[]

Galaxy Note 4 Sürüm Düşürme

Arkadaşlar telefonum eskidiği ve ihtiyaçlarımı karşılayamamaya başladığı için kendime yeni bir telefon almam gerektiğine karar verdim ve gidip Note 4 aldım. Telefon kutudan cihazın aldığı en son güncellemeyle çıktı(Marshmallow 6.0.1). İnternetteki araştırmalarımdan cihazın bu güncelleme ile kötüleştiğini öğrendim. Böyle bir cihaz için de gerçekten bataryasının çok kötü gittiğini düşünüyorum. Bununla beraber kapalı şarj ettiğimde de çok ısındığını farkettim. Eski telefonumda sürüm düşürme işlemi yapmıştım fakat garanti dışı kaldı mı hiç hatırlamıyorum zira eski cihazım rootluydu. Bu cihaz da daha yeni ve root düşünmüyorum. Resmi Samsung romu kullanacağım ve bu durumda dahi cihaz garanti dışı kalır mı bilmiyorum. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.




 
Şarj olurken çok ısınıyor çünkü kutudan "fast charger" çıkıyor. O normal. Kullanım sırasında ısınıyorsa sorunlu bir uygulama kurulu olabilir.

Bataryası da birkaç dolum ve boşaltımdan sonra düzene girer diye düşünüyorum. Ne kadar zaman önce aldın?

Ben note 4'ü hem Android 5 ile hem 6 ile kullandım, kötüleşme görmedim. 6'dan daha memnunum.
  • harzem  (27.08.16 19:32:33 ~ 19:33:14) 
Dün aldım cihazı ama kapalıyken ısınması da garip. Ayarlardan hızlı şarjı kapatmıştım oysa ki.


  • volkatina  (27.08.16 19:51:05) 
Isınma, hızlı şarj olayıyla alakalı bir şey.

Sürüm düşürmek için root'a gerek yok. sammobile'dan lollipop en son sürümünü indirin ODIN ile atın. KNOX sayacına da zarar gelmez, garanti bozulmaz hiçbir şekilde. Zaten Lollipop'tan sonra size soracaktır Marshmallow var isten mi? diye.

Ayrıca yeni bir tel alındığında yaptığım bir şey vardır, factory reset. Açılırken home, güç ve volume up tuşlarıyla. Wipe chache partitiın da işe yarayacaktır.

Tavsiyem, bu işlemlerden sonra Marshmallow'da kalmanız.
  • empty man  (27.08.16 20:30:14) 
Aklımdaki bütün soru işaretleri gitti çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.


  • volkatina  (27.08.16 22:32:06) 
note 4 kullanıyorum, bir süre önce 6.0.1 güncelledim. öncekine göre bariz bir fark yok. hatta pil süresi bence arttı. sürüm düşürmeye uğraşmana değmez.


  • orpheus  (28.08.16 11:17:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.