[]

Boykot/Tercih Ettiğiniz Markalar

Boykot ettiğiniz markalar var mı? Ne gerekçe ile etmektesiniz?

Büyük canavarlara direnen küçük yerel sermaye sahiplerini korumak maksatlı boykot ettiğim markalardan ikisi ülker ve kipa.


UNO(Ülker) İzmirli ekmek üreticisi Karmez'i piyasadan silmeye epey yaklaştı.
Yeşil sermayeye direnen Karmez'i özellikle tercih ederim.

Ayrıca Kipa da Pehlivanoğlu'nu bitirmeyi kafaya koymuş. Pehlivanoğlu'nu satın alamayınca finansal olarak tehdit etmiş. Pehlivan <3

Aydın doğan'ı sevmediğim için D&R'dan gıcık olduğum için de idefix'ten alışveriş yapmam

 
Nestle'yi boykot ediyorum, icme suyuna yaklasimi ve eskiden afrika'da yaptiklarina binaen.

Onun disinda avusturya'da bi yerellik vurgusu vardir hep. Param oldugu surece viyana ya da yakininda yetismis sebze-meyveleri alirim. Param bitince italyan domatesine talim tabi :D

Onun disinda turkiye'deyken de yerel markalar kullanirim istanbul disindaysam. Antalya'daki eve saka su vb yerine sural su filan.
Istanbul'da anca migros yerine ufak marketlerden aliyorum. Gerci o da cok yok ama olsun.
  • kuehles blondes  (27.08.16 22:14:04) 
Hotiç ve Zeki Triko. Aşırı pahalı ve kalitesiz geliyor bana. Kendi çapımda tavırlıyım, almam.

Bu arada yer bulmuşken söyleyeyim Piyale marka makarna almayın.

29 yasındayım bu yaşa kadar bu kadar kötü makarna yemedim. Aldente yapmak mümkün değil, nasıl pişirirsen pişir lapa gibi,içi pişmemiş garip bir hamurumsu oluyor. Almayın başka bi şey demiyorum.
  • buzbebek  (27.08.16 22:39:47) 
ohannesburger - 4-5 senelik müşterileriydim, önce zam yaptılar (eyvallah bunu yapabilirler) sonra "MÜŞTERİLER TABAKTAKİLERİ BİTİREMİYOR" diye menüden otu boku çıkardılar, çıkardıkları yetmiyomuş gibi ekstra ücretler istediler her şeye, böyle facebook'ta müşteri severiz samimiyiz tarzı paylaşımlar yapıp adam *** yerleri hiç sevmem. uzun zamandır da gitmiyorum.

mado - akp ile iç içe oldukları için
  • nice tnetennba  (27.08.16 22:43:40 ~ 28.08.16 00:50:26) 
et-süt ürünleri satan büyük markalar pınar, sütaş.sütü haricinde diğer ürünleri yoğurt peynir ısıl işlem görmüş sucuk vs almıyorum.ülker'i almamaya çalışıyorum.torku ve yerel markaları almaya gayret gösteriyorum.mesela, diğer bölgelere yayıldı mı bilmiyorum ama izmir'de tiresüt hem yoğurt hem süt için favorim.


  • mungojerry  (27.08.16 22:44:21 ~ 22:47:44) 
torku tayyipci degil mi ya?
ankara'da elizinn'e kimse sokamazdi beni
yorsan almazdim sendiklari iscileri isten atiyorlar
ataturk orman ciftligi butun urunleri her daim tercihim ayrica ankara'da ankara univ. ziraat fakultesinin urunleri satiliyor onlari almaya calisirdim.
h&m almiyorum, cocuk isci calistiriyorlar, zaten alan da ne aliyor bilemiyorum her sey polyester.
  • kassiopeia  (27.08.16 22:55:46) 
Apple almamaya çalışırım. Kendi ekosistemi dışında hiç bir şeye değer vermeyip yokediyor.

türkiyede
migros - mağazasının içerisinde yumruk yedim. hiç bir şey yapmadılar.
  • kurnaz  (27.08.16 22:57:27) 
Mado. Gezi olaylarından beri gitmedim; gitmem.


  • fraise  (27.08.16 23:13:17) 
su: saka.
abur cubur için sırasıyla: ülker, eti ve torku.
içecekler: önce yerli malı, eğer yerli malı hiç yoksa yabancı markalar.

kendimce boykot ettiğim mekan: starbucks gibi özenti cenneti olan herhangi bir mekan. bir köşede mado, diğer köşede starbucks varsa, koşa koşa mado'ya girerim ille de girmem gerekiyorsa.
  • m e b  (27.08.16 23:38:35) 
Mado - Kızılkayalar


  • amelie poulain  (28.08.16 00:34:16) 
hepsini boykot ediyorum 6-7 sene oldu yeni kıyafet ve ayakkabı almadım, terzilerin ve ayakkabı tamircilerinin müptelasıyım, hayriyetten olur da denk gelirse çöpe atılmış kullanılabilcek cinsten kıyafetleri de tercih ettiğim oluyo

ayran ve su dışında paketli içecek içmem, onların da hepsini boykot ediyom
  • dafaisss  (28.08.16 01:25:04) 
Pınar yoğurt almamaya çalışıyorum. Adamlar kendi kendini yok eden yoğurt yapmışlar. Kaseye döktüğün an yoğurt suya dönüşmeye başlıyor. Doğal ürün ayağına yenmeyecek şeyleri satıyorlar. Yoğurt dediğin hafif yoğun olur. Kipa'yı boykot etmem. Yaşadığım yerin çok yakınında var. Kuru pastaları çok iyi.


  • dissendium  (28.08.16 01:31:03) 
Suta$. Iscilerine yaptigi zulmü unutmuyorum.


  • jedilance  (28.08.16 13:55:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.