[]

karincayi bile incitmez deyimi sacma degil mi?

sanki incitmek normal biseymis gibi. demin karincalara yanlislikla basinca dertlenip aklima geldi.




 
karınca dediğin ufacık dokunmayla bile incinir, bu adam onu dahi yapmaz anlamında. çok da saçma değil yani.


  • nrmnm  (27.08.16 13:01:04) 
canlının boyutu küçük olunca, yapılan incitme eylemi de daha az önemsiz olur diye düşünmüş galiba ecdadımız. salaklarmış biraz.


  • hasmetizm 2046  (27.08.16 13:01:51) 
yerde gezen karıncalara bile dikkat eder manasında söylenmiş olabilir.


  • lazpalle  (27.08.16 13:04:31) 
Bak sen yanlislikla basip incitmissin,
O kisi o kadar dikkatli ve dusuncelidir ki karincayi bile incitmez iste :)

  • kuehles blondes  (27.08.16 13:05:10) 
tiklemedigim yorumlar mantikli deil.

1. durduk yere niye inciteyim? incitirsem kotu bir insanimdir.
3. yanlisikla basmak=bilmeden basmak.
  • mayeskuel  (27.08.16 13:08:40) 
Ne alakası var, bu cümleden atalarımız karıncayı önemsemez, onu ötekileştirir:) anlamı çıkarmak için cidden enteresan bir ruh halinde olmak gerekir.

Karınca görülmesi, Fark edilmesi çok zor bir hayvan boyutundan dolayı, o kadar hassas ve vicdanlı ki, onu bile özeninden dolayı fark eder, Yanlışlıkla Bile basıp incitmez.o kadar hassas ve ihtimamlıdır incitmemek için insanları, can taşıyanları Vs.
  • wilhelmwasmuss  (27.08.16 13:09:54) 
Aksine, gayet mantıklı. İnsan kendinden daha zayıf olanı kolayca kırar, ezer, geçer. Ne kadar zayıfsan o kadar ezilirsin. Karıncayı bile incitmez, yani o kadar iyi bir insan ki karınca gibi zayıf bir varlığa bile zayıflığı nedeniyle üstünlük kurmuyor, zarar vermiyor.


  • harvey  (27.08.16 13:12:41) 
Deyimlerdeki benzetmeleri mecazi düşünmek lazım.


  • wilhelmwasmuss  (27.08.16 13:12:50) 
bilmeden bile kimseyi incitmez diyor.


  • sttc  (27.08.16 13:17:04) 
nrmnm + 1
Batuhanolabilir + 1

  • m e b  (27.08.16 13:45:51) 
Karıncaya yanlışlıkla basabilmiş bir insanın bunu saçma bulmasından daha saçma değil.

Adam o kadar hassas o kadar narin ki "aman bir karıncayı falan ezerim Allah korusun" diye yolda bile pürdikkat yürüyor. Sen mesela, hiç öyle bir insan değilsin ki ezmiş pert etmişsin karıncayı. Haliyle adam "karıncayı bile incitmeyen" bir adam oluyor, sen ööööyle serazat.
  • plajda baretle dolasan muhendis  (27.08.16 16:59:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.