[]

Beyaz eşya değiştirme sıklığı

Demin aşağıda gördüm sıkışıp 7-8 senede bir değiştirilir diyen var. Böyle yapan var mı sahiden? Bozulmadığı, eskimediği, hala iş gördüğü halde değiştiren var mı? Ya da tanıdıklarınızdan var mı?
Çok saçma geliyor bana sıkıldım bundan deyip değiştirmek.



 
değiştirmem için ya tamir edilemeyecek şekilde bozulması, ya da artık ihtiyacı karşılamaması gerekiyor.


  • inheritance  (26.08.16 16:56:48) 
ben kendimi bildim bileli aynı çamaşır ve bulaşık makinesi var bu evde. arçelik leydi serisi bulaşık full automatic 2700 diye de bi çamaşır makinesi var. bozulmadılar hala kullanılıyorlar. ha şuan ben tek yaşıyorum daha az kullanıyorum tabi ama çalışıyor yani bulaşık makinesini daha dün kullandım :D


  • ucan spagetticanavari  (26.08.16 17:03:19 ~ 17:03:48) 
tamir olmayacak ya da tamiri yenisine yakın masraf çıkaracak seviyeye gelene kadar değiştirmem. mobilyadan sıkılır değiştirirsen de beyaz eşyayı değiştirmek anlamsız. bir insan çamaşır makinesinden buzdolabından nasıl sıkılabilir ki?


  • sir gawain  (26.08.16 17:08:33 ~ 17:12:09) 
annemin bulaşık mak. değiştirmiştik öyle normal yıkıyordu ama kısa programı falan yoktu, zaten indesitin en uygun fiyatlı olanıydı, ihtiyacı olan birine verdik.

bizim öyle değil ama eğer maddi olarak imkanlar genişse neden değiştirilmesin. millet zevk için telefon değiştiriyor. ya da o şekilde bakarsan bozulmadığı sürece hep aynı arabaya da binmek gerekir. saçma diye bir şey yok isteyen istediğini yapsın.
  • yue  (26.08.16 17:08:49 ~ 17:09:56) 
Valla değiştiriliyor. 7-8 sene sonra yeni bir model çıkıyor, eskisi is görmemeye başlıyor, eskiyor, aile genişliyor daha büyük bir buzdolabın a ihtiyaç duyuyorsun mesela.


  • fraise  (26.08.16 17:09:34) 
makbul olanı bozulana kadar değiştirmemek ama 7-8 sene içinde öyle modeller ve özellikler çıkıyor ki resmen cezbediyorlar.

15 senelik çamaşır makinam bozuldu. 150 tl tamir parası versem yapılırdı. ama hem eskidi hem de arıza aralığını düşürmeye başladı.

evimde tv var 55 ekran tüplü bozulsun diye uğraşıyorum. bozulmuyor :D. evvel ki gün bozuldu diye sevindiydim. ertesi gün açıldı. tüp aşırı ısınınca kapanmaya başladı galiba.
  • gotic  (26.08.16 18:23:23) 
bozulmuş ve tamirine değmez, ev büyür ev halkı genişler buzdolabı vs yetmez onu da anlıyorum. sadece sıkıldım deyip değiştirmek saçma geliyor.
en azından yalnız değilmişim onu anladım :)

  • sutlu nescafe  (26.08.16 19:44:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.