[]

3. köprü nereden nereyi kısaltıyor?

Bildiğiniz üzere köprümüz bugün açıldı, hazine garantisi günlük 135000 araçmış.
Ben de merak ettim tam olarak nerede yaşayanlar nereye gitmek için bu köprüyü kullanır dedim, cevabını bulamadım diyebilirim, ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama şimdi bu köprüyü istanbulluların kullanması çok güç, zaman kazandırma ihtimali çok düşük bu sebeple de ben gebze çorlu arası falan bakıyorum, maalesef google maps 3. köprüyü tavsiye etmiyor.

goo.gl (sol üstteki oka tıklayarak diğer yol tariflerine bakabilirsiniz)

Çatalca - Gebze alındığında 3. köprüyü kullan diyor fakat maalesef geçtiğimiz ramazan ayında Tayakadın civarında 3+3 şeritli duble yolun bir kısmını havaalanı yuttuğu için tayakadın civarında arnavutköye dönüp, arnavutköyün içinden tekrar mavi göl caddesi üzerinden Işıklara doğru gidilmeli ki bu yaklaşık 30 dakikalık bir süre kaybı demek.

Şimdi tabi ki önümüzdeki 4-5 sene bu köprünün işe yaramasının sağlanacağı yollar yapılacaktır fakat bu süre zarfında neden hazine garantisi adı altında vergilerimiz yok edilecek?

Şu tayakadın'daki havaalanının yol yutması çok komik bir durumdur bence, aslında öncesinde orası zaten düz yoldu, sonra birazı yutuldu ve yol ötelendi biraz, şimdi ise hiç yok.
goo.gl

Evet sizin işinize yarayacak mı 3. köprü? Nereden nereye gideceksiniz?

 
Istanbul'un kuzeyini "cazibe merkezi" yapacaklardi iste, yapilacak avmlerle, sitelerle rant olacak, millet kullanacak sonra.


  • kuehles blondes  (26.08.16 18:42:47) 
Haritadan köprü güzergahı üzerinde yer alan boşluğu görürsen nereleri kısalttığını görebiliyoruz.


  • murtiii  (26.08.16 19:01:00) 
bunu sadece istanbul'da değil, anadolu'da birçok il ve ilçede de yapıyorlar. il ve ilçelerin yoğun olmayan bölgelerine de yerleşim kurmak için hastane, toki gibi yapıları yapıyorlar.


  • tosiba  (26.08.16 19:11:03 ~ 19:11:19) 
istanbullu değilim o bölge hakkında bir fikrim yok ama transport geçişler için avrupa'dan asya'ya şehir trafiğine girmeden doğruca bir ulaşım sağlamak için olabilir mi?


  • mungojerry  (26.08.16 19:25:22) 
@mungojerry

evet, kamyonların sadece üçüncü köprüyü kullanması zorunlu kılındı. ki bu trafiği çok rahatlacak gibi duruyor çünkü akşam 10 gibi köprüye gitmeye kalkmak gerçekten büyük bir dertti. iyi oldu, güzel oldu.
  • tosiba  (26.08.16 19:28:09) 
Şu an hiçbir yeri. İstanbul'un kuzeyini imara açacaklar. Oradaki yeşillikler bina olacak. Oradaki yerleşimler arasını kısaltacak. Bir de 2. köprüden kamyonları, tırları vs. alıp, zorunlu olarak 3. köprüye koyacaklar.

PLOT TWIST

2. köprüde de aynı bunlar yapıldı. Köprü yapıldıktan sonra nüfus ve trafik daha da arttı. köprünün iki ayağının olduğu yerler şimdi şehrin göbeği şu an. 3. köprüden sonra da aynısı olacak. köprü çözüm değil. yer altından tünel falan ya da toplu taşımanın arttırılması daha güzel bir çözüm olurdu.
  • nawar  (26.08.16 19:28:27) 
Nakliye araclari kullanacak. Kamyon yasagina takilmayacaklar bu da onlar icin buyuk bir avantaj.


  • zoghurt  (26.08.16 19:41:55) 
şu an bi yeri kısalttığı yok
üstte de söylenmiş önümüzdeki 10-15 yıl içinde oralarda heryer site avm villa olacak onların işine yarayacak

kısacası oralarda evi arsası tarlası olanlar sayesinde önümüzdeki 10-15 yıl içinde yeni zenginlerimiz peydah olacak.
  • technicalte  (26.08.16 20:10:15) 
Yani gelecekte oluşacak bu rant için bugün hazine garantimiz geçmeyen araçların parasını ödeyecek.

Ne diyelim hayırlısı olsun, açıkçası dedelerden olan arsalarımız da var yakın sayılabilecek bölgelerde, bize yarayacak ama özellikle ayılıp bayılarak sevinen kitlenin neye sevindiğini hiç anlayamayacağım sanırım.
  • atom karincanin torunu  (26.08.16 20:23:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.