[]

Aramızda daha önce buralara giden var mı ?

-Helsinki
-Riga
-Vilnuis
-Talinn

Buralarda muhakkak şunu yapın dediğiniz neler var ?

Bir de poloınyada nerelere gidilir ? Polonyada ırkçılık yükselmiş esmer biriyim.Ne tür sıkıntılar olabilir ?

 
helsinki haric hepsine gittim. polonya'da da bahsettigin turden bi sorunla karsilasmadim herkes gayet yardimseverdi hatta. yani sirf esmersin diye kimse sana bisey yapmaya kalkismaz da hir cikarir ona buna sarkarsan belaya bulasirsin tabi ki ama bu sadece polonya icin gecerli degil malumun.

riga'da balli bira icmistim, hala aklimdan cikmiyor. sevmeyecek olsan da kesinlikle denemelisin tavsiye ederim. turistik mekanlarda bulunmayabilir gerci emin degilim. sigulda diye bir yer vardi riga merkeze yakin ama guzrl bir yerdi orayi da tavsiye ederim.

talinn'de sadece sehir merkezini gezdim, fena degildi oyle cok aksiyon yok fakat. 2. gunun sonlarina dogru sıkılabilirsin bile. old hanza restaurant'ta biseyler yiyebilirsin. medieval restoran kategorisinde. hos bir yer daha once benzer bi restorana gitmediysen ilgini cekecektir.

bi de vilnius'u sormussun. sehir merkezi disinda uzupis var. orasi da cok sirin bi yer, kesinlikle gezmelisin. zaten o da merkezde zor olmayacaktir gidis. uzupis'e giderkenki koprunun altindaki salincakta sallanamamistim cok icimde kaldi. sonra baska bi salincak buldum gerci neyse :)

butun bunlarin yanisira kaunas diye ufak bi sehir var. gun batimi izlemelik bi yer, gidemedim cok icimde kaldi. vaktin olursa tavsiye ederim.

beyle.
  • in vino veritas  (28.08.16 13:04:46) 
helsinki için;
-vapurla suomenlinna adasına geçip gezin,
-somon çorbası deneyin
-bütçenize uyarsa güzel bir restoranda geyik eti deneyin, bütçeniz kısıtlıysa o işe hiiiç girmeyin
-güneşli bir günse merkezde esplanadi parkta çimlere yayılıp oturun, çoğunlukla orda bir etkinlik ya da sokak müzisyenleri olur. elinize biranızı alıp çimlere yayılarak müziğin keyfini çıkarabilirsiniz.
-bira demişken buraya özgü 'long drink' deneyebilirsiniz
-marine edilmiş, pişmeden yenmeye uygun, ince dilimler halinde satılan somonları deneyebilirsiniz. merkezdeki 'vanha kauppahalli' biraz turistik olsa da bu tarz şeyleri lezzetli, denemek için uygum bence
-her yerde çikolata markası olarak 'fazer' göreceksiniz, denemek isterseniz Helsinki'de gayet büyük bir fazer pastane var ordan çikolatalı ürünler deneyebilirsiniz.
  • avonkatalogu  (28.08.16 13:38:47) 
bi de ekleme yapayim; jurmala'da (rigaya yakin yine) denize girmistik. her sey cok guzeldi deniz muhtesemdi.


  • in vino veritas  (28.08.16 14:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.