[]

Bisikleti Dik Sürmek İçin Aparat

Bisiklet sürdükten sonra belim ağrıyor bunun için nasıl bir aparat veya nasıl bir ayar çekmek gerekiyor bilhasta omurgaya en az yük binecek şekilde sürmek için?




 
(git: www.youtube.com )
VE
(git: www.youtube.com )
Keyifli pedallamalar.
  • bir3iki7  (27.08.16 16:04:27 ~ 16:07:24) 
Bisikleti dik sürmek her zaman iyi bir fikir değil. Günümüz mtb/atb tipi bisikletlerde kadro, omurga yerle 45-50 derece civarı açı yapacak şekilde tasarlanıyor. Bunu 30 yaptığınızda kollar yorulur bel kopar,60 yapınca omurga dikey kuvvet bileşeninden fazlasıyla hırpalanır, sele mabadı tahrip eder, zaten gidon çok aşağı kalacağından kamburluk kaçınılmaz olur.
Yani kadro yanlış boy ve geometrideyse yapacak bir şey yok. En fazla sele ileri geri alınır, gidon biraz yükseltilir, gidon boynu açı ayarlıysa açı genişletilir. Dik konum şehir içi sakin sürüşlerde iyi gelebilir, hakimiyet artar, görüş mesafesi uzar ama yolu biraz tempolu, biraz uzun, biraz tırmanarak gideyim derseniz yorar.

  • kargn  (27.08.16 18:27:29) 
şehir bisikleti alacaksınız. ya da o sürüş dinamiklerine getireceksiniz bisikletinizi. ancak efektif, ucuz ve estetik bir yöntem olmaz bu. dağ bisikleti ya da yol bisikleti şehir bisikleti gibi dik kullanıldığında hem amacına hizmet etmez, hem de komik olur.


  • ytse jam  (27.08.16 18:36:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.