[]

araba kullanma korkusu

ehliyetimi 4 sene önce almistim ama arada hic kullanmadim. simdi direksiyon dersi aliyorum ve almanya'da kullanacagim, yani türkiye'ye kiyasla daha güvenli bir yer.

derslerde- yani hocada da fren varken- cok rahat sürüyorum. ama normal arabaya binmekten cok korkuyorum.

10-15 sene önce gecirdigimiz ve agir yaralandigim bir kaza sebebiyle büyük bir stres var. ya bir an dalginlik olursa da birine carparsam/öldürürsem, ya birden direksiyonu kirip karsi seride gecersem vs. aklimda hep bunlar var.

ayrica böyle bir korkum oldugunu da ilk kez trafige normal araba ile cikinca -2. fren olmadan- farkettim. baskasi kullaniyorsa problem olmuyor.

sizce nasil yenerim bunu? arkadaslara sorunca, "alisirsin yeaa, herkeste oluyor o" diyorlar ama. Bunu düsünmek yardimci olmadi...

 
Hiz yapmadan kontrollu kullanirsan bir sey olmaz. Trafikte her gun yuzlerce kaza oluyo, cok normal bi durum. Sen de yapabilirsin bu da normal. Yogun trafikte ondekinin tamponuna dokundurmakla 150yle giderken yapilan kaza bir olmaz sonucta. Sen hizina dikkat et, cok yorgun/uykusuz oldugunda kullanma, cok yuksek sesle muzik dinleme. Bi de yollari iyice ogrenince tamamdir. Arkadaslarin hakli, biraz pratik yaptikca asarsin bu durumu.


  • turuncu sufle  (27.08.16 15:31:19) 
Öncelikle Almanya'da olmanız çok büyük avantaj. En baştan gerçekten kurallara alışıp, bunları refleks haline getirebilirsiniz zamanla. Tavsiyem başlarda ara sokaklarda kullanın alışın biraz, daha sonra caddelere, daha sonra otobana. Böyle böyle araba içinde geçirdiğiniz zamanı ve gittiğiniz mesafeyi arttırın. Ve en önemlisi ister motorsiklet kullanın ister araba; BAKIŞ! Sadece öndeki arabanın tamponuna dikmeyin gözünüzü. Onun önündekine yanındakine aynaları kullanarak arkanızdakileri kesin, bakın. O şöförlerle de göz göze gelin. O iki gözünüz de sabit durmasın. Geniş bakmayı öğrenin.
Farkındayım dikkat edilecek çok şey var. Bunlara alışmak bi kaç senenizi alabilir. Ama en baştan böyle alışırsanız. İleride çok rahat edeceksiniz. Ve stres sıkıntı yapmadan tadını çıkarmaya çalışın, keyif alın.

  • bir3iki7  (27.08.16 15:52:09) 
Trafikte bir kez bir arabaya arkadan bayağı kuvvetli vurmuştum. Bendeki arabada hasar daha fazlaydı. Sizler gibi ehliyetim var ana tecrübe yoktu. Neyse ondan sonra daha dikkatli sürmeye başladım ancak herşeyi doğru yapsanız da insan yine de tedirgin oluyor çünkü refleksleriniz 1 sn de yada daha kısa sürede tepki vermesi gereken durumlar da oluyor. Olgun düşüncelere sahip bir arkadaşımın şu cümlesi beni hep rahatlatır "kaza anlık birşeydir olacaksa olur" zaten öngörülemeyen durumlar kaza olarak nitelendirilir. Zaten siz hata yaptığınızda ya kaza yaparsınız direkt suçlu sizsinizdir bundan çok şeyler öğrenirsiniz kaza yapmak da bir erdemdir yerine göre rahat olun desek de süreç dinamiklerine göre işleyecek. Bakkala markete bile araba ile gidin başka türlü öğrenilmiyor. Bazı şeyleri akışına/zamana bırakmak gerek. Kazasız belasız sürüşler.
Dipnot: 10 aylık tecrübeye sahip sürücüyüm.

  • creedwar  (27.08.16 23:39:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.