[]

Ne zaman kafayı yastığa koyduğumuzda

Borç harç olmadığı, düşüncelerden ve borç stresinden uzak bir uyku çekebileceğiz?

Başladığı gibi gider mi? Tutumlu davranmanın bile bir fayda sağlamadığı günler geçer mi?

Neden birilerinin bir günde eğlenceye harcadığı para, bizlerin hayatına yön veren paralar?

Asla altından kalkamam dediğiniz noktadan, vay be ne günlerden geçmişiz dediğiniz noktalara geldiniz mi?

 
borc almazsan borc odemek zorunda da kalmazsin. varosca bir ajitasyon yasiyorsun.


  • mayeskuel  (28.08.16 02:57:58 ~ 02:58:54) 
Sondan başa doğru naçizane cevaplandırayım kendi adıma.

* Allah'a şükür son bir yıldır gerçekten maddi durum olarak; neredeeeen nereeyeeeee diyorum kendime bakınca. Bir senedir hiç ummadığım planlarım gerçekleşti. Bir o kadarı da listede sıralı bekliyor. Olacak bunlar, bu cilveyi kavramak lazım.

* Bazılarının bir günde harcadığı parayı evet bazılarımız neredeyse bir ayda belki bir yılda kazanamıyor olabiliriz. Bunun da asıl nedeni, daha ahlaki yollardan para kazanma gayretimizdendir. Yani kısaca bana göre; hiçbir ahlaki tutumu olmayan bir insanın zengin olmaması işten bile değil...

* Tutumlu davranmak her zaman faydalıdır velevki fark edemiyoruz, en azından tutumlu olmayı öğrenmişiz demektir ama faydası vardır...

* İnsan nasıl yaşarsa öyle ölür derler. Nasıl düşünürsen de öyle gider hayat. Biraz daha cesaret başka bir şey değil.

Bunlar kişisel afaki yorumlardır elbette yanlışlanabilir. Sevgiler...
  • ekşicigeldii  (28.08.16 02:57:59 ~ 03:03:14) 
>Neden birilerinin bir günde eğlenceye harcadığı para, bizlerin hayatına yön veren paralar?

Demişsin ya. buradaki "birileri" de "bizlerin" dediklerin de belli sayıda insandan oluşuyor. ve bu normal. herkesin ama herkesin "1 günde eğlenceye harcayabildiği para" miktarının aynı olabildiği bir gerçeklik olabilir mi ki sence? imkansız.
  • matrix  (28.08.16 03:11:00) 
1. Düşünce tarzını değiştirdiğin gün rahat bir uyku çekebilirsin. Uykunu kaçıran senin içinde bulunduğun durumu yorumlayış tarzın. Tutumunu değiştir. Uyku düzensizliği, stres vücutta kimyasal değişiklikler yapabilir ve bu seni içinde bulunduğğun koşullarda en azından daha da zorlar.Üstüne durum geçtiğinde kalıcı izler bırakabilir. Onun için öncelikle uykunu düzeni önemli.
Salamon'un komşusuna borcu varmış. Salomon ne yaptı ne ettiyse parayı denkleyememiş. Gece dön sağa dön sola uyuyamıyormuş. Karısı yataktan çıkıp pencereye gitmiş. Gecenin kör karanlığında pencereyi açıp bağırmış " Mişoon, Mişoon!" Mişun karşı camda belirmiş "Ne oldu ne var?" demiş. Salomon'un karısı "Salomon'un sana borcu var ya, yarın onu ödeyemeyecek" demiş pencereyi kapatıp içeri girmiş.
Kocasına "Hadi yat,rahat rahat uyu bey, şimdi o düşünsün" demiş.
Elinden geleni yapıyorsan uykunu uyu. Yapmıyorsan kalkıp bir kağıt kalem al ve neler yapılabilir dök. Aklına gelen her şeyi yaz. Küçülme, büyüme... Nelrden vazgeçebilirsin, ek gelir kazanabilir missn, ne yaparsan ek gelir elde edersin...
Bu işlem bitince harekete geçersin o yorgunlukla zaten mışıl mışıl uyuyacaksın.

2. Başladığı gibi gitmiyor. İnişler ve çıkışlar oluyor. Tutumlu davranmak değil hesabını akıllıca yapmak lazım.
Altından kalkmakta zorlandığın bir ödemen varsa önce küçüleceksin. Yaşamsal ihtiyaçlar dışında her şeyden vaz geçeceksin. Minimal hayat trendi var dünyada, grupları var, paylaşımlar yapıyorlar, deneyimlerini yazıyorlar. İncelemek yararlı olur, senin aklına gelmeyen onların aklına gelmiştir, bakıp fikir alabilirsin. Günde 1 dolarla geçinen insan vardı yıllar önce. Aldığı sebzenin yararlı hiç bir yerini atmamak gibi yöntemler geliştirmişti. Günlük hayatta farkında olmadan alışkanlık edinerek yaptığımız o kadar çok israf var ki görünce sen de şaşıracaksın.

3. Çünkü insan tarımı keşfetti. Neyse şimdi o kadar eskiye gitmeyelim; çünkü çarklar böyle çalışıyor. Bu konuda bireysel olarak yapabileceğin bir şey yok. Enerjini şu aşamada kendi durumunu daha iyi yapmaya harcamak daha akıllıca olur.

4. Evet. 3 kere iflas yaşadım. Bir tanesi çok berbattı. Lise ve üniversiteye giden iki kızım ve henüz bebek olan kızımla çok ağır bir iflas göğüsledim. Ufak kızıma bakacak annem ya da bir yakınım olsaydı o kadar ağır olmayabilirdi, ne yapar ne eder daha kolay sıyrılabilirdim.

Sana tavsiyelerim şunlar olabilri:

*Durumunu bilmiyorum çocukların varsa okuyorlarsa mutlaka yardım iste. Okul hayatlarını psikolojik durumlarını mümkün olduğunca stabil tutmaya çalış.

*Yok yok deme,durumumuz şimdi bu, değişecek ama değişene dek şunları şunları yapmamız lazım de. Durumdan ailen de haberdar olsun ama umut kırıcı şekilde ortaya koyma. Umut çok önemli. Herşeyden önemli.

*Dümenin başında sakin ve kararlı biri olduğunu ailen görsün ve bilsin. Sen de öyle ol.

*Ailenle birlikte paylaşabileceğin güzel zamanları unuma. Harşey parayla yapılmıyor, evde sinama günleri olur, okey olur, sessiz sinema olur, akşam yürüyüşleri olur... ne seviyorsanız, birlikta gülüp iyi vakit geçireceğiniz zamanlar olsun. Gülmek günü kurtarır, zamanı kurtarır.

Kolay olsun :)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (28.08.16 07:54:04) 
Sizin, benim bir günde eğlenceye harcadığımız para da Bangladeş'teki adamın hayatına yön veren para olabilir mesela. Bu kıyaslamanın sonu yok yani. Borcunuzun ne borcu olduğunu bilmiyorum. Eğer acil bir hastalık, felaket vs. nedeniyle ise o da elbet geçecektir. Yok eğer başkalarının sahip olduklarına ben de sahip olayım (ev, araba, koltuk takımı vs) düşüncesi yüzünden olan borç ise, stresin nedeni maddi açlık ve sürekli başkalarıyla kendini kıyaslamak oluyor. O durumda düşünme biçimi değişmediği sürece bu günler geçmez.


  • mikro patlama  (28.08.16 12:06:27 ~ 12:07:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.