[]

Genital bölge siğili

Doktor arkadaşlar, genital bölgemde sünnet derisinin altında küçük küçük kızarıklıklar halinde siğil benzeri bir şeyler çıktı. Yaklaşık iki aydır bulunuyor. Kıl kökü iltihabı desem değil böyle kızarıklık şeklinde daha çok ve bazıları dokununca veya terleyince acıyor. Kendiliğinden geçer diye bekledim ama bir türlü geçmedi. Artış da göstermedi ama. Öylece kaldı. Hpv değildir diye düşünüyorum kondomsuz ilişkiye girmediğim gibi çok eşli bir insan da değilim. Endişelenmeli miyim? Doktora görüneyim mi?
Not: fotoğraftan teşhis koyabileceğini düşünen varsa mail veya özel mesaj yoluyla kendisine atabilirim :(



 
kondom hpv'den korumaz


  • la noix  (27.08.16 23:13:01) 
nasil ya kondom neden hpv'den korumuyormus?


  • kassiopeia  (27.08.16 23:15:14) 
Doğru, kondom hpv riskini azaltıyor ancak ℅100bir koruma sağlamıyor. Partnerimde de olduğunu düşünmüyorum buna benzer bir emare görmedim çünkü. 100den fazla siğil çeşidi var, hangisi olduğunu ve tedavisinin ne olduğunu öğrenip rahatlamak istedim. Hpv olmadığını umuyorum çünkü o kadar yaygın ve büyük değil gene de emin olmak istiyorum.


  • gliese 581  (27.08.16 23:24:54 ~ 23:34:44) 
partnerindeki hpv nin emaresini göremezsin zaten kardeş.


  • shotgunwoman  (27.08.16 23:34:47) 
@shotgunwoman sen de haklısın. İnsan öyle umuyor işte gene de. Neyse en kısa zamanda bir dermatoloji doktoruna görüneyim geçmezse. Boktan bir hastalığa yakalanmak istemiyorum iki dk'lık keyif için.


  • gliese 581  (27.08.16 23:40:24) 
Doktora gösterin, doktor duruma göre sizi daha iyi yönlendirir.

Şüpheli cinsel ilişkilerden kaçınmak lazım...


.
  • kartallar yuksek ucar  (27.08.16 23:56:51 ~ 23:57:17) 
En kısa zamanda doktora gitmek en güzeli, aklında soru işareti kalmaz. Rahat ol :)


  • storax  (28.08.16 01:04:59) 
Seneler önce başıma gelen şeyin aynısına benziyor. Bende çıkan sivilcemsi şey iç çamaşırı değdiğinde bile inanılmaz acılar verirdi. Bir gün dayanamadım patlattım, sonra bir şey kalmamıştı.

Neden olmuş olabilir diye düşünürsen viral enfeksiyon olabilir. Antibiyotik pomadlardan sürüp bir iki gün bekleyebilirsin. Çamaşırını gün aşırı değiştirip bölgeyi temiz tutmalısın. 3-4 gün içinde acısı geçip kurumaya başlamazsa cildiceye (varsa deri ve zührevi hastalıklar uzmanı) görünürsün. Sıkıntı yapacak bir şey yoktur diye tahmin ediyorum.
  • zontican  (28.08.16 01:11:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.