[]

kadıköy yeldeğirmeni bim'de fare gördüm

çalışanlara söyledim ama umursadılar mı anlamadım, surat ifadeleri bi garipti.

şikayet edeyim mi ben bunları, nereye şikayet edeyim?


 
bim in genel merkezini çağrı merkezini falan ne haltsa orayı arayıp fare gördüğünü söyleyebilirsin. adamları şikayet etmekle zaman harcama önemli olan oranın ilaçlanması.


  • neira  (26.08.16 16:24:19) 
onların da haberi vardır ve ilaçlama gibi birşey yapılacaktır mutlaka. yani fare görüp öylece hiçbir şey olmamış gibi davranmazlar merak etmeyin. ilaçlama da öyle hemen arayıp gelin ilaçlayın demeyle olmuyor.

bu arada bimdi, şoktu vs tipi marketlerin ve genelde tüm marketlerin depo bölümlernde fare olur. normaldir. önemli olan üremeleri/mala ilişmelerini engellemektir. bu da halledilir çoğu zaman.
  • mahone  (26.08.16 16:31:31) 
@mahone surat ifadelerinden hiç haberleri varmış gibi durmuyordu. bir de nasıl normaldir yahu? bir sürü gıda, kozmetik ürün var orada. ilaçlamayı ancak fareler ortaya çıkınca mı yapacaklar?


  • gmzo  (26.08.16 16:38:56) 
@gmzo bence bu kadar eleştirel olmayın. ben de orada çalışıyor olsam banane amk mantığında olabilirdim. olurdum demiyorum.

depo bölümlerinde mahone'nin dediği gibi fare haşere zart zurt olması normal. eklediği kısma da katılıyorum. direkt olarak şehirlerde, beton yapılarda büyüdüğümüz için nelerin, hangi varlıkların yaşam alanlarına ne şekilde müdahale ediyoruz, çoğu zaman kavrama olanağımız olmuyor. evrim uzun vadede illa ki farenin şehirdeki yaşamını şekillendirecek ancak şu anda ilaçlama da olsa yapılabilecek bir şey yok. her sene evrimleşmiş bir grip bulaşıyor sonuçta insanoğluna. fare de aynı -girdiği bir deliği kapattığımızda farklı bir delik bulup, o yaşam alanına müdahale ettiğimiz için, açlık ihtiyacını giderme amacıyla bizim tasvip etmediğimiz yerlere gelebiliyor.

amaan neyse, bence de normal. ilk defa duymuşlarsa da gerekeni yapacaklardır, eminim.

fare duyarı da kasmadık demeyiz. ehehe
  • zoque  (26.08.16 16:54:00) 
o bim zaten süper pis ya her daim.
bırak gitme, şoka falan git.

  • naberabi  (26.08.16 16:54:54) 
bim'ler önceleri daha düzgündü, son 1-2 yıldır hem ürün çeşitliliği hem de çalışanlar açısından saçmaladı iyice. fiyat avantajı da yok gibi. şaşırmadım, benzer birkaç şikayet de okumuştum yakın zamanda.

"bu kadar eleştirel olmayın" diyen arkadaş gibiler kullansın, bence bim'den uzak durun.
  • doxanikee  (26.08.16 16:58:15) 
@92iee yav duyar kastım ben duyar alooo! gibiler derken niye aşağılıyorsunuz? ne var yani adam direkt fakirler kullansın, anaplılar ve üst tabaka gitmesin, uzak dursuna getirmiş. ayıp ayıp.

kastettiğim ve normal diye belirttiğim şey şurada change.org'da kampanya açmalık bir mevzuyken siz pisliğinden çalışanlardan dem vurmuşsunuz.

neyse, ne dersem diyeyim boş konuşurum biliyorum. sakın bir kelime daha edeyim demeyin, lütfen. kalp kırıldı bir kere.
  • zoque  (26.08.16 17:04:40) 
bim genel merkezine şikayet et.
bim den alışveriş yapma.
her mağazası pislik içinde.
ürünlerin ne olduğu belli değil.
bazen traş bıçağı almak için girdiğimde karşılaştığım manzaralardan yorumladım.
  • seyduna6687  (26.08.16 17:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.