[]

Türk kahvesi makinesi vs cezve

Bu makinelerin tek olayı alttan ısı almaları mı? Eğer öyleyse ocağa konulmuş cezveden ne farkı var? Farklı evlerde farklı modellerine denk geldim, cezveden bir farkı yok bana kalırsa. Makine ve cezve kahvesi arasında nasıl bir fark oluyor?

Teşekkürler.


 
farki yok, turk kahvesi makinasinda tasma derdi yok sadece ?


  • lanc  (27.08.16 14:22:20) 
türk kahvesi cezvede yapılmalıdır bana göre, hem de bakırsa bu cezve ayrı güzel olur. ayrıca ben bir kaç kez köpürtme işlemi yapıyorum, bunu makineler sağlıyor mu bir bilgim yok ama benim için elzem. bir yakınım alıp bir iki kere kullandıktan sonra bırakmıştı, tadını beğenmediğini iddia etmişti.

ayrıca çok kısa bir işlem türk kahvesi yapımı bunun için makine kullanmak bana göre değil.
  • Apocalypse  (27.08.16 14:26:58) 
Anneme şu ikili olan Türk kahvesi makinesinden almıştık; bu geldiğimde baktım, kullanmıyor. Cezveye göre çok pratik ama ben o tadı alamiyorum diyor.

Eğer büyük bir sirket, kalabalık bir aile ya da sürekli gelene gidene kahve ikram eden biri değilseniz cezve yeterli bence.
  • fraise  (27.08.16 14:27:52) 
sirkülasyon yoksa makine almaya gerek yok. cezve güzel, cezve kalb.


  • hasmetizm 2046  (27.08.16 14:30:44) 
arçelik telve kahve makinesinde kahveyi şekeri karıştırmana gerek yok. koyuyorsun kendiliğinden oluyor


  • sta  (27.08.16 15:17:18) 
Cezveye göre çok hızlı pişiriyor ve lezzetli olmuyor.


  • fever  (27.08.16 15:27:56) 
makineler bu konuda maalesef başarısızlar. benim tavsiyem cezvedir türk kahvesi yapacaksanız. yok illa makine diyorsanız bu konuda en iyisi arzum okka bildiğim kadarıyla. ancak dediğim gibi cevze her zaman candır.

bu arada şunu da bırakayım. bir de böyle deneyin yapmayı, farkı göreceksiniz.
alice.coffee
  • bugraok  (27.08.16 21:01:38) 
@sour tabii ki hayır. öncelikle aldığınız kahvenin taze kavrulmuş olması, taze çekilmiş olması, aynı zamanda "nitelikli" denilebilecek bir çekirdekten olması. zamanında osmanlı kahveyi, en kaliteli çekirdeklerin geldiği yemenden alırmış mesela. şimdi ise mehmet efendi bize çürük brezilya robusta kahvesini kakalıyor. bir miktar araştırmayla kaliteli türk kahvesi kavurup, bunu tazeyken satıp, çeken bir kahveciden aldıktan sonra gerçek farkı anlayabilirsiniz.

burada önemli olan kısım ilk kullandığınız suyun sıcaklığının aşağı yukarı 60 derecede olması. en büyük fark burada.

bu arada bir dipnot: kahve çekirdeği 100derecelik suda yanar, bu da acı bir tat oluşturur. bu nedenle kaynatmıyoruz suyu.
  • bugraok  (29.08.16 03:54:55 ~ 03:56:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.