiyon antrikot,
ara öğün 5 çorba kaşık müsil + süt + badem + ceviz,
antreman + protein tozu,
akşam ev yemeği

İnternette araştırıyorum, karbonhidrat alımı için öğlen+ara öğünde bulgur makarna falan önermişler ben bunları yiyememki. masamdan kalkıp makarna yemeye gidersem beni öperler orada ki zaten onu ısıtacak yer yok.

Tecrübeli abiler, ne yapabilirim? Bu tarz çalışanlar nasıl beslenmeli? Uygun bir yemek programı için yardıma ihtiyacım var. Diyetisyene falan mı gideyim en son seçenek?

Teşekkürler şimdiden,

 
yüksek ağırlıkla çalışmıyorsan öyle karbonhidrat falan tüketmene gerek yok. etten sebzeden aldığın karbonhidrat yetiyor.

ekmeği ve müsliyi çıkar. gerisi gelir.
  • alperz  (28.08.16 13:37:59) 
Ben diyetisyene gitmeden kendi diyetimi uygulamaya başladım ama tabi doktora danışmak her zaman daha faydalıdır hiç şüphesiz. Bunun yanında hocam bu bir de deneme yanılma meselesidir. Bir sporcunun spora başladığı andan itibaren yapması gereken en önemli şey vücudunu tanımak olacaktır. Ne demek istiyorum? hangi yiyeceklerin sana iyi geldiğini hangisinin zarar verdiğini, hangi haraketlerin gelişimine daha fazla katkı sağladığını dikkatli bir şekilde gözlemleyerek öğrenmen gerekir.

Müsli ve ekmekten vazgeç evet bunlar ağır karbonhidratlar. Daha hafif olarak Nestle corn flakes daha hafif bir atıştırmalıktır. Şimdi normal Türk kahvaltısında reçelin içine tereyağı sallarlar umarım öyle bir kahvaltın yoktur. Şekerden kontrollü bir şekilde uzak duruyoruz. Bal ve pekmez birer kaşık mideyi sağlamlaştırması açısından öneririm. Gelelim altın öneriye. Badem ve cevizi azalt haftada bire veya ikiye düşür mesela. Onun yerine hocam beyaz leblebi. En az yağ oranına sahip kuruyemiştir ve karbonhidrat ve protein açısından zengindir. Hem de çok zengindir. 20 gr protein 50 gr karbonhidrat 5 gr yağ vardır. Hem tok tutar hem de ihtiyacının yüzde yirmisini karşılar. Tabi ara ara birer avuç yiyebilirsin. Kırmızı et kreatin dengesi açısından da çok önemli. Haftada mümkünse tavuk göğüsle kombinasyon halinde yiyebilirsin. Bu arada çok su iç. protein ağırlıklı beslendiğin için böbrekleri ve karaciğeri yorduğunu unutma. Light ton balığı tavsiye ederim. Öğlen arası 30 gr protein sağlar 160 gramı karbonhidratlar en çok spor günlerinde gerekli, tatil gününde karbonhidratı düşürebilirsin. En önemli öğün spordan hemen önceki öğündür buna çok dikkat et. Çünkü bütün performansını o belirleyecektir. Ek olarak sabahları yumurta sayını artırabilirsin. Ben her sabah 5 beyaz 1 sarı yerim haşlama olarak. eksik hissettiğim günlerde 10 a kadar çıkar günde. Salata ve light yoğurt iyidir. Mümkünse light süt alıp evde kendi yoğurdunu yap çok basit zaten.hem 0 yağ olur hem de acıktıkça korkmadan yersin. İdman günlerine dikkat et eğer yeniysen vücut alışana kadar en az üç ay haftada üçün üzerine çıkma. Protein tozunu mümkünse izole kullan eğer yağlanmak istemiyorsan. Ben mesela şu an tamamen kütle artışı sağlayarak kilo alıyorum bu çok zor yani yağsız büyümek. 72 kg den 62 ye düştüm üç aydır 64 e yeni çıktım kas kütlesiyle beraber. Şimdi biraz biraz diyeti bozuyorum ama vücudu yağsız görmenin keyfi başka. Kaslar üzerinde damarlar falan.

Özetle idman günleri karbohidrat ve protein ağırlıklı beslenirken "off" günlerde daha çok proteine dikkat edersin. İki ay henüz erken hiç sorun etme. Vücudun spora ve diyete henüz alışıyor. Bu sporun ilk üç ayı zaten çöptür. Alışma sürecidir fazla beklenti içinde olma hiçbir kaybın yok. Günlük kalori ve protein ihtiyacını hesaplayabileceğin birçok site var onlardan yardım alarak bu hesabı yapabilirsin. Yağlar önce göbek simit kısmına yerleşiyor bilirsin bu nedenle haftada en az 3 mide çalış. Bu da göbek yağlarını eritmene yardımcı olacaktır. Protein tozu seçimine hatırlatıyorum dikkat et. Karbonhidrattan ziyade yediklerinin yağ oranına dikkat et. Şekeri olabildiğince azalt. Tuzu azalt. Ekstra tuz serpme yemekteki tuz yeterlidir. Beyaz leblebiyle de iyi dost ol. Kafana takılan olursa sormaktan çekinme rica ederim. İyi idmanlar sevgiler...
  • ekşicigeldii  (28.08.16 14:19:47 ~ 14:49:00) 
Protein tozu için erken üst makamlar 3 aydan önce minimum süre tabi bu protein tozunu çöpe giden para olarak değerlendiriyorlar. Türk kahvaltısı diye bahsettiğin şey ne tam olarak bilmiyorum ama benim gözümde oldukça sağlıksız bir kahvaltı canlandı. Sabahları gün içinde alman gereken karbonhidratı alabilirsin hatta sabaha yüklemeye çalış. Öğlen ekmek gereksiz onu çıkar. Salata + yemek yeterli. Ara öğün yapmana gerek yok şu an için öyle ahım şahım bir antreman çıkardığını düşünmüyorum o yüzden bir şekersiz Türk Kahvesi yeterli gözüküyor şuan için. Antremandan önce elma tüketebilirsin tavsiye etmiyorum ama çok duramam diyorsan. Protein tozu dediğim gibi bence erken başlangıç için zaten başlangıç aşamasındasın gelişim yolun daha çok açık. Akşam ev yemeğinde ise ne çıkıyor bilmiyorum ama bu tabir de pek sağlıklı gelmedi kulağıma.

Sonuç olarak beslenme düzenin bana göre kötü. 2 ayın sonunda 3kg kas kaybı da pek muhtemel durmuyor muhtemelen atılan ödem var onun hesabı karışmıştır.
  • gozu acik sevisen yahudi  (28.08.16 14:21:03) 
Göbek yağını eritmek için mide çalış he? Mide kasları istemli değil, öncelikle onu bilmek lazım. Mide bir iç organ, genelde canlıların karın bölgesinde bulunuyor. Karın kasları denmek istenmiş galiba.
Bölgesel incelme diye bir şey yok.
Kadınsan, 3 kilo kas kaybın zaten mümkün değil.
Kadın ya da erkeksen, düzgün düzgün ağırlığını kaldırıp düzgünce dinleneceksin. Beslenmeni kg yağdan arınmış ağırlık başına 1-1,5 gr protein alacak şekilde ayarlaycaksın. Olay bu.
  • kargn  (28.08.16 20:47:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.